Pozeram ze coraz viac a viac ludi na XS ma na Intel procakoch zhodene IHS
Vypada to tak ze Intel zacal pouzivat pastu, podobne ako AMD.
Da sa nejako zistit ci je pod IHS pasta alebo to lepidlo ktore intel pouzival doteraz
DIK
Takze zhodenie ihs nepomoze .... takze ostava uz len lapovanie ...
Naposledy upravil(a) sharker dne sob 28. dub 2007, 15:36, celkem upraveno 1 x.
no na C2D sundavat IHS je nejvetsi krawina co snad lze vubec vymyslet,už jenom z toho duvodu,že pokud tohle udelate,tak samotny jadro CPU bude pod urovni socketovyho plechu ,takze musis upravovat samotnej chladic aby se dostal vubec na jadro cpu.....
Highlander píše:no na C2D sundavat IHS je nejvetsi krawina co snad lze vubec vymyslet,už jenom z toho duvodu,že pokud tohle udelate,tak samotny jadro CPU bude pod urovni socketovyho plechu ,takze musis upravovat samotnej chladic aby se dostal vubec na jadro cpu.....
Takze u socketu 775 je jedina moznost laping....
Okay takze ihs necham tam kde je .....
Aka je moznost reklamacie vylapovaneho cpu v zaruke
Mohli by mat dovod mi to zamietnut
Dneska jsem taky lapoval, trvalo mi to asi 40minut, a teploty mi sli skoro o 10 stupnu v load dolu, spis by se mel intel zamyslet na IHS, pac co jsem mel ted posledni dobu v ruce za C2D, tak des.
tak jsem ted na to mel chvili cas vzal jsem ho 800,1200 a 2000 na skle s vodou, trvalo to tak hodku, moc se neleskne, ale to uz je zbytecna prace s pastou navic.
Teploty v burnu TAT mi klesly pri 3Ghz@1.312 real z 68/73 na 62/68, to vse ninja s fanem na 5V. Jeste me stve rozdil mezi jadrama, ale s tim asi bohuzel nic nenadelam.
CElkove teda po lapovani zakladny a IHS pokles teplot v burnu cca o 12-13°C coz za tu praci urcite stalo
Co mam doma D820 a Celerona tak ty maj ihs perfektni, zadny problem. Nejlepe to poznas na nejakem lepsi chladici, na cpu hodis opravdu jen tenouckou vrstvu nejake obyc pasty a prilozis chladic, kdyz ho zvednes tak zjistis jak se pasta obtiskla na spodek chladice, kdyz se obtiskne komplet cela tak by se na lapovani ......, ale u me se obtiskly jen rohy cpu a zbytek nedosedal.
ANDYMAN píše:kolko mozem z IHS zbrusit pri C2D aby som sa neprebrusil az na jadro ? tá pasta sa dá niekde kúpiť ?
on mysli zubnu pastu ....najprv si to lapujes povedzme 500,potom 800 a nakoniec 1000..myslim ze jemnejsim smirglom to nie je potreba..potom si vzmes pastu(zubnu) a lapujes s nou....a takto to budes mat uplne leskle....a neboj....pri takto jemnych smirgloch sa na jadro neprebrusis...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
ANDYMAN píše:kolko mozem z IHS zbrusit pri C2D aby som sa neprebrusil az na jadro ? tá pasta sa dá niekde kúpiť ?
on mysli zubnu pastu ....najprv si to lapujes povedzme 500,potom 800 a nakoniec 1000..myslim ze jemnejsim smirglom to nie je potreba..potom si vzmes pastu(zubnu) a lapujes s nou....a takto to budes mat uplne leskle....a neboj....pri takto jemnych smirgloch sa na jadro neprebrusis...
1.myslim originalnu brusnu pastu..
2. viem jak sa lapuje, ale kud uz brúsiť, tak prečo nie poriadne, nech tam zostane len tenká vrstva..
Intel i5 2550K @4,8 ★Water Cooling ★ Kingston HyperX 8GB DDR3 ★ ASUS Sabertooth P67 ★ ASUS GTX680 DirectCU II Top ★ Samsung 27" SyncMaster 275T ★ SANYO 3LCD projector ★ Samsung SSD 256GB ★ WD 2TB+1TB+640GB+... ★ Creative X-Fi Fatality Platinum ★ Logitech Z5450 THX via optical ★ Creative GigaWorks T40 + subwoofer ★ RAZER MAMBA 2012 + DeathAdder ★ Everglide Titan Monster Mat ★ Logitech WAVE keyboard ★ Corsair 650W ★ CoolerMaster Stacker 830 ★ WATER COOLING : ★ CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ Alphacool Eheim AGB Station 12V ★ 2x Alphacool NexXxoS PRO I rev2 ★ 1x Maxxxpert 120mm ★ Alphacool hose 10/8mm ★ Reservoir 280mm acryl ★ UV Liquid ★
------------------------------------------------
BTW - rucne (na smirglu pod vodou nikdy) nedosahnes rovinnosti - vzdy udelas takove vypoukle zrcadlo s vystouplym stredem - staci si to potom zmerit na nejake presne merici konzole a uvidis ceho si ve skutecnosti dosahnul (vyhlazeny, leskly ale vypoukly povrch)
'kdyz uz rucne tak pastou - ale pred tim najemno prebrousit na rovinne brusce
..rovne sklo.. copak to je za pojem.. docela by me zajimalo, jak se tahle komodita shani.. sklo rovne neni.. resp. v beznem sklenarstvi nehrozi.. samozrejme pokud clovek dodrzuje alespon nejaky pravidla dany obyc selskou logikou (slusna sila, napr takovych 5mm a ne nejak extra velky rozmer), tak se to da, ale i tak.. sklo rovne neni.. ..doporucit lze lesteny mramor.. deska mramoru se doma najit pomerne casto..teda ne ze by ji mel kazdy, ale treba ja kus v garazi nasel..
Woyta píše:Co se tyce jemnosti tak jsem jednou narazil i na 2500. Ale kdyz sezenes 2000 tak ve spouste obchodu budes rad. Pripadne jeste existuje lapovaci pasta. Brousit to smirkem pod vodou neni vlastne lapovani.
v fabrych farboch-lakoch kupis aj viac
v jednych co som kupoval tak bolo az po 5000
osobne som to hmatom od kancelarskeho paieru nerozoznal
inac fakt je lepsi mramor ako sklo?
ako sa taky mramor zhana?
si vylomim nekde z chodnika(noveho) alebo z dlazby?
alebo zabehnem na cintorin?