HDD a notebook
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- blod
- Začátečník

HDD a notebook
Dobrý den.Potřebuji poradit.Mám doma starší notebook ve kterém je 40 mb hardisk.Když jsem ho vyměnil za 650 mb hardisk,tak mi ho bios nechce vůbec detekovat.Upgrade biosu nejde,protože je to stařší kousek.Neví někdo jak na to ??Nebo není nějakej soft co obelstí bios.Připomenu,že notebook nemá ani cdrom.Pouze FDD.Dík za každou radu.
- P_V
- Začátečník

-
Re: HDD a notebook
40 MB, to bude nějaká 386, co? To věnuj na dobročinné účely
Ani nevím jaký kancelářský soft na tom může použitelně fungovat, který by pracoval s M$ formáty 
To je blbé že ho BIOS nenajde. Pokud se jedná o tu mez kapacity 512 MB, která byla aktuální tak v roce 1995, tak tehdejší počítače takový disk normálně našly, jen měl nesmyslnou kapacitu.
Dá se v tom BIOSu nastavit disk ručně - custom parametry cylindry/hlavy/sektory, když selhalo Auto?
To je blbé že ho BIOS nenajde. Pokud se jedná o tu mez kapacity 512 MB, která byla aktuální tak v roce 1995, tak tehdejší počítače takový disk normálně našly, jen měl nesmyslnou kapacitu.
Dá se v tom BIOSu nastavit disk ručně - custom parametry cylindry/hlavy/sektory, když selhalo Auto?