Obcas jde zapnout

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
jan.thc
Nováček
Nováček

Obcas jde zapnout

Příspěvek od jan.thc »

Vse nove
CPU : INTEL Celeron D 331 - 2,66GHz, 533MHz FSB, 256KB cache, socket 775, EM64T BOX (Prescott)

MB : MSI PM8PM-V - VIA P4M800 Pro

RAM : 512MB DDR2 533MHz PC4300 A-DATA

Zdroj a skrin : KME MiddleTower ATX CX-5762, P4-350W,

HDD : WESTERN DIGITAL Caviar 80GB, 2MB cache, 7200ot 3,5" IDE (Ultra ATA)

DVD : Lite-On LH-18A1H

Pc jsem sestavil uz na zacatku nesel moc dobre zapnout ale mel jsem jen spatny kabel,vse jsem nainsloval nastavil este pridal FDD a zkusil a vse OK.Pc jsem vypnul a druhy den se uz nezapnul rozjede vetrak na CPU a zdroji a ze predu sviti led,vse jsem odpojil jako HDD,DVD,FDD a pc se rozbehnul zacal jsem vse postupne znova zapojoval a zkouset vse vypadalo ok,ale dalsi den to same nesel a ted uz ani nepomaha vse odpojit.Diky za kazdou dobrou radu
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

problem bych videl ve zdroji... mas na zkousku jiny?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

jiny nemam ale prijde my dost silny na to ze tam ma jen par veci a kdy to byl zdoj tak by se to nezaplo vubec ne?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

nejde o hromady W ale o stabilitu jednotlivych vetvi, ucinnost, kvalitu soucastek atd. coz KME apod. firmy opravdu nesplnuji
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

takze doporucujes zkusit nejaky poradny kvalitni zdoj,muzes neco doporucit ?Ale je my fakt zahada ze to obcas slo uplne vpohode
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

v tvem pridade bych uvazoval 350W fortronu... pokud mas v umyslu upgrade volil bych rovnou 500W verze zdroju znacek fortron, enermax, seasonic, tagan. preci jen je "levnejsi" koupit drazsi zdroj a neriskovat tak ze shori zdroj a vezme sebou i dalsi komponenty... nejlepe kdyz si od nekoho pujcis zdroj jen na vyzkouseni... zkontroluj tez kondiky na zakladni desce jestli nejsou nafoukle apod.
pumpos
Nováček
Nováček

Příspěvek od pumpos »

Presne jak rika Don, KME neni moc dobra volba. Taky bych hledal problem prave ve zdroji
Pumpoš rulezz
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

tak uz vim kde je chyba a jsem naprosta lama a pako :sad: koupil jsem blbej zdoj.Deska a procesor vyzaduji ATX 2.0 a vyse co jsem koupil ja je nejakej 1,3 a hlavne ma jen 20 piny a deska chce 24

ted oceni vase rady a nazory zda to pujde pomoci redukce z 20pin na 24 pin
nechce se my kupovat nove zdoje :(
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

pumpos píše:Presne jak rika Don, KME neni moc dobra volba. Taky bych hledal problem prave ve zdroji
Můžeš laskavě přestat posthuntovat? :x Opakuješ jen to co bylo už řečeno a není to porvé...
jan.thc píše:ted oceni vase rady a nazory zda to pujde pomoci redukce z 20pin na 24 pin
nechce se my kupovat nove zdoje
Tuhle redukci silně nedoporučuju, jsou s tím jen samé problémy.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mr. Dirk píše:
jan.thc píše:ted oceni vase rady a nazory zda to pujde pomoci redukce z 20pin na 24 pin
nechce se my kupovat nove zdoje
Tuhle redukci silně nedoporučuju, jsou s tím jen samé problémy.
Právě že vubec. Desky sou pak víc nestabilní...atd. Lepší než tam nechat 20pin v 24pinovym konektu.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

