------------------------------------------------------------------------------
Jen tak pro srovnání ... Myslím že docela hustá změna...
Ruby @ R600

Ruby @ X1900

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
to jo, hustá, na R600 se skoro smějeowoce píše:Jen tak pro srovnání ... Myslím že docela hustá změna...
Ruby @ R600
Ruby @ X1900
"superskalárne" sú už ALUs R300 ...Bobiiik píše:to no-X:
V té prezentaci se uvádí, že má R600 superskalární jednotky. Když dostane na výpočet dva prvky o dejme tomu 4 a 3 hodnotách, spočítá ten první (4), druhý si rozloží na skalár, první jeho hodnotu spočítá ještě tentýž SP, a ty zbylé dva spočítá další SP? nebo ten druhý prvek počítá až další shader procesor a pátá výpočetní hodnota prvního SP zůstane nevyužita?
Jinak asi v případě pěti prvků o jedné hodnotě je všechny zmákne jeden SP, takže to vypadá na 100% využití stejně jako se tím chlubí G80.
Není ten výpočet chybný? Mně to vychází 60:40%.no-X píše:se do centrálního pixelu natahne z 80% barva z až osmi okolních pixelů a jen 20% může pocházet z původního pixelu.
Pokud velikost obrazu vzroste o polovinu horizontálně a o polovinu vertikálně, tak to není 1,5x tak velké rozlišení.no-X píše:byl použit supersampling 1,5x1,5, tedy rendering v 1,5x vyšším rozlišení
1 hodnota z centra pixeluLukfi píše:Není ten výpočet chybný? Mně to vychází 60:40%.no-X píše:se do centrálního pixelu natahne z 80% barva z až osmi okolních pixelů a jen 20% může pocházet z původního pixelu.
Kód: Vybrat vše
1 + 4 = 5 ... 100%
1 ... 20%
4 ... 80%
Záleží, jestli měříš rozlišení na megapixely (tedy 1,5^2, tzn plošně), nebo podle "hran" (a, b) ). Výsledek je tentýž, jde jen o slovíčkaření. Ale v souvislsoti s FSAA se požuívá způsob, který jsem zmínil, pro snazší výpočty (vycházíš při nich totiž z nárůstu pixelů v řádku a ve sloupci a ne z celkového počtu pixelů na ploše - takže když jde např. o 800*600, tak se dvojnásobným rozlišením myslí 1600*1200 - výsledkem je pak čtyřnásobná obrazová plocha, tedy 4x vyšší množství vzorků, tedy čtyřnásobný frame-buffer a 4x takové nároky na fillrate atp.)Lukfi píše:Pokud velikost obrazu vzroste o polovinu horizontálně a o polovinu vertikálně, tak to není 1,5x tak velké rozlišení.no-X píše:byl použit supersampling 1,5x1,5, tedy rendering v 1,5x vyšším rozlišení
o tom jsem psal v předchozím postu...Stratos píše:nekde sem cetl ze max je 22-24x ted si nejsem jistej
panTauu píše:jinak by mě zajímalo, už nějaké srovnání tédle ATI vs 8800GTX myslím tydle obrázky na reálnost osvětlení a další vymoženosti, jestli to umi i ta 8800GTX...
Edge Detect Filter
- * Performs edge detection pass on rendered image
* Edge pixels resolved using more samples along direction of edge with high quality filter
* Other pixels resolved using fewer samples and box filter