Restart PC při pokusu o převod video souboru do MPEG-2 ...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Dimas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Restart PC při pokusu o převod video souboru do MPEG-2 ...

Příspěvek od Dimas »

Hello world,

Konečně jsem si pořídil sestavu mých snů (viz podpis), dokonce koupil licenci na Windows XP Home OEM :) Všechno jsem hezky dal do hromady, nainstaloval veškerý soft, co obvykle používám a pak přišel ten uder….

Zkusil jsem vyzkoušet rychlost převodu videa do MPEG2(DVD) formátu pomocí mého oblíbeného encodera – Canopus Pro Coder 2.2. Jako cíl jsem vybral film (1,5 hodiny) a začal vlastně převod do DVD. Prvních par minut všechno šlo docela fajn, přibližná doba převodu byla spočítána na cca 1 hodinu, tedy rychlost převodu byla 1,5 x real-time. Za pár minut počítač se najednou restartoval. Zkoušel jsem různé video soubory a vždy při pokusu o převod do MPEG-2 moje mocná mašina selhávala a šla na restart..

V BIOSu jsem vypnul veškeré přetaktovácí a podobné zrychlující funkce procesoru a paměti, nic mi ale nepomohlo. Jsem byl na hraní šílenství. I můj starší počítač zvládal kódování do DVD, sice to trvalo noci, ale při tom žádný restart! Naštěstí jsem měl OEM verzi Windows XP Pro 64bit, které jsem pak rychle vyměnil za 32bitové Homky. Instalace proběhla v pohodě, programy taky fungují (ještě jsem toho moc nezkoušel) až na ten Canopus, který odmítnul pracovat v 64bitovém systému. Jsem ale chtěl prověřit jestli půjde ten převod do DVD a nainstaloval DVD Movie Factory. Díkybohu už nebyl žádný restart. Ten převod však trval asi 3 hodiny, ale už to šlo.

A teď bych se rad zeptal někoho zkušeného, kdo nebo co za to může? Windows XP Home, nějaké konflikty ovladačů? Proč počítač pořád šel na restart při pokusu o velké zatížení?
Procesor je dobře chlazen a teplota uvnitř PC je pořad kolem 32oC a procesoru něco kolem 45oC.

Děkuji,
Dimas.
Deska: Asus P5B Premium Vista Edition 775/1066, i965, CPU: Intel Core2 Duo E6320, 1.86GHz, 1066FSB, 4MB, LGA775, BOX, Grafika: Asus Extreme EN7600GS SILENT/HTD/256MB DDR2, HDTV, DVI-I, Zvuk: M-Revolution Audio 5.1 RAM: A-Data Extreme Edition DDR2/800Mhz - 4x - 1024MB, Disky: HDD Western Digital Raptor WD740ADFD - 74GB SATA NCQ, 2x HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G, Skřiň a zdroj: Case Apevia X-DREAMER2-AL / 420W SILVER, Windows XP 64bit SP2 Professional
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkus Prime95 testni to , muže to být slabým zdrojem, RAM, i konfliktem kodeků..
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“