DDr, Teploty
- Svem
- Nováček
-
DDr, Teploty
Mám p4 1,8 a 512 Kingston ram. A dozvěděl jsem se, že když bych koupil ještě jednu (dual channel DDR) , tak že by se to o dost zrychlilo. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Pak by mě ještě zajímalo, jestli není teplota cpu 59-67 stup'nů trochu moc?
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Este to tak kriticke neni......ale zrovna nak malo to neni...
Jakej mas vetrak na prociku???
Jinak kamos ma na p4 1.4 tez pres 60...jednou mu tam pry skocilo i 70!!!
Jakej mas vetrak na prociku???
Jinak kamos ma na p4 1.4 tez pres 60...jednou mu tam pry skocilo i 70!!!
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK...
- Svem
- Nováček
-
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to mozny....vyzkousej nejnovejsi BIOS.
Jinak ja jak mamteplotu CPU nad 50, tak uz mam celkem problemy ji tam udrzet, ale vydrzi to vydrzi jinak....
Jinak ja jak mamteplotu CPU nad 50, tak uz mam celkem problemy ji tam udrzet, ale vydrzi to vydrzi jinak....
- Svem
- Nováček
-
- Jája
- Čestný člen
Aby to jelo v dvoukanalu musí mít paměti stejnou velikost třeba těch 2x256MB.
Ale hlavně na to musíš mít desku s čipsetem který to podporuje.
Jakou ji máš?
Ale hlavně na to musíš mít desku s čipsetem který to podporuje.
Jakou ji máš?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
2Jaja: Diky za doplneni
2Svem: Este s tou teplotou...podivej se na PCT a recenzi toho chladice...takze zas tam mooooc velka teplota to neni.....tech 67 mas pri hrani her, nebo pri nejakem programu na zatizeni CPU???
2Svem: Este s tou teplotou...podivej se na PCT a recenzi toho chladice...takze zas tam mooooc velka teplota to neni.....tech 67 mas pri hrani her, nebo pri nejakem programu na zatizeni CPU???
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: DDr, Teploty
60 stupňů je na 0,13qm procesor až až. Jak to chladíš? Máš ve skříni nějakej větrák? Já mam 1400@1680 Willamtte a mam maximálně 56.Svem píše:Mám p4 1,8 a 512 Kingston ram. A dozvěděl jsem se, že když bych koupil ještě jednu (dual channel DDR) , tak že by se to o dost zrychlilo. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Svem
- Nováček
-
Tkže 1) mám desku MSI 865PE NEO-2 LS (MS-6728)
2) mám jenom box na cpu, aktiv na NB, a zdroj, (+ dva aktivy zvrchu foukající na grafiku-paměti)
3)těch 67 mám při hraní her. Ale už se mi párkrát stalo, že jsem zapl pc, a tak 4 hodiny jsem dělal www stránky(asi 9 otevřených oken)a když jsem pc vypínal taky mel procak 66 stupnu.
2) mám jenom box na cpu, aktiv na NB, a zdroj, (+ dva aktivy zvrchu foukající na grafiku-paměti)
3)těch 67 mám při hraní her. Ale už se mi párkrát stalo, že jsem zapl pc, a tak 4 hodiny jsem dělal www stránky(asi 9 otevřených oken)a když jsem pc vypínal taky mel procak 66 stupnu.
- Mirek
- Nováček
-
Ok, takze tady by se druhej modul uzivil Doporucoval bych ale rozhodne vzit dva stejne moduly od jednoho vyrobce.Svem píše:Tkže 1) mám desku MSI 865PE NEO-2 LS (MS-6728)
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
59 -67C na BOX chladici a na 1,8 ??? to je celkem drsny .. takovy teploty nemam ani kdyz zenu svou 2,4 na 3,2 - samozrejme taky na BOXu
v tom bych videl "mensi" problem......
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- black_j0hn
- Nováček
Ja mam taky 2.4-ku. Na kolik se ti to teda normalne hreje?Sentenced píše:59 -67C na BOX chladici a na 1,8 ??? to je celkem drsny .. takovy teploty nemam ani kdyz zenu svou 2,4 na 3,2 - samozrejme taky na BOXu
Jak se kalibruje cidlo? Pouzivate ve windousu na monitorovani teploty naky soft?
Dneska sem stavel novy comp. Je to P4 2.4 GHz, deska Asus P4P800, GeForce FX 5200, 512 MB RAM deluxe, Chieftec Bigtower. Hreje se mi to na 45 °C, deska 40. Kdyz je enormni hyc tak 50, 45.
Kdyz sem si chtel zahrat GTAcko (vice city) asi po 2 minutach mi to zaclo vykreslovat nesmysly. Cim by to mohlo byt? Teplotou?
