Repro a Reciever, jaký?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Sattero
Začátečník
Začátečník

Repro a Reciever, jaký?

Příspěvek od Sattero »

Dobrý den!
Vím, že toto fórum je víc o PC než audiu, ale i tak se mi tu vždy dostane dobré odpovědi a proto sem dám i další dotaz.

Potřebuji koupit sloupové reproduktory v cenové hladině do 5000Kč s DPH za kus (maximum, protože se budou kupovat 2ks) a k tomu Reciever kolem 8000Kč s DPH. Cenu berte jako maximum. 2 monitory již mám, takže bude 4.0 a po čase i center. Zatím mám stařičký Technics jako Reciever, ale ten brzo pujde pryč.

Zatím jsem si vyhlídl tyto produkty:
Repro:
http://www.audioplaneta.cz/d/acoustigue ... toba-line/
http://www.audioplaneta.cz/d/acoustigue ... taur-line/
http://www.audioplaneta.cz/d/acoustigue ... taur-line/
http://www.audioplaneta.cz/d/tvm-acoust ... 0-4-8-dub/
Na Acoustihue Quality se mi dostalo doporučení a na TVM taktéž.

Recievery:
http://www.audioplaneta.cz/d/sony-str-dg700-2/
http://www.audioplaneta.cz/d/pioneer-vsx-516-cerna/
http://www.audioplaneta.cz/d/yamaha-rx-v559-cerna/
Potřebuji mít reciever pro 5.0 a víc, dobrou kvalitu výstupu a rozumnou cenu. USB, HDMI výhodou, proto ten Soník.

Pokud máte nějakou lepší variantu nebo doporučení setu, tak sem s tím. Sestava bude určena především na hudbu a to Gothic metal, rock, new age, instrumental, jazz, ska, punk a další. Ocením rozumnou sestavu za rozumnou cenu, tak sem nedávejte linky na AV R. za 15 tyček a bedny 10 tyček za kus :)

//edit: Ikdyž Onkyo někteří vychvalují, mě se nelíbí ten laciný název a provedení, tak pokud možno nedávat :)
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Ty AQčka jsem měl možnost několikrát slyšet, sám mám u PC nižší verzi. Mohu jen doporučit. Taktéž zvolený zesilovač Yamaha.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

No takhle, nejsem proti aukcím, už jsem tam koupil dobré věci, ale ty repra budu kupovat tak za měsíc a něco, jelikož teď pojedu na dovolenou a poté bych je chtěl někde koupit a ty aukce končí moc brzo. Možná jak dojedu, tak se podívám, ale radši zatím vybírejte nové zboží v kvalitních obchodech :)

