Pripojeni ADSL Modemu a APclienta se nedari

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Dimi3
Nováček
Nováček

Pripojeni ADSL Modemu a APclienta se nedari

Příspěvek od Dimi3 »

Zdravim vsechny,
potreboval bych pomoct s nastavenim internetu. Dival jsem se na netu a tento problem je casty, ale odpovedi nikde k nalezeni, proto to zkusim zde :)

Vec se ma tak, ze mam ADSL MODEM D-Link G664T a DAP-1160, potreboval bych, aby DAP-1160 se pripojoval na modem a stahoval internet pro dalsi lidi prostrednictvim WiFi, kteri se budou bezdratove pripojovat na onen DAP. Internet je klasicky od O2, takze dynamicke IP adresy... Dokaze nekdo poradit a dobre navest s nejakym navodem? Za kazde nasmerovani predem dekuji ;)

Ja uz zkousel vsechny mozne kombinace, myslim si, ze hlavni je aby DAP pracoval jako APclient, coz jsem udelal, zadal jsem vyhledavani internetu a bez problemu mi to naslo modem, tak jsem vse potvrdil. Ale stejne kdyz chci hledat internet pripojuje me to primo na modem a DAP nefunguje, coz jsem poznal hlavne i diky signalu, protoze kdyz jsem daleko od modemu a blizko DAPA(dve rozdilne budovy) ukazuje se mi slaby signal z modemu... :(

Nekde je drobna chybka a ja na ni proste uz nedokazu prijit :( Vedel by tu nekdo a dokazal poradit? Modem ma 10.0.0.138 a DAP 10.0.0.101, vzajemny ping nefunguje, tyto IP adresy zadavam pokud jsem pripojeny pres rozhrani ethernet...

Diky vsem ;)
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

z tveho prispevku vubec neni patrne jak chces propojit modem a AP chces propojit. Pres kabel? Nebo rozsirit sit pomoci WDS (wifi signal jde z modemu na AP a to ho rozesila dal)?
Dimi3
Nováček
Nováček

UPRAVENI

Příspěvek od Dimi3 »

maestro píše:z tveho prispevku vubec neni patrne jak chces propojit modem a AP chces propojit. Pres kabel? Nebo rozsirit sit pomoci WDS (wifi signal jde z modemu na AP a to ho rozesila dal)?
Presne tak, vsechno chci resit pres WiFi, zadnou kabelaz, protoze mam dve budovy od sebe a na tu jednu vidi kamosi, ale nevidi primo na MODEM, proto jsem tam chtel dat AP jako klienta. Ale nejde mi to nastavit, proto zkousim vsechno mozne :)
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

melo by to byt takhle, v modemu nastav WDS a dej tam MAC adresu toho AP. V AP dej taky WDS a dej tam MAC adresu toho modemu. SSID a dalsi veci by meli byt nastaveny stejne.

Nejsem si ale jiste jestli ten modem umi WDS, pokud ne lze pouzit treba funkci universal repeater, kdy se bude AP chovat oproti modemu jako klient ale zaroven bude posilat signal dale. Nevim jestli to ten d-link umi :) ale vim ze to celkem dobre umi ovislink wl-5460ap.
globalist
Nováček
Nováček

Příspěvek od globalist »

Pokial viem tak ADSL wifi modemy nedokazu WDS.
Gigabyte P55A-UD4 -- Core i5 750 -- 2x2GB Corsair XMS3 1600MHz CL8 -- NOCTUA NH-U12P SE2 -- Palit Sonic HD4850 1GB. -- BenQ FP-241W 24" LCD -- Seasonic S12-500W -- M-AUDIO Firewire410 -- Logitech Z-5400 5.1 THX -- Win7 x64
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

G664T neumi WDS :-(
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“