Kombinování pamětí na deskách s i965

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kombinování pamětí na deskách s i965

Příspěvek od Jirkas77 »

Zdravim,
hodlam sestavovat pocitac s Core 2 Duo a chtel bych se zeptat jestli desky pro nej (konkretne asi P5B Deluxe, ale obecne) nemaji problem s osazenim 2x1GB + 2x512MB pameti (pri predpokladu dualchannelu). Prijde mi zbytecny kupovat 4x1GB nebo dokonce 2x2GB - na PC pojede 32bit OS a tak by to byly vyhozene 2 tisice, zas na druhou stranu bych chtel vic nez 2GB RAM.
Existuje nejaky duvod proc to takhle nenakombinovat (vim ze A64 mely problemy) ? Nesnizi to moznosti OC? A DualChannel si s tim poradi vpoho?

Diky moc...

//Edit Sent - mirne jsem upravil název
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

snizeni vykonu se nebude konat, MB si s tim poradi - na internetu se daji stahnout manualy MB v pdf formatu, kdyby si se nudil muzes si ho stahnout a procist si info 8-)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Konkretne P5B deluxe jsem nezkoušel, ale např. GB i965 DS4 nemá problem a sám to takhle pojedu... (vzhledem k tomu, ze je to zaležitost spíš chipsetu, tak verim ze to bude v pohode vicemene všude.)

Ty 3GB jsou pro XP idealní bych rekl, nektery nenažranci jako Stalker už chtej víc jak 2 :oops:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkas77 »

Skvely, diky moc. Taky mi 3GB prijdou idealni.
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

super,už nějakou dobu hledám info co by mi potvrdilo že to bude v pohodě, chystám se na to taky. to je přece nerozum v době kdy gigabajt geil 800Mhz CL4 stojí 2,2k nejít to koupit do budoucna (=vista+hry) :)
Nero 17
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nero 17 »

pujde to ok
diky Intel Memory Path Technology se vsechny moduly prenastavi do frekvence a casovani nejslabsi z nich
Procesor: Intel Core2Duo E6300 1,86@3,0GHz (chlazené Arctic Cooling Freezer 7 Pro), Základní deska: GigaByte GA-965P-S3, RAM: 512MB RAM 533MHz KINGSTON, HDD: Western Digital CAVIAR 250GB, SATA2, 16MB, Grafická karta: Sapphire Radeon X1600XT, 256MB, DDR3, Monitor: BenQ FP93G+, Case: ModeCOM STEP 207, Zdroj: Fortron 400W, Myš: RAZER Copperhead - Chaos Green, Klávesnice: Logitech Cordless Desktop Internet Pro Black CZ
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

potvrzuji (zatím) bezproblémový chod 2x1024+2x512 na gigabyte DS4
Odpovědět

Zpět na „Paměti“