PCCHIPS M848A rev 2.1

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
d3moon
Začátečník
Začátečník

PCCHIPS M848A rev 2.1

Příspěvek od d3moon »

Zdravím ... potřeboval bych pomoc ... zhanim na tuto desku bios ...ale na strankach vyrobce je strasnej zmatek a vubec ji tam nemuzu najít :( dale bych potreboval poradit jak bios nasoukat do pc..neco malo sem o tom cetl ale nejak extra se nevyznam... :cry: posledni dobou se mi pc zacina samo resetovat ..napr kdyz spustim nejakou 3d aplikaci... potom se mi resetuje porad dokola dokud ho neodpojim od zdroje neustane... nevim si s tim rady.... myslel sem ze je to grafikou jelikoz to zacalo kdyz sem reinstaloval drivery .... ale ted uz to dela i v OS jn tak se to proste resetne .... grafiku mam ati x1300 a je docela nova ale nemyslim si ze by byl problem v ni.... mam podezreni na ram nebo na desku nevíímm ..prosím o pomoc !!!!! dekuju :wink:

//edit Wilik - presun z sA desek
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ve 3D bere grafárna více energie a zdroj nemusí stíhat, ale mohou to být také nafouknuté kondenzátory na základní desce, zkontroluj je.

Dal jsem do Googlu "PCCHIPS M848A" a první odkaz mne dovedl na

http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/Produc ... tailID=251

a odtud na BIOS

http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/Produc ... lName=BIOS
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
d3moon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od d3moon »

kocourleo píše:Ve 3D bere grafárna více energie a zdroj nemusí stíhat, ale mohou to být také nafouknuté kondenzátory na základní desce, zkontroluj je.

Dal jsem do Googlu "PCCHIPS M848A" a první odkaz mne dovedl na

http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/Produc ... tailID=251

a odtud na BIOS

http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/Produc ... lName=BIOS
ahoj! dekuju moc ... jinak jak co znamena nafouknute kondenzatory?:) jo a taky mi vubec nejde nainstalovat agp ovladac.. uz sem to zkousel milionkrat...reinstaloval sem system nainstaloval agp potom grafiku a vzdy kdyz to pustim tak to po minute zamrzne a musim reset.... diky tomu nemuzu mit zaple funkce apg a fastwrite.... ovladac mam spravny... a zkousel sem i vic druhu..jinak do ted to nedelalo..a grafika i bez nej bezi v klidu jen je trocha spomalena cca o 10%...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Kolem socketu jsou válečky (kondenzátory asi o průměru 1cm), které by neměly mít horní stranu vypouklou, ale plochou.

Problém s AGP může se zdrojem nebo kondenzátory souviset.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
d3moon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od d3moon »

kocourleo píše:Kolem socketu jsou válečky (kondenzátory asi o průměru 1cm), které by neměly mít horní stranu vypouklou, ale plochou.

takze kondenzatory se zdaji být v pořadku .... všechny sou nahoře v rovině :) jinak nevim ...tim zdrojem bych si nebyl tak jistej protoze do ted mi to nedelalo.... preinstaloval sem ovladac na graficke karte a zaclo to... nevim jestli to muze mit spojitost... kazdopadne zdroj mam 300w a jeste sem se chtel zeptat jak se zhruba instaluje bios ....nejsem zdatnej anglictinar a ten navodek co tam k tomu je chapu jen trošku ... dekuji :)
d3moon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od d3moon »

d3moon píše:
kocourleo píše:Kolem socketu jsou válečky (kondenzátory asi o průměru 1cm), které by neměly mít horní stranu vypouklou, ale plochou.

takze kondenzatory se zdaji být v pořadku .... všechny sou nahoře v rovině :) jinak nevim ...tim zdrojem bych si nebyl tak jistej protoze do ted mi to nedelalo.... preinstaloval sem ovladac na graficke karte a zaclo to... nevim jestli to muze mit spojitost... kazdopadne zdroj mam 300w a jeste sem se chtel zeptat jak se zhruba instaluje bios ....nejsem zdatnej anglictinar a ten navodek co tam k tomu je chapu jen trošku ... dekuji :)
takze sem zkusil prohodit rammku ze slotu do slotu a uz se to neresetuje akorad mam teda tak o 30% pomalejsi grafiku a v nekterych aplikacich mi to dost padá.... nechpu to heh.... :(
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Nový BIOS bych tam bezhlavě nedával, pokud Ti to chodilo a nyní nechodí, určitě by to nepomohlo a mohl bys mít ještě víc problémů.

Zaměřil bych se na ty ovladače grafiky, poznat správné ovladače ke konkrétní ATI kartě byla vždy docela věda - a k tomu vybrat ty stabilní. :x
Navíc dnes, když už ATI celé karty, myslím, sama nevyrábí. Nebo už zase jo?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“