Odstranění heat-spreaderu z RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
zeusdr
Nováček
Nováček

Odstranění heat-spreaderu z RAM

Příspěvek od zeusdr »

Ahoj, zdravím všechny.
Zkoušel někdo sundat-odstranit heat-spreader z RAM?
Jakým nejlepším způsobem to jde odstranit abych neponičil chipy paměti?

Děkuji za odpověď
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MemphisM »

Jestli už se ti to povedlo, tak napiš, jak si to dělal.
Jinak silou bych to moc nezkoušel (urveš to i s čipama). Asi bych se pokusil nějak rozříznout tu teplovodivou pásku a pak ty zbytky smyl techničákem.
Pokud už s tím někdo máte zkušenosti, tak se pochlubte.
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Tak bohuzel mi to nevyslo:(, ale jdu udělat další pokus, protože ted u z to je stejne jedno :)
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Všechno nějak jde,jen se musí přijít, jak nejlépe na to.
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

Asi myslíš takový ten, který se přidává například k chladičům na grafické karty, že ?
To je celkem oříšek, ale nedávno jsem sundával H-S z Voodoo 1 :D, a i když už mi to bylo jedno(kdyby se něco stalo, tak o nic nejde), použil jsem šroubovák, trošku zapáčil a to lepidlo při určité síle prostě povolí. Normálně rukou to nešlo ani náhodou - ani s tím pohnout. Takže bez jakéhokoliv porušení jsem to sundal šroubovákem, výsledek je zde:
http://home.karneval.cz/mirek/foto2.jpg

Ale z pamětí, které se ještě budou používat bych si to asi netroufnul, nevím. Zkus to co nejvíce provozem zahřát, klidně trošku přehřát a pak hned po vypnutí to sundat rukou (pokud se nespálíš...) - ještě než se ochladí. To lepidlo povoluje při vyšších teplotách.
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

No to je možný, ale přeci jen ta novější generace je přeci jen trochu náchylnější na hrubou sílu. Jinak teda jdou dobře sundat i ručně. Ale myslel jsem sundat chladič z pamětí.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“