Jinak co se týče té Yamahy, jen škoda, že nemá HDMI, protože budu i časem kupovat LCD/Plasmu do obýváku a nebyla by na škodu tato vymoženost. Ani USB není špatné u Pioneeru, holt asi něco budu muset oželet, protože do této cenové relace asi moc extra neseženu. Máte ještě nějaké návrhy? Uvítám cokoli :)
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Řeknu to tak. Sloupy za nekolik tisícovek nebudou hrát nikdy extra, takže neočekávej zázraky. Jde o to, jak si náročný. Slyšel sem hodně názorů na AQ řady Toba i Kentaur, shodují se v tom, že na stereo je to bída, na kino se to dá. Samozřejmě oproti pc bedničkám je rozdíl velký, ať jen nekritizuju. Imho nejlepší by bylo si je někde poslechnout, ať pak nejsi zklamaný. Z těch recieverů je zvukově nejlíp hodnocená Yamaha, Sony bych se vyhýbal.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Aspon píše:Řeknu to tak. Sloupy za nekolik tisícovek nebudou hrát nikdy extra, takže neočekávej zázraky. Jde o to, jak si náročný. Slyšel sem hodně názorů na AQ řady Toba i Kentaur, shodují se v tom, že na stereo je to bída, na kino se to dá. Samozřejmě oproti pc bedničkám je rozdíl velký, ať jen nekritizuju. Imho nejlepší by bylo si je někde poslechnout, ať pak nejsi zklamaný. Z těch recieverů je zvukově nejlíp hodnocená Yamaha, Sony bych se vyhýbal.
No je mi jasné, že nemůžu čekat zázraky, to ani nejde, ale za tu cenu něco rozumné zatím hlavně na hudbu, aby to hrálo pěkně. Náročný jsem, ale ne zas moc, abyste rozumněli, bydlím v paneláku a tak si nebudu kotlit repra naplno, ale aby příjemně hrály, nedělaly zbytečný randál v bassech, jak už to tak bývá u levnějších. Zatím mám Micro systém od JVC za 6000 a i této mcro věžičky jde poznat obrovská kvalitativní úroveň oproti PC bedničkám. Zatím jsem slyšel hrát jen páru repráků (sloupových) v cenové relaci do 5000 za kus a to hlavně Sony, nehrály špatně, ale něco mi na nich vadilo a Jamo nižší třídy se pro mne staly neposlouchatelné. Nejsem ujetý audiofil, ale rád si něco pěknýho poslechnu v dobré kvalitě. Tak tedy AV Reciever od Sony jsem vypustil dle rad, ale je ještě otázka Pioneer vs. Yamaha, zatím podle zvuku Yamaha, podle ceny Pioneer, kterého jsem slyšel hrát v Babys (nebo tak nějak) v praze a zvuk byl slušný když se to připíchlo k sony repráčkům a pioneerkům... nuže zkuste mě nějak přesvědčit :) U těch bedniček mě osobně se líbí i zvukově Sony, ale možná trochu moc plochý zvuk, ale dá se. Jinak zatím jsem slyšel na AQ a TVM samou chválu, tak špatné asi nebudou :)
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Do jak velké místnosti to chceš? Pokud na klidnější poslech do menších místností, tak bych se díval radši po regálech. Za 10K seženeš už supr hrající kousky, se sloupama ve stejné ceně neporovnatelně lepší.
Recievery.....obecně Pioneery mají plošší zvuk, Yamaha je hudebně lepší, ale ostřejší na výškách. Proto není dobré Yamahy kombinovat s bednama, co mají ostré výšky (Magnat, Canton, Focal atd...). Opět radím poslech požadované kombinace před koupí, jestli si bedny + reciever k sobě zvukově sednou.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Aspon píše:Do jak velké místnosti to chceš? Pokud na klidnější poslech do menších místností, tak bych se díval radši po regálech. Za 10K seženeš už supr hrající kousky, se sloupama ve stejné ceně neporovnatelně lepší.
Recievery.....obecně Pioneery mají plošší zvuk, Yamaha je hudebně lepší, ale ostřejší na výškách. Proto není dobré Yamahy kombinovat s bednama, co mají ostré výšky (Magnat, Canton, Focal atd...). Opět radím poslech požadované kombinace před koupí, jestli si bedny + reciever k sobě zvukově sednou.
No zatím to pude do malé místnosti řekněme 5x4m, ale pak do většího 5x6m (odhaduju velikost, opravdu teď nevím)... Tak zkus doporučit nějaké ty regálovky... moc přehled v tom nemám, ale co se týče sloupů, tak ty jsem chtěl kvůli tomu, že spíš pro ty 2kousky najdu místo, ikdyž stojánkem se dají regálovky umístit do výšky a samostatné mimo stůl atd. Ono poslechnout si někde tyto kombinace je docela problém, jestli víte v Brně o nějakém shopíku, kde se dá odzkoušet opravdu větší množství repro, tak sem napište adresu. Většinou je to ale tak, že v jednom obchodu je to a v druhém to :)

I tak moji favoriti jsou sloupy... Reciever teď nebudu kopuvat, spíš tak za 3 až 4 měsíce, ale i tak je dobré mít už předem vybrán ideální set. Na Yamahy se mi dostává doporučení, ale pokud je lepší nekombinovat s výškově laděnými repráčky, tak asi pujdu do Pioneeru, přecijen se mi dostanou do ruky i Magnaty, a to dost (radši se ani neptejte jakto, prostě takto) :) No jak říkáš, uvidím na místě a taky podle ceny :)

