Moderátor: Eddward
master/slave/cable select se nastavuje jumperem na disku. Mezi napájením a konektorem pro IDE kabel.nusus1 píše:jo ten velkej IDE kabel mám správně , nevím co je to PCB desky, master/slave/cable sice vím co to je ale je tady na foru někde návod jak to poprehazovat ? , no desku jsem ´´dostal´´ měla jít do popelnice tak jsem si ji vzal
nevím co to je za desku ale čipsety jsou na ní VIA
, disk je Seagate 1,2 GB
Ahoj, mam ten samy problem. Vse v 98 bezelo v pohode, pak se to ale kouslo, musel jsem dat restart a pri bootu mi to zamrzne u toho nacteni disku.kocourleo píše:Pokud si pamatuji, tak při detekci je výsledek několik řádků a na konci každého řádku je číslo (měl bys tam najít módy jako LBA, CHS). Takže po detekci stiskneš číslo, které je u LBA (zkus spíše čísla na klávesách, kde jsou znaky ěščřžýáýíé než číselnou klávesnici). Při ukončení BIOSu ho musíš uložit (obvykle přes F10).
Ahoj, uplna lama nejsem, jak to uvnitr zapojit vim, resp. kdyz uz to nejak fungovalo, tak neni duvod se v tom hrabat, problem bude spise v tom, jak u tohoto starsiho compu nastavit ten bios.Johny_g píše:Pokud máš 1 disk a 1 DVD... atd