Při flahování biosu přestane jít proud. Co s tím?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
camra
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Při flahování biosu přestane jít proud. Co s tím?

Příspěvek od camra »

Můžu nějak obnovit starý bios, když se mi při flashování biosu vypne proud?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Pokud to deska speciálně neumí, tak máš problém (pokud se ti to už stalo) pokud tomu chceš předejít, tak požádej kámoše s UPS. Jinak pro obnovu BIOSu musíš sehnat 2. komp se stejnou deskou a za běhu prohodit paměťové moduly a zazálohovat nepoškozený BIOS. Přesný postup neznam.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Abych pravdu rekl, tak ja bych nikomu desku nepujcil na to, aby mi z ni za behu vyrval bios. To bych mu radsi rekl, at si to odnese do servisu i kdyz ho to neco bude stat.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

V GM electronics flashovali na pockani za babku. Stacilo nabehnout s chipem a disketou. Nevim zda to jeste delaji.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkus se zeptat u Czechcomputeru - www.czechcomputer.cz - kdysi jsem měl z této operace obavy a pro případ nezdaru nabízeli opravu. A nebo možná také www.levi.cz
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jako, ze standartne UPS nepouzivam tak pri flahi biosu po ni radsi saham.... je to fakt riskantni a hot flash pak taky neni zadna sranda. Pravda je, ze jednou jsem byl nucen tuhle operaci pro znamyho provadet a zaplat buh probehla uspesne... (za behu se vymenil biosek a bylo) :D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Katoo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katoo »

V ostravě v GM to dělají za 30,- Kč.Stačí vyndat BIOS z desky (pokud tam není napevno připájený,jako u ECS L7S7A2 :x ) a na nějakém médiu donést požadovanou verzi biosu.

S tou druhou deskou se to taky dá,ale nevím,jakou desku máš a jestli by byl někdo tak ochotný.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“