Moje Genius KB19-e dosluhuje a tak hledam vhodnou nahradu.
Mam malo mista na stole, takze by mela byt spise kompaktni proto notebookova.
dost hraju takze by mela neco vydrzet a dobre se ovladat. KB19-E na Trickjumpy nic moc. Umirajici kontakty WASD by mohly vypravet. Multimedialni klavesy nejsou spatna vec ale byt nemusi. Mam k PC jeste dalku.
USB/PS2 pripojeni. Zvyknul jsem si PC zapinat klavesnici ale PS2 tu dlouho nebude takze by se hodilo kdyby umela oboji.
Barva idealne cerna. Nebo jeji kobinace s tmave sedou.
A mela by byt dratova. Nemam rad amputovane ocasky.
Mate s ni nekdo zkusenost? Pripadne nejake dalsi tipy?
Dejme tomu ze vyber omezime do 800kc. Proste potrebuju spolehlivou a i libivou klavesnici. Nepotrebuju extra herni nacini. Jsem stejne jen prumerny hrac.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28395
mam ji a absolutne libova klavesnice.. za ty prachy nekup to jednoznacne doporucuju
btw pokud bys nasel nejakou hlinikovou za slusnou cenu tak mozna spis tu
Tuhle mi pred chlili nabizel na IRC Disn3y. Samozrejme v CERNE. Ale ten tvar a povrchova se mi moc nezda.
Hliniku bych se bal ze me bude v zime studit. (nejchladnejsi mistnost v dome)
Woyta píše:Tuhle mi pred chlili nabizel na IRC Disn3y. Samozrejme v CERNE. Ale ten tvar a povrchova se mi moc nezda.
Hliniku bych se bal ze me bude v zime studit. (nejchladnejsi mistnost v dome)
povrchova co?:) ja uz ji pouzivam asi 2 roky a fakt no problem, mam sice druhou, do prvni jsem vylel nejakou limonadu a zdechla
sem ted nasel hlinikovou enermax ale za 60euro coz je celkem dost
..mam tuhle.. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24219
..rekl bych, ze je docela neznicitelna.. klavesy paradni chod.. po 2-3 letech velmi intenzivniho pouzivani praskla gumova "boule" pod jednou klavesou v cursoru, tzn. ted resim novou a bude to ta stejna.. nenasel jsem na ni jedinou chybu a rozlozeni mi absolutne vyhovuje..
..ja si na to rozlozeni rychle zvykl a to co dneska vidim jako obrovsky prinos je delete vedle cursoru.. obecne je Windowsech pak hodne po ruce.. kdyz dneska sedim u nejakyho notebooku (tam v naprosty vetsine bejva nahore (viz ted posledni Woyta post nade mnou)), tak jsem zmatenej jako vcela..
..v kazdym pripade, ackoli muze Umax nekoho odradit (ce se klavesnic tyce), byl jsem pri obcasnem cisteni a s tim souvisejicim rozdelani prijemne prekvapen.. vevnitr neni zadny nesmyslny plastovy mechanismus, ale klasicky "notebookovy" kovovy klavesnicovy modul.. proste slisovane plechy a v nich ulozene folie apod.. multimedialni klavesy (i kdyz jsou gumove - ne zrovna idealni) jsou take podrazeny kovovym vyliskem.. jak rikam.. 2-3 roky ji mam (presne ted nevim) a prvni chyba teprve pred mesicem.. pod temahle klavesama bejvaj takovy ty gumovy "promackavaci" boule a jedna na sipce doleva praskla.. je ale fakt, ze pouzivani klavesy to nevadi.. jen proste prestala klast spravny odpor..
Logitech Ultra-Flat ci Umax MEDIA keyboard (WK725)
Rad bych si je nekde vyzkousel jak se na nich pise a pak se rozhodnul kterou vzit. S Logitechem mam zkusenost jen s G15, volanty a mysema. Umax jsem nepotkal.
Porovnani dle mych parametru
Logitech Ultra-Flat
+Vzhled (Moc se mi libi. Mam rad tenhle cisty styl.)
+Cena
-Multimedialni klavesy (Docela je i dost pouzivam)
Umax MEDIA keyboard (WK725)
+Multimedialni klavesy (Nekde jsem cetl ze pry maji byt gumove. To by se mi moc nelibilo a vyrabet nove klavesy se mi moc nechce)
-Vzhled (Po prebarveni by to mohlo byt OK ale rad bych ji videl Live)
-Cena
..no podle me by ta WK725 mela mit multimedia klavesy normalne plastovy.. resp. i z fotek je to patrny.. gumu ma ta moje.. WK711
..jinak co se tyce psani.. jak jsem uz rikal.. ta Umaxka je zatim naprosto nej klavesnice kterou jsem potkal.. je takova prijemne mekka, ale pritom presna.. je ale fakt, ze ten Logitech asi taky nebude spatnej no..
Byl jsem dnes v HK a tak jse prosel shopy na ktere sem narazil. V jednom meli WK725. Spatne se na ni nepsalo. To je fakt. Ale oskliva kvalita zpracovani. Vzhledem k cene vypadala strasne levne. To i moje KB-19e NB je na tom mnohem lepe. Takze zbyl Logitech. Behem par dni by mi mel dorazit do meho oblibeneho shopu. Takze uvidime.
Tak a uz jedu na Logitechu. Pise se na nem pekne. Ramecek ma zatracene zrcadlovej lesk. 5min mimo krabici a uz byla od prachu. Jen se ,i trochu nelibi Vista key. Win klavesa neni klasicky rovna ale je tam vypoukly krouzek ala Vista. Sice se to v noci najde lepe ale radeji bych klasiku.
Rozvrzeni klavesnice je dost podobne normalni klavesnici. Page Up/down jsou sikovne po ruce vedle sipek. Jen si jeste na ni zvyknout. Je to dobra stylovka.