Ked si dam http://www.icq.com/download/opsystem.html dopracujem sa k tomu ze icq je len pre windowsi
Tak ako???????????

no, tak som stiahol, nainstaloval, akurat som sa dostal k typickemu problemu, nikdy neviem zistit kam mi to nainstalovaloTomV píše:V první řadě - originální ICQ klient je na houby i pro Wokna. Tam používám Mirandu.
A v druhé řadě - Zkus tenhle, ten je celkem dobrej :
http://gaim.sourceforge.net/
Je tam i RPMko pro MDK 9.2. Že máš desítku nevadí, balíky pro MDK 9.2 na 99% budou funguvat.

ehehe, to si ma moc nepotesil, ked si totizto otvorim usr tak tam nie je nic co by mi ladilo do oka ako gaim a ked si dam vyhladavat gaim v /usr tak nic nenajdeTomV píše:To je právě to - je tu jiná filozofie organizace dat na disku. Podle mně lepší, jen jde o to si na to zvyknout...
Obvykle se instaluje do /usr a /usr/local. Ale to záleží na distribuci. Otevři si termiál (normálně v grafice) a napiš na řádku jenom gaim. když to nepůjde, napiš gaim a zmáčkni TAB, to by ti mělo příkaz doplnit, případně zobrazit možnosti. (btw, skvělá fíčurka, ale o tom se v tý knížce určitě dočteš)

este podotykam ze podla tej knihy vsetko co nainstalujem by sa malo cpat do /opt ale ten je prazdnyTomV píše:To je právě to - je tu jiná filozofie organizace dat na disku. Podle mně lepší, jen jde o to si na to zvyknout...
Obvykle se instaluje do /usr a /usr/local. Ale to záleží na distribuci. Otevři si termiál (normálně v grafice) a napiš na řádku jenom gaim. když to nepůjde, napiš gaim a zmáčkni TAB, to by ti mělo příkaz doplnit, případně zobrazit možnosti. (btw, skvělá fíčurka, ale o tom se v tý knížce určitě dočteš)

Kód: Vybrat vše
find / | grep -w gaim Kód: Vybrat vše
updatedb
locate gaim

no, jedine co podavalo normalny vysledok bol ten druhy prikaz, tu je vypis:TomV píše:Jen velmi málo distribucí cpe instalovaný sw do /opt...
Zkus příkaz, schválně, co ti najde...Kód: Vybrat vše
find / | grep -w gaim
Nebo,Kód: Vybrat vše
updatedb locate gaim
to je ještě lepší...

[jj@jj jj]$ rpm -qa | grep gaimTomV píše:V první řadě doporučuju používat instalační příkaz
rpm -Uvh název_bzlíku.rpm
Oproti parametru -ivh má tenhle tu výhodu, že když je dotyčný balík nainstalován, ale ve starší verzi, tak ho rovnou upgraduje. -ivh vyhodí chybu.
V druhé řadě na to koukám jak vejr a netuším, co tím chtěl Mandrake říct...![]()
Ale já na to přijdu...
Zatím zkus
rpm -qa | grep gaim
To zjistí, jestli je v systému aspoň nějaký balíček, obsahující v názvu gaim...

Uz jsem se setkal s tim, ze rpm balicky ztazene ve windows pomoci Exploreru byly ztazeny spatne. Delal to jen Exprdel. zkus to ztahnout znovu, nebo nainstaluj cokoliv jineho (sim z sim-icq.sf.net, licq,....).johny128 píše: vypise
/home/jj/Desktop/gaim-0.76-0mdk9.2.i586.rpm: not an rpm package (or package manifest):

ale ono mi to vypisuje skoro pri kazdom balicku rpmtosuja píše:Uz jsem se setkal s tim, ze rpm balicky ztazene ve windows pomoci Exploreru byly ztazeny spatne. Delal to jen Exprdel. zkus to ztahnout znovu, nebo nainstaluj cokoliv jineho (sim z sim-icq.sf.net, licq,....).johny128 píše: vypise
/home/jj/Desktop/gaim-0.76-0mdk9.2.i586.rpm: not an rpm package (or package manifest):

A ty balíčky stahuješ v Linuxu, nebo ve Woknech ?johny128 píše:ale ono mi to vypisuje skoro pri kazdom balicku rpmtosuja píše: Uz jsem se setkal s tim, ze rpm balicky ztazene ve windows pomoci Exploreru byly ztazeny spatne. Delal to jen Exprdel. zkus to ztahnout znovu, nebo nainstaluj cokoliv jineho (sim z sim-icq.sf.net, licq,....).

ja mam tie cd nejak zazracne podla toho MDK do*ebane, stale mi vypisuje ze su vadne, nevie z nich citatsovicka2001 píše:jen bych rád doplnil, že LICQ se nachází na instalačních CD Mandrake 10, který jsem dnes úspěšně rozchodil (teda kromě SB audigy...)
-to se potom objeví v internet-instant messaging...