// V praze jsem jednou za půl roku...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Tak do 20m čtverečních už se sloupy hodí, do 30m čtverečních jedině sloupy. Pak nemá cenu ale regálovky řešit. V Brně je fajn shop Melissa http://www.melissa.cz/ , ale tam mají hlavně veřejnosti míň známé značky. Každopádně reference supr, určitě bych se tam být tebou zastavil. Pan Holcner ti určitě poradí, co jde za malé prachy nejlepší pořídit a navíc si to tam můžeš osahat naživo, to je nej:)
Edifier R1700BTs
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no co se tyce recieveru, ja bych to s tema Sonacema zase tak spatne nevidel.. proste nabizeji slusny zvuk za slusne penize.. podle me je to takova klasika, kdy clovek vi, co za tech malo penez dostane a to se taky od onoho zbozi ocekava.. co se tyce Yamahy.. nevim.. prave levne medely mi vetsinou pripadaly docela bidne..
..jinak s AQ souhlas.. vetsinou hraji hur nez vypadaji.. on si clovek i podle referenci v casopisech rekne, ze to jsou slusny vyrobky, kdyz to ale potom slysi, tak si je nekoupi.. nejde o zadnou tragedii, ale proste pro me jsou takovy nejaky divny a zvukove dost slaby..
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Maxtor píše:..no co se tyce recieveru, ja bych to s tema Sonacema zase tak spatne nevidel.. proste nabizeji slusny zvuk za slusne penize.. podle me je to takova klasika, kdy clovek vi, co za tech malo penez dostane a to se taky od onoho zbozi ocekava.. co se tyce Yamahy.. nevim.. prave levne medely mi vetsinou pripadaly docela bidne..
..jinak s AQ souhlas.. vetsinou hraji hur nez vypadaji.. on si clovek i podle referenci v casopisech rekne, ze to jsou slusny vyrobky, kdyz to ale potom slysi, tak si je nekoupi.. nejde o zadnou tragedii, ale proste pro me jsou takovy nejaky divny a zvukove dost slaby..
Tak s tímto názorem se stotožňuju co se týče recieverů. Šel jsem si odzkoušet do města Pionneer (slabší verzi než tu co sem dával výš) a Yamahu a Sony akorát bez hdmi, jinak vnitřnostmi stejná skoro. Yamaha nic moc, dražší sou už jiný kousky, Sony je velmi kvalitní za ty penízky a Pioneer taky... No takže Yamahu nakonec vypouštim a to už mi nikdo nerozkecá a co se týče repro, zkusil sem tam Jamo, Sony a AQ do cenové hladiny 5k za ks a kdybych měl dát podle umístění, tak 1. Sony, 2. AQ (ale bylo to vyrovnané, obě hraje pěkně), 3. Jamo a kdyby to šlo, tak 10. pozice :) Ještě jsem tam zkoušel Pioneery za 10k za ks, ale to už je jiný kafe trochu. Jinak Sony a AQ mělo pěknej zvuk, ale k AV Sony se víc šikly Sony repra a k Pioneeru spíš AQ, ikdyž Sony taky nebyly nejhorší. Sony má hodně přesnej zvuk a při domácím "potišejším" poslechu mě to vyhovuje víc, proto to hodnocení, AQ je lepší zase při vyšší hlasitosti, ale jelikož bydlím v paneláku, tak se to nedá využít :)

Jinak dík za odkaz, kouknu se do té prodejny.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To Onkyo bych úplně nezatracoval, laciný název je pouze pro neznalé a přiznám se, že ani mě to moc neříkalo... dokud jsem si ho nepořídil. :)

ale to jen tak naokraj, pokud máš možnost, vyzkoušej...
Bathory
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Bathory píše:To Onkyo bych úplně nezatracoval, laciný název je pouze pro neznalé a přiznám se, že ani mě to moc neříkalo... dokud jsem si ho nepořídil. :)

