GPRS internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
hicadsum
Nováček
Nováček

GPRS internet

Příspěvek od hicadsum »

Dobrý den,
můj dotaz je poněkud naivní, nicméně stejně se pro jistotu zeptám. Bydlím v oblasti (ano, jsou ještě takové), kam dosud IT technologie pouze velice pozvolna pronikají. Můj telefon není napojen na síť Českého Telecomu - privátní telefonní síť s vlastní ústřednou - a proto nelze ADSL, o kabelové televizi a nějakém Chellu si mohu nechat jenom zdát. Wi-Fi ve vzduchu není ani omylem a za dobrého počasí... Naštěstí mám pokrytí mobilní sítí (vzhledem k jediněčné lokalitě na severu Moravy kolikrát lépe polských operátorů). K věci: chci internet, GPRS je schůdná cesta, s vyhlídkou na EDGE (o UMTS si opět mohu nechat zdát...), uvažuji o ponuke T-mobilu: předplacenka Twist. Jak to chodí - zajdu do prodejny, chci Twist internet, zaplatím 850 Kč, dostanu SIM a můžu začít? Vyžadují nějaké osobní údaje nebo lze surfovat zcela anonymně? Může mně to za nějakých okolností stát více než 850Kč - může se to např. přesmyknout do roamingu Poláků, nebo při blbém nastavení připojit jako CSDs platbou za min.? Když mě to po měsící přestane bavit, mohu to ukončit bez nutnosti něco ohlašovat apod.? A když na mně po několikaměsíční pauze na samotě v Laryšove zase přijde chuť surfovat zajít k operátorovi, cvaknout 850 a zase měsíc jet? Žádnou zvláštní rychlost neočekávám, můžu se svým stařičkým mobilem s GPRS třídou 8 doufat v alespoň 20-30 kbit/s průměrně? Jsem trochu paranoidní, děkuji za odpověď.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Promiň, ale odpovědi na své stránky najdeš buď na webu T-Mobile nebo přímo na infolince operátora. Osobně bych doporučoval koupit si datovou kartu nebo datový modem. Pofrčí to líp jak s telefonem. Co se týká anonymity, tak pouze u toho Twistu (a i tak je to diskutabilní), jinak na ni zapomeň.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“