SpeedyGT píše:
Právě že vubec. Desky sou pak víc nestabilní...atd. Lepší než tam nechat 20pin v 24pinovym konektu.
No vzhledem k tomu co má za zdroj tak bych koupil nový zdroj a neřešil to takto krkolomně. Tu redukci jsme párkrát zkoušeli ale stálo to za ho**o. :(
Naposledy upravil(a) Mr. Dirk dne sob 21. dub 2007, 17:39, celkem upraveno 1 x.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

zdroj by byl urcte lepsi stim souhlasim,ale potrebuju to za co nejmim penez a takhle bych byl pres 2000 minus,jde my jen o to zda to pujde a bude behat bez nejakych vaznejsich problemu a nebo pokdu s problemy tak jak zavaznymi

pokud by to fakt neslo jaky nejlevnejsi zdroj s podporou LGA se da koupit
vim ze to je "prasarna" ale musim se vejit do rozpoctu :(

co na to rika bude stacit a bude OK

nebo
dik moc
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

jan.thc: Neber ani jedno.. Na zdroji bys nemel setrit a kdyz uz, tak se mrkni po nejakym Fortronu - ne ze by to byla spatna znacka, to naopak, ale nabizeji sortiment i v tech nizsich cenovych kategoriich.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Hod tam tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V4000BRV a máš vystarano. Fortron sice není uplný high-end mezi zdroji , nicméně na sestavy které nemají 2x8800 , 4 disky a nějaké žravé Pentium stačí bohatě :)
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

Ja vim ze bych nemel,ale ja musim :( kdyby jste my neco doporucily co maji v alze a bylo by to bud zdoj tak do 800 a nebo cela skrin i se zdojem do 1600
vim ze za tyhle penize nic moc dobreho asi nebude ale potrebuju aby to behalo pc je urcen jen na kancelarke veci.

Jo a jak se tu psalo ta prechodka z 20pin na 24pin je fakt na ho**o zkusl jsem (nedalo mi to ) a to same :(
jaffar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaffar »

Napriek tomu, ze sa tu kolektivne riesi chyba v zdroji, takmer iste by som ju tam nevidel, pokial to nie je "zmetek"
Aj neznackovych 300W to musi potiahnut aj v 100% burne (disk, grafiika, cpu)
Skor je vadna doska.
Pre dobry pocit by som sice skusil od niekoho pozicat nejaky iny zdroj, ale som si takmer isty ze nim to nie je

A ked ten zdroj nahodou zmetek je, tak na tu zostavu aj po upgrade grafiky povedzme, staci aj 350W fortron so sakra velkou rezervou
ziadny podpis
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

Zdrojem to je urcite zkousel jsem 400w fortron pujceny od znameho a slapal jako vino

tenhle zdroj by mel byt OK (aspon doufam):P
etse bych potreboval neco takoveho najit ale i se skrni pac bych chtel zkusit v alze vymenit ty skrine co mam za ty co my doporucite.
co tenhle vim ze Eurocase je nic moc ale snad by to mohl zvladnou ale na alze jsem nezjistil zda ma ATX 2.0

JO a este bych rad slysel vas nazor na uspesnot vymeny skrini v alze,typuju ze se jim do toho moc chtit nebude;( ale za pokus nic nedam
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

jan.thc: Ten zdroj je ok, je to ten samy, na ktery ti o neco vyse daval Maddogg odkaz..

Proc to potrebujes tak nutne vsechno z alzy? Spousta veci tam je zbytecne draha..
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
jan.thc
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.thc »

ja si to myslel ale radeji se zeptam:roll: ,potrebuju to v alze proto ze jsem tam vse kupoval a chtel bych to tam zkusit vymenit ,ale potreboval bych este doporucit skrin se zdrojem pac jsem tam kupoval skrin se zdrojem a asi jen zdroj mi vymenit nebudou chtit

tak uz mam vybranou i skrin se zdrojem
co tam pisou mela by mit vse dco potrebuju

!!!TAK VELKA ZMENA!!!
nastval jsem se ve rozebral slozil a prehazel pameti ve slotech a pc se rozbehnul ale porad se stava ze nechce rozbehnout ale staci odpojit mys nebo klavesu nebo oboje a naskoci....ale porad nevim :(
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“