ale to jen tak naokraj, pokud máš možnost, vyzkoušej...
Zdravím Bathory, tebe sem dlouho neviděl, ikdyž je pravda, že jsem tu dlouho nebyl :) Jinak Onkyo jsem zkusil a nic moc krom modelů nad 15 tisíc. Tam už je to jiné kafe, tak jako u Yamahy nad 12 tisíc už se dá říct, že jsou super. Bohužel rozpočet mám menší takže pujdu do kombinace Sony a Sony pokud nenabrnknu na něco v Aukru. Ještě mám skvělý vztah s JVC, ale už nevyrábějí (nebo se k nám moc nedovážejí) sloupovky za rozumnou cenu. Bratr má 14 let starou micrověž od JVC (nefunguje CD, FM/AM ani kazeta, ale jako zesák pořád 100% funkční) a ten zvuk na 20w bedničky je úctyhodný a to ani v té době nestála moc ta věž, dnes už trochu zkresluje, ale ještě před páry lety bych nebylo zvukově a za rozumnou cenu skoro nic kvalitního z tohoto segmentu, samé Daihatsu a Hyundaie, které bych si nepořídil ani jako pecky. Dnešní modely JVC sou taky super, ale sloupy pod 10 tisíc za kus jsem nenašel.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Bathory píše:To Onkyo bych úplně nezatracoval, laciný název je pouze pro neznalé..
..no on prave moc laciny neni.. jde o high-end vyrobce home cinema techniky.. v recieverech bez omezeni cenou se da jen velmi tezko sehnat neco lepsiho.. resp. da, ale to uz se bavime o extremech za nekolik set tisic a ne jen jedno sto.. :)
..no.. ale co ti budu povidat.. dyt sam to ted slysis.. :)
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Zosilovač by som bral Sony TA-F XXX ES z bazaru na www.paudio.cz, nepodceňovať, ide o Espritovú radu Sony, tj. to najlepšie, čo táto firma na poli HiFi produkuje, a do reprákov by som vrazil zbytok, resp. vybral si z Tebou uvádzaných. Teda, ak chceš A/V receiver (pod pojmom "receiver" vačšinou chápem stereozosilovač s rádiom) tak považuj tento príspevok za bezpredmetný.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Yradak píše:Zosilovač by som bral Sony TA-F XXX ES z bazaru na www.paudio.cz, nepodceňovať, ide o Espritovú radu Sony, tj. to najlepšie, čo táto firma na poli HiFi produkuje, a do reprákov by som vrazil zbytok, resp. vybral si z Tebou uvádzaných. Teda, ak chceš A/V receiver (pod pojmom "receiver" vačšinou chápem stereozosilovač s rádiom) tak považuj tento príspevok za bezpredmetný.
Opravdu A/V Reciever je Audio/Video, nebo spíš má výstup na více než 2 bedničky a je uzpůsoben i na domání kino a propojení více produktů zároveň :) Stereo jsou kvalitnější, ale já potřebuju něco jinýho :)
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Yradak píše:Zosilovač by som bral Sony TA-F XXX ES z bazaru na www.paudio.cz, nepodceňovať, ide o Espritovú radu Sony, tj. to najlepšie, čo táto firma na poli HiFi produkuje, a do reprákov by som vrazil zbytok, resp. vybral si z Tebou uvádzaných. Teda, ak chceš A/V receiver (pod pojmom "receiver" vačšinou chápem stereozosilovač s rádiom) tak považuj tento príspevok za bezpredmetný.
Tady není co podceňovat, Esprity jsou i v dnešní době skvělé stroje, zesilovače za pár korun v bazarech hrají jak víno, cdplayery to samé (ty bývají dražší i teď). Jenže to se bavíme o stereu. Recievery nejsou jen stereo zesilovač s rádiem, ale většinou 5.1 nebo 7.1 zesilovač, dál obsahují obvody pro zpracování videa (proto A/V) + další věci podle modelu. Z toho vyplívá, že reciever za 10K hraje podstatně hůř než stereo zesilovač ve stejné ceně.
Edifier R1700BTs
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Aspon píše:Tady není co podceňovat, Esprity jsou i v dnešní době skvělé stroje, zesilovače za pár korun v bazarech hrají jak víno, cdplayery to samé (ty bývají dražší i teď). Jenže to se bavíme o stereu. Recievery nejsou jen stereo zesilovač s rádiem, ale většinou 5.1 nebo 7.1 zesilovač, dál obsahují obvody pro zpracování videa (proto A/V) + další věci podle modelu. Z toho vyplívá, že reciever za 10K hraje podstatně hůř než stereo zesilovač ve stejné ceně.
To jest pravda, ale já potřebuji právě A/V Reciever pro propojení více věcí. Je mi jasné, že bude hrát hůř než stereo reciever, ale co se dá dělat :)

//Edit: Nakonec jsem se rozhodl naprosto jinak :)
http://www.eu.onkyo.com/products/produc ... 68468.html který se teď začne prodávat místo 504E a k tomu repro http://www.audioexpert.cz/sloupove-repr ... jamo-s-606 nebo starší http://www.audioexpert.cz/sloupove-repr ... ?v=3989673
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Zdar vsetkym. Potreboval by som poradit s vyberom novych repro a AV k nim. V sucastnosti pouzivam HT5.1 od Geniusu - avsak ako predne repro mam starsie TVM. Nic moc, je mi to jasne, preto by som chcel ist niekam kde uz sa jedna naozaj o zvuk.

Krmit to budem z PC. Najcastejsie mi z reprakov ide zvuk z filmov (DTS, DD) asi na 70 percent, dalsich 30 predstavuje hudba. Mam rad maksie basy a citlivy som na upistane vysky. Z hudby pocuvam takmer vsetko...(Peter Gabriel, Bjork, U2, Tears For Fears, Dire Straits, Simply Red, Tiesto, Buuren, Furtado, Genesis, Sinatra...)

- Receiver by mal byt minimalne 5.1
- musi mat analogove vstupy 5.1 (koli FLAC-u z PC)
- Repra 5.1 (5+sub)
- miestnost je okolo 16m2, casom vsak pojdu do vacsej
- suma sa pohybuje okolo 20 az 30 000,-

Budem rad za kazdu radu, mozno aj odkazy na specialne fora.
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Tohle bych klidně celé poskládal ze zboží na www.hifibazar.cz
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=440
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=799
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=740

Ještě se to vleze do 30K. Vzhledem k malé místnosti by ale stačilo možná tohle http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=373 , zbytek stejný.
Edifier R1700BTs
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“