RAID Problém se spuštěním nainstalovaných WIN.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
RMISA
Nováček
Nováček

RAID Problém se spuštěním nainstalovaných WIN.

Příspěvek od RMISA »

Všechny vás zdravím,
mám takový problém, mám 4 stejné SATA disky seagate 250GB, zk. desku Gigabyte 965P-DS4, z těchto disků jsem vytvořil pole RAID 5. Bez problémů nainstaluji WIN XP (nemám však disketovku tak jsem musel dohrát ovladače na instalacni CD).
Problém však nastává až při spuštění nainstalovaného WIN, objeví se logo windows a hned se restarute PC - i ve stavu nouze. Nevím co s tím, problém nastává vždy když je pole zapnuto, zkoušel jsem i nainstalovat win na jeden disk a ostatni 3 disky RAID5 - ten stejny problem, restart :( Jen když RAID vypnu tak WIN najede z toho jednoho disku.
Doufám, že někdo budete vědět co s tím.
Díky moc za každou odpověď.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

A jsou to winXP s integrací SP2?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
RMISA
Nováček
Nováček

Příspěvek od RMISA »

Ano jsou to WIN XP SP2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: RAID Problém se spuštěním nainstalovaných WIN.

Příspěvek od Shit »

RMISA píše:...
Máš dobře nastavené RAID-pole?
LordElminster
Nováček
Nováček

Příspěvek od LordElminster »

Mam stejny problem, ale jine okolnosti. Koupil jsem dva disky do RAID0 s tim, ze nechci znovu instalovat win. Zkousel jsem nahodit RAID (DFI lanparty Nf4 Ultra-D) - intalace win - F6 - konzole - restart....pak bootovacim cd Acronis True Image naklovovat muj stary disk. Klonovani probehlo uspesne, ale pri bootovani z RAIDu stejny problem....nabootuje, zobrazi se logo win a restart. Kdyz nabootuju z cd windows s pridanyma ovladacema pro pro NvRaid na konzoli, vidim cele naklonovane pole v poradku (i pres diskpart).
Naprosto nevim co stim.....uz se pomalu smiruju s novym instalem woken.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

LordElminster píše:ze nechci znovu instalovat win.
No to nečekaně budes muset...
LordElminster píše: .....uz se pomalu smiruju s novym instalem woken.
Hrůza no... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“