Jak na RAID 0 ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
tony81
Nováček
Nováček

Jak na RAID 0 ?

Příspěvek od tony81 »

Zdravím všechny na tomto skvělém fóru. Z dlouhé chvíle jsem se rozhodl zprovoznit na svém kompu diskové pole Raid 0. A problém byl tu hned. Mám 2 Sata řadiče. Jeden na desce Asus a jeden v PCI sběrnici. Dva disky nejsou sice stejné velikosti, to by ale přeci nemělo vadit?? V momentě když nastavím raid, tak již nenabootuji. Když dám do mechaniky inst. CD Win XP, tak se to při načítání konfigurace systému kousne. Upozorňuji, že na tom poli nechci mít systém. Jen jsem chtěl vytvořit pokusmo rychlé diskové pole 0. Jaký je tedy správný postup na zřízení Raidu v již existujícím systému? |(napadá mě, jestli nemůže být problém v zapojení disků. Tedy přehodit disky mezi řadičem na desce a PCI řadičem).

Zde je schéma zapojení disků (specifikace komponent níže):
SATA řadič na desce: WD Raptor 36 GB - systém
Maxtor Diamond 200 GB

SATA Silicon na PCI Maxtor 80 GB
Maxtor 120 GB

Předem díky za rady.
AMD AthlonXP 2600+///ASUS A7N8X-E DeLuxe (nForce2)///768 MB RAM DDR (A-Data) 400Mhz///Prolink GeForce4 Ti 4200 64MB RAM///SATA WD Raptor 10 000 rpm. 36 GB, ///SATA Maxtor DiamondMax10 200 GB, SATA Maxtor 120 GB///SATA Maxtor 80 GB///NEC DVD RW ND-3540A///Kouwell KW-571S 2xSATA///TV Mediaforte SAA7130 Philips///Enermax Noisetaker 420W Active PFC///Samsung SyncMaster 710T///Win XP SP2
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

neznam tve zkusenosti, proto se zeptam mozna blbe....
a ktere disky chces pouzit? pochopil jsem, diky tomu ze nejde o systemak, ze ty dva na radici pci... raid pres bios pujde jen u tech dvou co jsou na desce a ten radic v pci ma svuj manager do ktereho jdes pres nejakou zkrakovou klavesu po bootu biosu a nacteni zarizeni. paklize si nastavil raid v biosu tak je chyba jasna. jinak pres win boot cd, paklize bys chtel instalovat cely system na raid, musis jit na zacatku bootu instalatoru pres f6(nebo f2? ted jsem zblblej) a nahodit support driver pro dany radic, jinak to instka widly bud nepozna nebo nerozdejcha, coz ty ale asi nechces. velikost raidu bude urcena velikosti mensiho disku. dle toho jak jsem to pochopil, co chces udelat by melo vsak stacit nastavit raid pres ten manazer radice a ve widlich uz by to melo fungovat...
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“