OvisLink 1120

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
svagr
Nováček
Nováček

OvisLink 1120

Příspěvek od svagr »

Zdravim,
Mám takovej dotaz, mám ovislink 1120 který jsem používal na jednom počítači, nyní jsem přešel na jinou technologii a a chtěl sem tento ovis připojit k jinému počítači. po nastavení IP a submasky dle návodu se mi nepodařilo připojit se do ovise, hází to stránku nelze zobrazit. svítí jen kontrolky power a LAN. Nemůže být problém se síťovkou? třeba jako že je to nějaký starý typ? je to nějaký typ Realteku. Jinak teda ve vlastnostech pripojeni je stav pripojeno, pakety se odesílají ale žádné nepřicházejí.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Po zadání ip a submasky ... myslíš tím zadání ip a submasky do síťovky dle navodu od ovislinku? Pokud maš stejnou ip na síťovce i tom ap tak nevím. Skusil bych zařízení resetovat , jestli nahodou nemá změněnou ip.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
svagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od svagr »

jo jo přesně tak, do síťovky dle návodu od ovislinku. dělal sem to už několikrát na původním počítači a to sem se připojil bez problémů. dokonce ikdyž sem přeinstaloval Windows tak to běhalo hned. teď když sem ho jen zbalil a odvezl k jinýmu počítači tak se k němu nemůžu připojit.
Libor357
Nováček
Nováček

Příspěvek od Libor357 »

PINGni na IP tý 1120ky, jestli Ti odpoví. Jinak na funkčním PC natáhni do tý 1120ky AP-PRO firmw. a nastav jako router. Pak se podívej jestli máš přidělenou IP v tom PC kde Ti to momentálně nechodí. Je to divné, neuklepl jsi se v číslech?? :)
svagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od svagr »

díky za rady zkusím to. v číslech sem se snad neuklepl, zkoušel sem to několikrát.
svagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od svagr »

jen pro ujištění:
adresa IP: 192.168.100.xxx (xxx = např.100)
maska podsítě:255.255.255.0
výchozí brána:192.168.100.252

je to takhle v pořádku?
Libor357
Nováček
Nováček

Příspěvek od Libor357 »

Na to aby jsi se přihásil do AP, GW (bránu) nemusíš zadávat, jen adresu IP a masku podsítě. Někdy je dobré taky vymazat veškerý obsah OF line v možnostech sítě internet, restartovat prohlížeč a vepsat tu IP do příkazového řádku znovu (čísílko po čísílku). Jinak už tedy nevím. Jaký to je oper. systém?? Co ten PING??
svagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od svagr »

jsou to XP. ping sem ješte nezkoušel zatím nesedím o toho kompu až večer. vymazat obsah čeho? to sem nijak nepochytil. jinak díky.
svagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od svagr »

takže díky, podařilo se mi konečně navázat kontakt s ovisem, stačil reset :-).
dostal sem se však jen o krok dál. při vyhledávání signálu wifi od poskytovatele internetu mi ovislink nenajde nic, žádný signál, žádného poskytovatele. Přitom AP je 130 m vzdušnou čarou s naprosto přímou viditelností. Nemáte někdo nějaký nápad čím by to mohlo být? díky za názory.
Libor357
Nováček
Nováček

Příspěvek od Libor357 »

Na tu malou anténku je to dost dlouhá vzdálenost a pokud máš připojenou externí, tak to musí se správnou konfigurací chodit. Nastav SSID a IP sdresy, případně nějaké kódování podle poskytovatele a musí to valit. Taky pozor na polarizaci antény. Jinak ta síť bude pravděpodobně skrytá, takže bez nastavení ji neuvidíš.
svagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od svagr »

Díky, mám externí yaginu, ten ovis sem používal na stejným poskytovateli, jen na jiném AP (ve vedlejší vesnici). jen sem to převezl jinam připojil k PC a naivně sem si myslel, že to bude chodit :-). tento poskytovatel asi před měsícem zavedl tarif internet zdarma, tak sem se k tomuto chtěl připojit.
Libor357
Nováček
Nováček

Příspěvek od Libor357 »

Pokud je to tarif zdarma, tak ty údaje budou někde na stránce poskytovatele.
borda
Nováček
Nováček

DOTAZ na Ovislink 1120

Příspěvek od borda »

Mám jeden Ovislink 1120, anténou přijímám internet a po dvou UTP posílám do dvou PC. Mám dvě IP adresy. Dotaz zní. Lze zapojit za toto AP UTP kabelem ještě jeden ovislink 1120 aby mi z prvního šlo UTP do počítačee č.1 a z druhého Ovislinku UTP do počítače č.2 + vysílání např. třetího IP po bytě pro notebook? Děkuji.
Libor357
Nováček
Nováček

Příspěvek od Libor357 »

Samozřejmě, že Ti to půjde, ale pak budeš potřebovat pro každé PC IP adresu a pro 1120ku, která bude šířit Wifinu po bytě taky jednu IP. To bych spíše doporučoval udělat z té na příjem netu router a na to Ti postačí jedna IP. Zařízení která budou za routerem pak obdrží IP od DHCP serveru.
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Cau,

mam OvisLink ADSL modem a mam problem ze se nedokazu dostat do nastaveni. Postupuju presne podle navodu a ani prd. Zkousel jsem i reset a nic. Nechapu proc mam menit (ale stejne sem to nastavil jak pisou v navodu - IP adresu a masku podsite) neco na sitovce, kdyz jsem predtim pouzival DLink tak sem nic nenastavoval a rovnou se do nasteveni modemu dostal.

Nema nekdo zkusenost jak to rozchodit?
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“