koupil jsem tento hardisk Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II
při kopírování, čtení a i při nabíhání windows v něm často něco velmi hlasitě cvakne, sice se kopírování nepřeruší ani nijak nezpomalí, jakoby to nemá vliv, ale zajímalo by mě, zda-li je to normální (což pochybuju), nebo jestli ho mám reklamovat...
freezer02 píše:koupil jsem tento hardisk Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II
při kopírování, čtení a i při nabíhání windows v něm často něco velmi hlasitě cvakne, sice se kopírování nepřeruší ani nijak nezpomalí, jakoby to nemá vliv, ale zajímalo by mě, zda-li je to normální (což pochybuju), nebo jestli ho mám reklamovat...
díky za rady
Zkus sem hodit graf z HDtachu a log se ze S.M.A.R.T.u
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
jednou mi pomohlo jen vymenit sata kabel a prestalo to, puvodni jsem asi nekde zlomil pri vyvazovani, lekl jsem se, ze je po disku, ale nakonec ok. ten HDTach SMART urci napovi vic
v HD tach vypadá podle mně vše v naprostém pořádku, ale to cvakání mě dost znepokojuje, dělá to velmi často. Jinak sata kabel je tam úplně novej, tak tím by to snad nemělo být.
Ten propad na začátku v HDtachu se mi nelíbí, hdd je rozdelen na logicke partiton? SMART, ty poruchy čtení tam taky jsou...
Otestuj to utilitou od výrobce, najdes na jejich websites.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dzin píše:Ten propad na začátku v HDtachu se mi nelíbí, hdd je rozdelen na logicke partiton? SMART, ty poruchy čtení tam taky jsou...
rozdělen není, propad se mi taky nelíbí a ty chyby čtení...je to nějaký výrazný? nebo jen něco drobného? protože jak už jsem psal, sice to vněm cvaká ale jińak jede bez problémů zatim...
Dzin píše:Ten propad na začátku v HDtachu se mi nelíbí, hdd je rozdelen na logicke partiton? SMART, ty poruchy čtení tam taky jsou...
rozdělen není, propad se mi taky nelíbí a ty chyby čtení...je to nějaký výrazný? nebo jen něco drobného? protože jak už jsem psal, sice to vněm cvaká ale jińak jede bez problémů zatim...
Tam u toho smartu vidíš co a jak co je už špatně co normál....Everest taky přečte SMART nebo utilitky přímo na to
Projeď to tou utilitou od výrobce, proved defragmentaci a pak jeste pagedefrag.
Dzin píše:SMART, ty poruchy čtení tam taky jsou...
Všechny SMART výpisy od seagate, co zde někdo ukázal, mají nenulové hodnoty v Raw Read, Seek Error a ECC Recovered. Skoro bych se domníval že je to něco normálního, asi jako je normální že CD a DVD jsou také do určité míry chybové. Ale kde končí ta správná míra
Dzin píše:SMART, ty poruchy čtení tam taky jsou...
Všechny SMART výpisy od seagate, co zde někdo ukázal, mají nenulové hodnoty v Raw Read, Seek Error a ECC Recovered. Skoro bych se domníval že je to něco normálního, asi jako je normální že CD a DVD jsou také do určité míry chybové. Ale kde končí ta správná míra
No ten propad je velkej na začatku....co ta utilita od vyrobce?