VÁŠ NÁZOR NA MODDEL NUMBERRING INTELU

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

VÁŠ NÁZOR NA MODDEL NUMBERRING INTELU

Příspěvek od Tommi »

zaujimalo by ma aky je vas nazor na to ze firma ktora dlhe roky obvinovala AMD z toho ze zavadza zakaznikov za oblbuju zakaznikov nepravdivym znacenim procesorov zaviedla vlastne to iste

ono v konecno dosledku je to pre samotnu firmu len dobre no pre koncovych uzivatelv len zle bo v tom bude velky chos
Obrázek
zeby chcel intel pribrzdid vo frekvenciach
ved ked opravi chyby 0.09 mikorometroveho procesu tak podla mna bude vsetko v pohode

vravi sa o tom ze ked intel opusti architekturu NETBURST (ktora je zalozena ne vysokych frekvenciach) tak sa vrati scasti k architekture PIII
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Já osobně jsem proti numberingu nějakým ratingem. Žádný z argumentů mě nepřesvědčil, že je to pro zákazníky výhodné. Přijde mi to jako další krok ke sbližování PC se spotřební elektronikou - je to dost dobrý nástroj pro prodejce na oblbování zákazníků nějakými nic neříkajícími čísly.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Já myslím že to není špatný, každej kdo tomu rozumí si stejně testy na webu najde a porovná s konkurencí a jinýmy modely, a ten kdo nerozumí naletí stejně jako předtím (na celery).
Grafické karty jsou také hodně důležitou částí Pc z hlediska výkonu, a nikdo se nediví že R9700 kterej má 275 MHz je výkonější než GF4MX která má také 275 MHz :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Rozhodne to neberiem ako klad....... ( AMD sa aspon priblizne opieralo o vykon Intelu... ) .... Ale o co sa pri tomto oznacovani bude opierat intel.... a bezny clovek potom uplne strati prehlad :( ........
Urcite by som bol dost proti....., ale ked to intel bude chciet tak sa to zrejme naplni.... :sad:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

random píše:Rozhodne to neberiem ako klad....... ( AMD sa aspon priblizne opieralo o vykon Intelu... ) .... Ale o co sa pri tomto oznacovani bude opierat intel.... a bezny clovek potom uplne strati prehlad :( ........
Urcite by som bol dost proti....., ale ked to intel bude chciet tak sa to zrejme naplni.... :sad:
:D a o co se ted bude opirat AMD :lol: :lol: me se to celkem libi...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Prostě se konečně lidi přestanou honit za MHz který jsou čímdál víc irelevantní, a podle toho jakej si zvolí daná firma název k určitýmu modelu a odstupňuje ho od ostatních, bde po čase vnímána zákazníky za solidní / nesolidní.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

bude to mít dva důsledky:
1.Nezkušení uživatelé(zákazníci) budou více závislí na nás zkušených :D
2.My zkušení budeme více diskutovat který model je lepší :D
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

intel se bude opírat o VIA a tak dále...
-mě se to nelíbí, vždycky by měl člověk vědět jakou to má reálnou frekvenci...
Francie ... sladká Francie
amd!n
Nováček
Nováček

Příspěvek od amd!n »

Já tomu kroku Intelu moc nerozumím. Co je Intel Intelem vždy se snaží ohromovat vysokou frekvencí a najednou takový obrat o 180 stupnu. Zřejmě už i Intelu musí tušit něco co mi ne a totiž že frekvence v budoucnu nebudou růst tak rychle jako doposud.
INTEL™ P4 2.6C=>3.251GHz/1.5875V • MSI 875P Neo LSR • 265Mb DDR 333 • Abit FX5600 Ultra • Fortron 300W •

AllianCZe : http://www.alliancze.org
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jája píše:Já myslím že to není špatný, každej kdo tomu rozumí si stejně testy na webu najde a porovná s konkurencí a jinýmy modely, a ten kdo nerozumí naletí stejně jako předtím (na celery).
Grafické karty jsou také hodně důležitou částí Pc z hlediska výkonu, a nikdo se nediví že R9700 kterej má 275 MHz je výkonější než GF4MX která má také 275 MHz :wink:
Souhlasim - ten kdo bude chtit si informace co je pod čislem "schovano" najde a ostatni lidi z toho budou uplne stejne zmateny jako ted... Byl to od Intelu celkem logickej krok. Ted mi sice to čislování prijde zmateny, ale časem si zvyknem. :roll:
Podivejte se na "bordel" v grafickych kartach - oproti tomu je cislovani CPU jeste pohoda a jsou tam aspon jasne dany pravidla (zatim).
sovicka2001 píše:-mě se to nelíbí, vždycky by měl člověk vědět jakou to má reálnou frekvenci...
To prece človek vedet bude - nebo ti ted snad nekdo real frekvenci napr. u Bartona tají ?? :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

