Nefunkcny (odpaleny???) zdroj

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nefunkcny (odpaleny???) zdroj

Příspěvek od Othrondir »

zdravim. predvcerom sa mi stala nemila vec. len tak si sedim pri pc ked tu zrazu sa mi len tak z nicoho nic vyplo. pozrel som sa na chase a vidim ze zelena LED na predu svieti. rychlo som prepol prepinac na zdroji z 1 na 0, chvilu som pockal a potom zasa zapol na 1. pustil som pc a v tom sa to stalo. pc sa ani nezapol ale zo zdroja vyslo take svetlo asi na 1 sekundu. vyhodilo poistky v mojej izbe to znamena ze to bol skrat. najblbsie je ze teraz mi neslo pc zapnut. zdroj je 400W znacka Frontier Power model MPA-88X. stalo sa to prvykrat. brat ma v pc taky isty len 300W. pc som skusal v inej zasuvke a nic. dokonca som cakal asi den s vypnutym pc, vytiahnutym aj z el. siete a nic. ked som skusal pc pustit s tym bratovym zdrojom, tak nabehol ale ked sa mala na obrazovke ukazat uvitacia obrazovka WINXP tak sa tam len na chvilu ukazala taka modra obrazovka a nejakymi pismenkami ktore nebolo mozno tak rychlo precitat a pc sa restartoval. a robi to dokola aj cez nudzovy rezim. HDD som checkol chckdsk-om a su ok. tak nevim...
myslite ze je po zdroji? a mohlo sa nieco poskodit? na pc a ani na zdroji neni nic spalene a ani ziadne viditelne poskodenie. a ani nebol ziadny smrad ked sa to stalo...
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

skus resetovat cez CMOS ci nepomoze,zdroj odišiel a možno vzal som sebou nejaky komponent :(
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Guardia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Guardia »

väčšinou zoberie so sebou dosku...
Nie som blond!!!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No každpádně kup jinej zdroj a pak musíš zkoušet, MB je první na řadě co odchází, pokud je hdd ok, tak zkus RAM, VGA, CPU...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

cely system funguje v pohode... ziadny problem nebadam az na ten WIN. kupim iny zdroj a potom sa uvidi... ale dokial nenabehne WIN tak ziadne problemy s pc niesu. a vzdy tu chybu spravi presne vtedy ked ma nabehnut uvitacia obrazovka. skusim spravit cez konzolu opravu systemu...

//Edit: este sa chcem spytat co hovorite na tento zdroj pripadne ci ho niekto nema... http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... od_id;4260
na zapojenie do dosky potrebujem zdroj ktory ma 20pin konektor + 4pin konektor. 24 pinovy mi nebude pasovat.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“