Problem s CMI 9880

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
the.turion
Nováček
Nováček

Problem s CMI 9880

Příspěvek od the.turion »

1. vzdy ked hram hru, ktora je narocna na procesorovy vykon, tak po chvile hrania mi zacne zvukova karta (CMI 9880, ze vraj HDA) samovolne prehadzovat zapojenie reprakov. mam tam 4 kable (3 od reprakov, 1 od tv karty). chvilu to ide normalne, chvilu tu prehodi na nieco divne a zvuk nieje dobry. a teraz mi to este stale prehazduje aj ked som hru uz vypol a procak sa schladil na beznu teplotu, tak mam teraz namiesto zadnych repro subwoofer/center a ostatne nemam vobec, ani line-in z tv. a furt to tu puka ked to prehadzuje (kazdych cca 30 sekund az minutu). predtym ako som mal 5.1 repraky tak to bolo bez problemov
nevie niekto ako tomu povedat aby si nechalo nastavenie co som nastavil a nehrabalo sa v tom? v podstate potrebujem vypnut automaticku detekciu pripojenia kablov, nefunguje spravne

2. karta nieje schopna detekovat zapojenie kabla do predneho konektora, co sposobuje ze nemozem pouzit sluchatka s mikrofonom jednoduchym zapojenim do predneho panelu (v ovladacoch nemozem konektorom priradit funkciu)

3. preco robia ovladace so "super" vzhladom namiesto toho aby ich robili funkcne??

mam: ASUS P5GDC Deluxe s CMI 9880, 2x512MB DDR, GeForce 7600GS, 2x ATA disky, 1x ATA mechanika, PCI TV karta. ovladace mam najnovsie
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

asi blbá odpověď, ale co čekáš od mizerný integrovaný zvukovky od ještě mizernějšího výrobce :oops: já to rozcházel taky dost ztuha, ty "cool" ovládací panely jsou jako takovej bonus navíc. v tvým případě to je buď zkusit sehnat novější ovladače, nebo si pořídit pořádnou zvukovku
ignorelist: kremrole a dezoláti
the.turion
Nováček
Nováček

Příspěvek od the.turion »

no, cakal som nieco viac ked to je HDA, ale vidim ze HDA je skor znacka zlej kvality.. najnovsie ovladace su niekolko rokov stare.. idem kupovat novu dosku s Realtek ALC888, tak dufam ze to bude mat funkcne ovladace. a ak nie tak si dokupim lacnu Audigy
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“