Heatpipe

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Heatpipe

Příspěvek od wonknu »

Ahoj, zajímalo by mě, jestli jde doma vyrobit fungující heatpipe. Myslel jsem že by to šlo takto : Vzít měděnou slabou trubičku (prumeru jako maji heatpipe), vnitřek zdrsnit rýhováním, naplnit ethanolem a zalisovat kraje.
Bude taková heatpipe aspon trošku fungovat? Klidně jen svisle, ale jen mě zajímá, jestli je to reálný.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ne :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

proc se stim trapit kdyz se to da koupit http://www.tntrade.cz/shop/index.php/vi ... e-heatpipe
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Videl jsem funkci pokus s etherem. HP ale doma radeji nevyrabet. S temito latkami je to dost nebezpecne. Ether je vybusny, uspava atd. V bezne HP je voda, specialni tkanina a podtlak. Dalsim problemem je ze musis urcit presne mnozstvi pro dany objem HP a pracovni tlaky. A to spocitat neni zadna sranda.
Kdyz to shrnu tak nemas zaruceny vysledek, ucinost a jeste ti to muze pri pajeni rachnout v ruce. Stale to chces zkusit nebo mas rad sve prsty?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

tu domaci heatpipe sem videl,ale tusim ze fungovala jenom ve svisle poloze ne ?teda pokud myslis to samy (asi pulmetrovy heatpipe z procaku na chladic mimo case)
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

Já neříkal, že to mám v plánu vyrobit :-) Jenom mě zajímalo, jestli to někdo zkoušel / jestli to někomu fungovalo ;)
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Roman X2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od Roman X2 »

proc se stim trapit kdyz se to da koupit http://www.tntrade.cz/shop/index.php/vi ... e-heatpipe
Dobrý ale drahý jinná možnost je použít Zalman ZM-2HC2 z toho se dá vyrobit chladiču :D
MB:Asus P8Z68V-Pro CPU:Intel Core i5-2400(4x3,1GHz) RAM:Kingston HyperX T1 (2x4GB)1600MHz VGA:Sapphire HD7850
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ale ty hp co tam sou radi praskaj :(
Roman X2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman X2 »

Praskaj ale co se s nima dělalo že praskly ? moc ostrej ohyb né ?
MB:Asus P8Z68V-Pro CPU:Intel Core i5-2400(4x3,1GHz) RAM:Kingston HyperX T1 (2x4GB)1600MHz VGA:Sapphire HD7850
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokus o zmenu uhlu z 90° na 75° :wink: . uz se to tu pred nekolika desitkami mesicu resilo... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“