Pameti a grafika...pomooc...
- Kurtz
- Nováček
-
Pameti a grafika...pomooc...
Mel sem 256mb pameti (hlavni ram) a vcera jsem dokoupil dalsich 512mb a pri startu windows se pocitac sice nekousne ale graficka karta pri najizdeni prestane davat signal a monitor se vypne. Stane se to presne kdy zacnout najizdet ovladace Catalyst (zkousel sem i DNA). Kdyz sem starou pamet dal pryc tak to jelo zase dobre ale s obema pametmi se graficka karta nerozbehne.
mam:
Daytona Radeon 9100
256mb 333 V-data
512mb kingmax 400 (ale chci ho jet jen tech 333)
MSI KT3 ultra-2
amd athlon xp 1800@2000
Zkousle sem dat taktovani pameti na nejhorsi apod. To same s nastavenim AGP. Ovladace, Biosy apod. mam nejnovejsi.
Pokud mi enkdo pradi budu mu moc vdecny.
mam:
Daytona Radeon 9100
256mb 333 V-data
512mb kingmax 400 (ale chci ho jet jen tech 333)
MSI KT3 ultra-2
amd athlon xp 1800@2000
Zkousle sem dat taktovani pameti na nejhorsi apod. To same s nastavenim AGP. Ovladace, Biosy apod. mam nejnovejsi.
Pokud mi enkdo pradi budu mu moc vdecny.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Kurtz
- Nováček
-
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jak píšu - zkus ten memtest s oběma najednou!!! Pokud naháže chyby, tak je jasno - to že se nektery pamet. moduly na desce spolu nesnesou se proste stává.Kurtz píše:Jenze ono to jede jak s noym tak i se starym ale ne s obema dohromady. Ale prave me zarazi ze vse jede pokud pouzivam ovladace pro grafiku z winXP tak uplne vse jede. Ale jak dam catalyst tak je konec.
Jinak doporučuju v biosu nechat časovaní pametí podle SPD.

Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Kurtz
- Nováček
-
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyzkoušej vic ovladaču ... I starsi Catalysty.Kurtz píše:Memtest probehl bez chyb s obema pametmi...
Problem nastane jen kdyz tam sou obe a najizdi Catalyty...sakra cim to muze byt
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Kurtz
- Nováček
-
Catalysty sem zkousel 3.0,4.3 a 4.4.. Pak sem jeste zkousel Dna 4.3. Jiny uz nevim...
Jinak ted se mi stava jeste jedna zvlastni vec...obcas to preci jen (ale uplne nahodne) nabehne s obema pametmi ale na monitoru je prapodivne rozliseni (monitor ukazuje user resulution) a je to jen uprestred monitoru a nezabira to celou plochu monitoru. A ve windows plocha scrolluje. (Mam nastaveny 1280x1024). A frekvence 50hz. Ale po chvili zase prestane signal. Nebo mozna tohle divny rozliseni nezvladne monitor.
Jinak ted se mi stava jeste jedna zvlastni vec...obcas to preci jen (ale uplne nahodne) nabehne s obema pametmi ale na monitoru je prapodivne rozliseni (monitor ukazuje user resulution) a je to jen uprestred monitoru a nezabira to celou plochu monitoru. A ve windows plocha scrolluje. (Mam nastaveny 1280x1024). A frekvence 50hz. Ale po chvili zase prestane signal. Nebo mozna tohle divny rozliseni nezvladne monitor.
- Kurtz
- Nováček
-
Tak uz sem prisel cim to bylo.
Mam athlonXP 1800+ s napajenim 1.5V. Se standartnim napajenim je teplota sice 45'C ale pri pretaktovani je to nestabilni. Tak sem dal napajeni na 1.6V a hned sem moh nasobic dat z 11.5 na 12.5 a jel sem stabilne na 2000+.
Prisel sem na to kdyz nam na procesor vic jak 1.525V tak to dela tu chybu s pametma a grafikou. Ale nerozumim proc tomu tak je....
Muzete mi nekdo poradit jesi by s tim neslo neco delat abych to mohl zas pretaktovat? (treba uprava napeti na DDR nebo AGP...)
Mam athlonXP 1800+ s napajenim 1.5V. Se standartnim napajenim je teplota sice 45'C ale pri pretaktovani je to nestabilni. Tak sem dal napajeni na 1.6V a hned sem moh nasobic dat z 11.5 na 12.5 a jel sem stabilne na 2000+.
Prisel sem na to kdyz nam na procesor vic jak 1.525V tak to dela tu chybu s pametma a grafikou. Ale nerozumim proc tomu tak je....
Muzete mi nekdo poradit jesi by s tim neslo neco delat abych to mohl zas pretaktovat? (treba uprava napeti na DDR nebo AGP...)
- johny128
- Začátečník
do agp by som voltaz vacsiu nadaval, ale do ramiek v pohode napumpuj viacKurtz píše:Tak uz sem prisel cim to bylo.

- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
Vypadato, ze nemas pri pretaktovani stabilni PC, testoval si to vubec v treba PRIME95 ? A nebo by ti taky uz nemusel stihat zdroj jestli mas nejakou 250W.Kurtz píše:Tak uz sem prisel cim to bylo.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Kurtz
- Nováček
-
No mam podezreni na zdroj popripade vadu na desce. Zdroj mam 300W. Myslel sem ze by mel stacit ale mozna se pletu a chtelo by to silnejsi.
Jj testoval sem stabilitu. Z tech 1800 na 2000 (myslim rating ne MHz) musim dat na procak 1,6V jinak to stabilni neni. Ale jak to udelam tak mi nejdou pouzit obe ramky najednou. Me by zajimalo cim to muze byt a jesi existuje postup kterej by me umoznil pouzit obe ramky a zvednout napeti na procaku.
Jj testoval sem stabilitu. Z tech 1800 na 2000 (myslim rating ne MHz) musim dat na procak 1,6V jinak to stabilni neni. Ale jak to udelam tak mi nejdou pouzit obe ramky najednou. Me by zajimalo cim to muze byt a jesi existuje postup kterej by me umoznil pouzit obe ramky a zvednout napeti na procaku.
- zombux
- Odborník PCT
problém se řešil i tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=92003, takže jsem to tam zaLOCKoval na sedm západů a odteď plz řešte tady 

Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)