Odpalil sa harddisk ??

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jukob
Nováček
Nováček

Odpalil sa harddisk ??

Příspěvek od jukob »

Akurat som sa hrabal niekde v slozkach na mojom druhom disku SAMSUNG - 160GB a zrazu akosi zamrzol komp a za nejaku minutu sa to rozbehlo, ale ten disk prestal frcat a nemohol som sa nan ani dostat, lebo akoby sa odpojil, nebol nacitany :? ...len kontrolka stale svietila na cerveno (mam ho v sufliku) akoby stale pracoval.
Restartol som komp a pri loadovani WINu sa PC vzdy sekne, pomoze jedine vybratie toho disku a ked zapnem PC bez neho vsetko ide v pohode.
Chcem sa spytat ci sa mohlo nieco v tom disku nejak odpalit alebo co, ked to toto robi a preco to ma vplyv aj na WIN na druhom dobrom disku... mam tam 150 gb dat :sad: ...
Za rady dakujem ( este sa ho chystam vyskusat u kamosa, ale myslim ze mi to moc nepomoze...)
In love with trance
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Je možné, že je v háji elektronika nebo hůř čtecí hlavy.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
jukob
Nováček
Nováček

Příspěvek od jukob »

a to sa moze stat len tak, z nicoho nic ??
A preco to ma vplyv aj na ten dobry disk s WIN ??...
In love with trance
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

1) Áno.
2) Preto, lebo disk sa radiču hlási, no ďalšia komunikácia s ním zlyháva. OS potom niekde čaká na jeho odpoveď, čaká, čaká a čaká...
Ale to, že sa "sekol", môže byť iba zdanie, pretože v ovládači by nemal čakať - to by znamenalo zamrznutie - takže neviem prečo sa napokon nerozbehne a nepreskočí tú inicializáciu, napr. po (neúspešnom) pokuse o reset zariadenia. (To by som ale skôr považoval za chybu v ovládači, resp. v OS.)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“