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ve standartnim nastaveni 2,4/800 pri zatezi (hry) to jede priblizne 45 - 50C.(v techhle vedrech) Jinak tak kolem 45 Max. Pri OC na 3,2GHz to jde tak o 5-7C nahoru..... V case pod zdrojem mam uzasne tichyho Arctica kterej odvadi horkej vzduch od chipsetu (jinak se NB na Asusu P4P800 celkem dost hreje !!!). Takhle je to idealni - chladic CPU mirne chladi i NB a odtud arcticem ven z casu......
tvy padani GTA bych videl spis na grafiku. pri teplotach CPU 45-50 nemuze byt problem.....
tvy padani GTA bych videl spis na grafiku. pri teplotach CPU 45-50 nemuze byt problem.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- xchlade3
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Teplota P4 2.4 GHz
Chtel jsem se zeptat jake jsou normalni teploty tohoto procesoru.
Pri prvnim zapojeni mi to v biosu v klidu vystoupalo na 67stupnu pri otackach tak 2100. Po instalaci XP mi to v XP ukazuje neco pod 60 ale pri zatezi to vyleze az nad 70. Mam BOX chladic co byl u procaku...
Pri prvnim zapojeni mi to v biosu v klidu vystoupalo na 67stupnu pri otackach tak 2100. Po instalaci XP mi to v XP ukazuje neco pod 60 ale pri zatezi to vyleze az nad 70. Mam BOX chladic co byl u procaku...
Pentium 4 HT 2,4@3 1GB SDRAM
- Nidzo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kamos ho provozuje normalne uz pres rok jen o 5 stupnu min....
Tak zkus znovu nandat chladic....treba spatne pripevnenej....popribade ho poradne ocisti....ujisti se, ze taam je teplovodiva pasta....atd
Tak zkus znovu nandat chladic....treba spatne pripevnenej....popribade ho poradne ocisti....ujisti se, ze taam je teplovodiva pasta....atd
- brm
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplota P4 2.4 GHz
Otáčky 2100rpm??? To trochu málo.. nie? Asi v tomto bude problém! Na mojom zaboxovanom p4 1,8 otáčky v pokoji neklesali pod 3000rpm (40-46'C).. v tejto horúčave boli aj 3600-4000rpm. Pri maximálnej záťaži sa vyšplhali na 4600rpm, pričom maximálna teplota nepresiahne 56'C!xchlade3 píše:Chtel jsem se zeptat jake jsou normalni teploty tohoto procesoru.
Nepoužívaš (resp. nemá Tvoja doska zapnutú) nejaku blbôstku na znižovanie otáčok chladiča? Napr. asusky majú q-fan, ktorý v pokoji zníži otáčky (zníži sa hluk) podľa nastavenia aj na 1600rpm, ale pri záťaži ho pustí naplno podľa potreby!
Teplovodivá pasta je záležitosť athlonov.. a nie zaboxovaných intelov.. ak sa mýlim.. opravte ma!nidzo píše:....ujisti se, ze taam je teplovodiva pasta....
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber
icq je mŕtve, nech žije jabber
- xchlade3
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplota P4 2.4 GHz
Tak sem na chladic dal pastu a teplota je stejne...pri "nicnedelani v XP" mi to ukazuje 56 pri hrani = velka zatez vysplha az na 74!!! Tak fakt nevim v cem je problem...zkusim koupit lepsi chladic... Mimochodem je mozne ze by chladic nedosedal na procesor? Jaka je teda normalni teplota tohoto procesoru (P4 2,4 fsb800)...bez zateze a na max?hobbes píše:Otáčky 2100rpm??? To trochu málo.. nie? Asi v tomto bude problém! Na mojom zaboxovanom p4 1,8 otáčky v pokoji neklesali pod 3000rpm (40-46'C).. v tejto horúčave boli aj 3600-4000rpm. Pri maximálnej záťaži sa vyšplhali na 4600rpm, pričom maximálna teplota nepresiahne 56'C!xchlade3 píše:Chtel jsem se zeptat jake jsou normalni teploty tohoto procesoru.
Nepoužívaš (resp. nemá Tvoja doska zapnutú) nejaku blbôstku na znižovanie otáčok chladiča? Napr. asusky majú q-fan, ktorý v pokoji zníži otáčky (zníži sa hluk) podľa nastavenia aj na 1600rpm, ale pri záťaži ho pustí naplno podľa potreby!
Teplovodivá pasta je záležitosť athlonov.. a nie zaboxovaných intelov.. ak sa mýlim.. opravte ma!nidzo píše:....ujisti se, ze taam je teplovodiva pasta....
Pentium 4 HT 2,4@3 1GB SDRAM