[MySQL] Syntaxe SELECT DISTNICT?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

[MySQL] Syntaxe SELECT DISTNICT?

Příspěvek od OndraSter »

Nazdar! Jiz druhy den se paru s jednou casti jednoho webu, ale porad ne a ne to rozchodit. Kdyz mi doslo proc to vypisuje tu chybu a proc ji porad nevidim (ano, spravne, koukal jsem do jiny casti kodu.. Mel jsem 2 rozbaleny (cca 2x75 radku) a koukam presne do ty druhy :twisted: ), ale kdyz jsem ji nasel, tak mi to (ne)logicky zobrazilo vysledek 2x. Jelikoz uz nevim, jakou podminku navic, tak jsem tam chtel dat DISTNICT (a nasledne promazat podminky, bohate staci 2 :P , zkouseno v PMA). SQL dotaz je nasledujici:

SELECT DISTNICT investice_isps.*
FROM investice_isps, investice_isp_lokality, investice_lokality, investice_patere
WHERE investice_isp_lokality.lokalita=investice_patere.lokalita
AND investice_lokality.id=investice_isp_lokality.lokalita
AND investice_isps.id=investice_isp_lokality.isp_id
AND investice_patere.isp!=investice_isps.id

ale mysql_error(); vraci nasledujici chybu:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '.* FROM investice_isps, investice_isp_lokality, investice_lokal' at line 1

kdyz jsem pokusoval se () u te tabulky, vynechat .*, tak to bud hodilo dalsi error nebo to nevratilo ani ň :x
Poradite ? Dik :oops:

// samozrejme sem to konzultoval s mysql manualem, ale tam nic detailniho o DISTNICTu v strance o SELECTu nebylo :oops:
a jeste jsem zapomnel: bezi to na apache 2.0.59, PHP 5.2.1, MySQL 5.0.x (nevim z hlavy), na Win32 :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

čoveče, nemá být

Kód: Vybrat vše

DISTNICT
ale

Kód: Vybrat vše

DISTINCT
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

:worship: :worship: :worship: :worship:

Diky ti, o velky moderatore.. Takova blba chyba :oops: (a ja si ji nevsim.. Jsem to ale :stupid: ) :lol:

Dik :oops:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wors »

Hehe, no jo, někdy se stane chyba jen v tom, že si člověk něco špatně zapoznámkuje a nevrátí do původního stavu :-D
To se vám to pracuje, když na vás studujeme!

Neumím nic, ale snažím se to skrývat...

Wors, http://wors.ic.cz
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“