Oprava DFP

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Oprava DFP

Příspěvek od Woyta »

Odesel mi force feedback v mem Logitech Driving Force PRO.
Vzhledem k tomu ze FF chvili sel a chvili ne predpokladam ze problem nebude tak zavazny.
Naposled se trochu zacoudilo a FF je dead.
To z ceho se coudilo jsem nasel. (Na fotce v kruhu) Predpokladam ze se jedna o tranzistor. Pri kontrole propipnutim merakem neodpovidal kolegum. Oznaceni 1AM:C (:C je otoceno o 90st, C nahore). Zkoustel jsem si na GESu najit SMD tranzistory ale nepovedlo se. Cim ho nahradit. Nekde tam ale jeste musi byt neco to zpusobuje zkrat. (Zdroj pretizen pousti dovnitr jen 5v ze 24) Zatim se nepodarilo nalezt. Spoj docela neprehledny.

Je ale fakt ze ze stredni si uz moc nepamatuju. Poslednich par let se zabyvam necim zcela jinym.
Obrázek
Foto zadni strany se nepovedlo. Nafotim vecer znovu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

tak zkus odpajet identickej u plosnaku, analyzovat, zda je to bipolar ci unipolar atd.jinak typ asi nezjistis :-( na SMD bejvaj ruzny divny kody to bys ho kdyztak musel nahradit nejakym vyvodovym :-(
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Ten tranzistor je nejspíš NPN 2N3904. Je snadno nahraditelný.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“