amd!n píše:Já tomu kroku Intelu moc nerozumím. Co je Intel Intelem vždy se snaží ohromovat vysokou frekvencí a najednou takový obrat o 180 stupnu. Zřejmě už i Intelu musí tušit něco co mi ne a totiž že frekvence v budoucnu nebudou růst tak rychle jako doposud.
nojo, jenze s vysokou frekvenci jsou taky vetsi trable (hlazeni, ruseni,...), takze uz i intel prisel na to, na co AMD uz davno, ze hold neumej udelat jadro pres urcitou frekvenci a proto musej jinou cestou, jen je fakt ze se intel dostal dal (+/-1GHz), coz pro nej ma mozna vyhodu mozna ne v budoucich jadrech, kazdopadne skoda, me se rostouci frekvence libila, kor kdyz jsem si rek , mel jsem 133MHz, tak vim jak "vykony" to bylo, ale nejakejch 520 mi nic nerika a hold se budu muset pidit vo co go
jen nevim jestli na tom intel trhne, protoze spousta lidi si porad mysli ze 3000+ bezi na 3GHz takze i560 pobezi na 560MHz :-D :D
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

m.h.l píše:bude to mít dva důsledky:
1.Nezkušení uživatelé(zákazníci) budou více závislí na nás zkušených :D
2.My zkušení budeme více diskutovat který model je lepší :D
Strucne receno:
1.My L.A.M.Y. vam profikum :lol: budem davat furt pro vas trapny otazky
2.Vy profici se budete vic hadat :lol:
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

takže pro nás to nakonec vyjde nejhůř. Budeme se hádat a odpovídat na blbý otázky :lol: :lol: :lol:
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Podle me by se procesory mely oznacovat realnym vykonem(napr. pocet matematickych operaci za sekundu nebo tak).Problem by byl,ze by to mel kazdy kousek trochu jiny a shanka by byla prave po tech vykonejsich v dane rade(proste lepsich).A treba u Intelu zalezi hodne na kusu ktery dostanete.Ale je mi jasny ze k tomu nikdy nedojde,protoze jak by bezny uzivatel zjistil co ma vlastne za shit a ze vsechno jede jen diky ruznym SW-HW optimalizacim asi by se vratil ke sve stare 486...
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

At si intel dela co chce, stejne si vetsina lidi, co se o to aspon trosku zajma zepta zkusenejsich nebo si to najde na netu, co jaky ma vykon, takze me je to celkem jedno, ale intel ublizuje sam sobe :wink:
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
harkonnen69
Nováček
Nováček

Příspěvek od harkonnen69 »

Jednoznačne je to iba taktika do budúcnosti. Keďže je jasné, že frekvencie sa nemôžu "donekonečna" zvyšovať. Naviac i výťažnosť a nárast výkonu procesora s narastajúcou frekvenciou sa logaritmicky znižuje (zvyšuje). Bude do budúcna dôležitejšie to, akú stavbu bude mať procesor, teda ako bude vedieť tú svoju frekvenciu "využiť".
Na druhej strane to je pre zákazníkov horšie, lebo budú väčšie rozdiely medzi tými, čo o tom niečo vedia a tými, čo na tie čísla budú pozerať ako teľatá ako to bolo pred pár rokmi na nové značenia AMD.
Ale v dnešnej dobe už má veľa ľudí prístup aj k netu, takže to také horúce nebude. Teda ak bude vydávané podrobné info o procesoroch. :P
Let the spice flow...
P4 2,4GHz, (TopOC@3,24GHz, HT dis), ASUS P4P800, Dual 512MB TwinMos 400MHz CL2,5, SATA Maxtor 80GB, TeacCD-W552E-reklam-nahradená 552G, SamsungDVD, Legend 6600GT, CRT 17"
to.shane
Nováček
Nováček

Příspěvek od to.shane »

random píše:Rozhodne to neberiem ako klad....... ( AMD sa aspon priblizne opieralo o vykon Intelu... ) .... Ale o co sa pri tomto oznacovani bude opierat intel.... a bezny clovek potom uplne strati prehlad :( ........
Mam za to, ze AMD oznaceni procesoru nema s Intelem nic spolecnyho. Tak napr. Athlon 2500+ (1.83 GHz) neznamena, ze ma vykon jako cca. 2.5GHZ Intel, ale ze ma 2.5x vetsi vykon nez ThunderBird na 1GHz!!
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

to.shane píše:
Mam za to, ze AMD oznaceni procesoru nema s Intelem nic spolecnyho. Tak napr. Athlon 2500+ (1.83 GHz) neznamena, ze ma vykon jako cca. 2.5GHZ Intel, ale ze ma 2.5x vetsi vykon nez ThunderBird na 1GHz!!
mno... je to tak oficialne...
ale stejne je kazdymu jasny, ze je to podle intelu :wink: :? :oops: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“