Teplotny šok na ATHLOne 64 3500+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
saoul
Nováček
Nováček

Teplotny šok na ATHLOne 64 3500+

Příspěvek od saoul »

Zdar dnes som skusal CPU Athlon 64 3500+ (socket 939) a na prvy krat komp nenabootoval.Nechal som to bezat asi minutu kym som premyslal nad pricinou a potom som sahol na chladic a bol brutalne horuci (podla mna cez 70 stupnov).Asi som zle nasadil chladic. Zaujima ma ci by takyto teplotny sok mohol sposobit nejake poskodenie procesora. Tiez by ma zaujimalo ci funguje ochrana procesora pred prehriatim aj ked doska nenabootuje .Na druhykrat PC nabootovalo , takze CPU asi neumrel ,ale nemam ho zatial moznost lepsie vyskusat
DIK
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

- kdyby jsi chladic blbe nasadil, tak se neohreje... logicky :roll:
- i kdyz ti PC nenabootuje do systemu, tak bezi BIOS a tam se daji nastavit ruzny veci ohleden prehrivani cpu (reset, piskani, atd)
saoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od saoul »

asi si ma nepochopil nenabootoval znamena ze sa komp ani len nezapol , doska sa nekamaratila s sitnymi pamatami takze som sa do BIOSU ani nedostal.A tym chladicom by som si nebol taky isty , to ze ho zle nasadis este neznamena ze sa neohreje...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

- nabootovat vicemene znamena ze se dostanes do operacniho systemu
- to ze se chladic ohriva znamena, ze se na nej prevadi teplo (z cpu), pokud ho nasadis blbe (spatnej kontakt, bez pasty) tak se neprevadi a chladic zustane studenej. Cim lip ho nasadis, tim lip se prevadi, tim je chladic teplejsi a tim lip ochlazuje cpu... tohle nam rika termodynamickej zakon :roll:
saoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od saoul »

axloth píše:- nabootovat vicemene znamena ze se dostanes do operacniho systemu
- to ze se chladic ohriva znamena, ze se na nej prevadi teplo (z cpu), pokud ho nasadis blbe (spatnej kontakt, bez pasty) tak se neprevadi a chladic zustane studenej. Cim lip ho nasadis, tim lip se prevadi, tim je chladic teplejsi a tim lip ochlazuje cpu... tohle nam rika termodynamickej zakon :roll:
Akoze diky za same rozumne odpovede , neodpovedal si mi na to co som sa pytal ale zvanis tu o blbostiach , je mi jedno ci sa to prehrialo kvoli chladicu alebo kvoli comu , ide mi o to ci sa to mohlo poskodit ...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Pokud ti jede a nepozorujes zadny problemy, tak se asi neposkodil. Muzes zkusit naky zatezovy testy v Sandre, Prime nebo Everestu.

Poskodit se to mohlo, ale takhle z fora ti to nikdo nerekne jen podle toho, ze se ti chladic zdal moc horkej. Schvalne zkus nakym tim testem na par minut zatizit cpu na max a pak si sahni na chladic, jak horkej se ti bude zdat.
saoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od saoul »

No ved o to mi islo , doslo mi ze to musim otestovat v zatazi ale ako som napisal nemam moznost to otestovat. Ta tepltoa bola podla mna tak do 80 stupnov.A povedat mi to niekto moze urcite , myslim ze niesom jediny co sa mu stalo nieco podobne...
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

Me se stalo jeste se Sempronem ze se mi prestal tocit vetrak na BOXu a celej PC se vypnul,kdyz sem sahnul na chladic mel asi okolo tech 70-80. Tak sem ho nechal chvili bejt,vetracek dal jinej a pak fungoval bez problemu.
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | HyperX Fury Black 16GB 2666MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

nemohlo sa stat ze mas na doske stary bios ktory nerozpoznal CPU a pustil mu vyssie napatie?
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
saoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od saoul »

Neviem vlastne co sa stalo , zatial nemam moznost to otestovat , uvidime o par dni...Ja len dufam ze som tomu procaku neublizil
saoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od saoul »

KasMen píše:Me se stalo jeste se Sempronem ze se mi prestal tocit vetrak na BOXu a celej PC se vypnul,kdyz sem sahnul na chladic mel asi okolo tech 70-80. Tak sem ho nechal chvili bejt,vetracek dal jinej a pak fungoval bez problemu.

tak neviem ale to je trocha rozdiel , Semprony maju Tcase max 70 a ked sa ti pri 70 tich vypol tak to je v pohode. Ja mam Tcase max 65 stupnov a myslim ze to kludne mohlo mat ja tych 80 stupnov kedze som tam prst udrzal len fakt kratko ( ale nespalil som sa)...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

opravdu velice pochybuju, ze by se romu cpu neco stalo... zalezi jak dlouho si to nechal, ale jestli jsem to pochopil ze 1 minutu, tak by se nic stat nemelo. Pokud jsi tam ten prst mohl udrzet, alespon chvili, aniz by ses spalil, tak to mohlo mit max tech 80 celsia a cpu kratkodobe vydrzi i 100 celsia.
Tim nechci rict, aby jste to doma delali.. :roll:
Ja osobne jsem pri instalaci AXP zapomnel zapojit pumpu u vodnika a pak jsem se asi 2 min divil, proc se to PC zasekava :lol: a kdyz jsem pak sahnul na blok, tak jsem si i spalil... nastesti se nic nestalo a zapnuti pumpy to zachranilo... :oops:
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
saoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od saoul »

No mam taky pocit ze som asi prilis doslovne bral TcaseMax , podla Amd je to maximalna pripustna teplota , no mne sa to aj tak zda akosi prehnane
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

gerimo píše:opravdu velice pochybuju, ze by se romu cpu neco stalo... zalezi jak dlouho si to nechal, ale jestli jsem to pochopil ze 1 minutu, tak by se nic stat nemelo. Pokud jsi tam ten prst mohl udrzet, alespon chvili, aniz by ses spalil, tak to mohlo mit max tech 80 celsia a cpu kratkodobe vydrzi i 100 celsia.
Tim nechci rict, aby jste to doma delali.. :roll:
Ja osobne jsem pri instalaci AXP zapomnel zapojit pumpu u vodnika a pak jsem se asi 2 min divil, proc se to PC zasekava :lol: a kdyz jsem pak sahnul na blok, tak jsem si i spalil... nastesti se nic nestalo a zapnuti pumpy to zachranilo... :oops:
přesně tak...já bych spíš pátral po tom proč se to tak hřeje už při startu...pokud do něj pouští deska moc velký napětí tak TO ho může zabít
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“