PHP - upload

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PHP - upload

Příspěvek od Wors »

Zná někdo funkci php popř. podobného jazyka pro webové stránky, který by uměl vytvořit tlačítko "Procházet", kterému bych mohl dát trošku jinou funkci než má klasické pole <input type="file" /> ?

Myslím tím funkci, která by vytvořila tlačítko s funkcí, která by měla přístup k souborovému systému uživatele. Bohužel není v php u input file atribut "počet souborů"

Jde mi o vytvoření hromadného uploadu fotek s jedním tlačítkem, nějaké polovičaté řešení v podobě klikání na další a další inputy se mi zdá nedostatečné...
Chci zjistit, jestli můžu udělat pole se schopností označit více souborů naráz a jehož výstupem by bylo pole[$i] souborů tak, jak by vylezlo po dejme tomu $i inputech :-(

Díky za odpověď
Wors
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

myslím, že už z důvodu bezpečnosti tohle prostě není možné ...
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wors »

Mno ono když se to vezme z určitého pohledu, tak by vlastně nemělo ani jít příliš o bezpečnost, jen o to, dát uživateli možnost nahrát více dat prostřednictvím jednoho pole...

Zatím jsem to hledal všude na webu a kdekoli je zmínka o hromadném uploadu, je tam "úžasný, skvělý, bezvadný způsob".... t.j.: nacpat pod sebe další a další inputy, popř. jakmile vybereš do jednoho, tak ten zmizí a objeví se jiný...
Ale tohle není žádný skvělý postup, tohle musí napadnout každého... ;o(

Vypadá to, že jedinou možností je program napsaný třeba v C++ v počítači toho uživatele, který by chtěl (administrátor fotogalerie), který by měl výstup v podobě již vyplněných skrytých inputů do webové stránky, ale ani tam nevím (v tom jsem dost nováček) jak na to, i když to zcela jistě jde.
Např PSPad vybírá více souborů najednou a myslím, že je psaný v
Cčku... ;o(
To se vám to pracuje, když na vás studujeme!

Neumím nic, ale snažím se to skrývat...

Wors, http://wors.ic.cz
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

ono jde v první řadě právě o tu bezpečnost, při takové možnosti úprav jakou navrhuješ by se otevřelo nespočet možností pro získání souborů bez vědomí uživatele, navíc tohle není problém ani tak php, jako standardů a prohlížečů - ruku na srdce, něco tak děravého by si do prohlížeče nenasadil ani microsoft :roll:
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

ftp + zpracování. Využívá toho např coppermine.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“