PC-PC Vše nastaveno, internet běží, ale nechodí

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Eagleeye
Nováček
Nováček

PC-PC Vše nastaveno, internet běží, ale nechodí

Příspěvek od Eagleeye »

Vím, zní to trochu divně, ale nevím jak jinak to nazvat. Mám počítače XP-XP propojené přes LAN, Vtvořené průvodcem sítě, nastavené pevné IP, aktivované sdélené připojení k internetu, ale pořád nic.

Počítač bez připojení si může připojení vytočit a zobrazí se mu, že je připojení aktivní, ale když pak chce najet na stránku, chvíli najíždí obdelníčky dole (takže jakoby to opravdu bylo připojeno, ale ne tím "zdravým" způsobem - pomalu a asi do třetiny) a pak - stránku nelze zobrazit.

Nevím, jestli by to mohlo mít co dělat s tím, že mám KERIO firewall.

Díky moc za radu.
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: PC-PC Vše nastaveno, internet běží, ale nechodí

Příspěvek od johny128 »

Eagleeye píše:Vím, zní to trochu divně, ale nevím jak jinak to nazvat. Mám počítače XP-XP propojené přes LAN, Vtvořené průvodcem sítě, nastavené pevné IP, aktivované sdélené připojení k internetu, ale pořád nic.

Počítač bez připojení si může připojení vytočit a zobrazí se mu, že je připojení aktivní, ale když pak chce najet na stránku, chvíli najíždí obdelníčky dole (takže jakoby to opravdu bylo připojeno, ale ne tím "zdravým" způsobem - pomalu a asi do třetiny) a pak - stránku nelze zobrazit.

Nevím, jestli by to mohlo mít co dělat s tím, že mám KERIO firewall.

Díky moc za radu.
tym firewallom to nebude, mne toto robi (pouzivam router) ked do routera je pripojeny ale provider ma vypadok.Dole mi ukazuje ako nacitava stranku, tiez sa dostane asi do tretiny a potom ze stranka nemohla byt zobrazena ci co.A strasne dlho to trva.Takze to mas zle ponastavovane.Este nieco treba, co ja viem...ja musim mat branu a DNS nastavnene,neviem ako ty, ale tiez tak nejak by som tipoval :wink:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jde ti z toho pocitace pingnout ven (v prikazovem radku PING a IP adresa nejakeho serveru)? vraci ti DNS server ipadresy (v prikazovem radku NSLOOKUP a jmeno nejakeho serveru)?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Eagleeye
Nováček
Nováček

Eagleeye

Příspěvek od Eagleeye »

No tak jsem vám teď vypnul KERIO a chodí!
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: Eagleeye

Příspěvek od johny128 »

Eagleeye píše:No tak jsem vám teď vypnul KERIO a chodí!
ehm, no...vsak som vravel ze este nieco treba nastavit :-D
Eagleeye
Nováček
Nováček

RE:

Příspěvek od Eagleeye »

No ale s tim, že to nebude firewallem jsi měl určitě pravdu. Já tam toho moc nenastavoval, takže půjde asi o nějakou funkci zabraňující šíření po síti.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: RE:

Příspěvek od Jiri Drak »

Eagleeye píše:No ale s tim, že to nebude firewallem jsi měl určitě pravdu. Já tam toho moc nenastavoval, takže půjde asi o nějakou funkci zabraňující šíření po síti.
V Keriu musis nastavit, ze pouzivas rezim internetove brany. (Neumi to Kerio Personal 4, jen plna verze )
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“