Mohu proprosit o polopaticky navod na pretaktovani E6600?
- MikEdge
- Začátečník

-
Mohu proprosit o polopaticky navod na pretaktovani E6600?
Mam certve sestaveny system na desce Gigabyte 965P DS-4 3.3, pameti jsou 4x A-Data 1GB. Pri sve praci potrebuji opravdu znacny vypocetni vykon, a proto bych rad procesor trochu pretaktoval, ale jen tak, aby system bezel stabilne. Predstavoval jsem si z 2,4 na 2,8 - 3 GHz. Jsem ale na pretaktovani NAPROSTY laik. Proto bych Vas poprosil, zda byste mi nekdo nenapsal, co presne mam udelat. Tj. jake polozky v BIOSu na jake hodnoty nastavit. Deska viz vyse - Award BIOS. Vetrak je ta velka NOctua, myslim, ze s uchlazenim problem nebude. Moc vam predem dekuji za trpelivost!
- Maddogg
- Čestný člen

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
co třeba začít tady?
co třeba začít tady?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- MikEdge
- Začátečník

-
- adzio
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bobek
- Nováček

-
Obávám se, že takhle odpovědět tobě před dobou xy, že by to velmi ranilo tvoji pýchu. Není mi jasné, proč je nutné kohokoliv a takto urážet. Jeho otázka je skutečně trochu mimo. Ale zeptal se a dostalo se mu fundované odpovědi formou linku. Obávám se, že když jsi začínal s HW tak jsi také jen d.... něco někde opisoval. (já jsem v začátcích scháněl info jak se dalo a teprve v nouzi nejvyšší jsem se tázal. Tento človíček to vzal jednoduší cestou) Nezapomínejme, že všichni jak tu jsme jsme se narodili s prázdnou hlavou. Zkusme se chovat k sobě slušně PLS.OBR píše:cely tenhle tred je k*k*tina, kdyz tomu nerozumis tak nic nepretaktovavej! A pokud chces pretaktovat tak se tomu nejdriv snaz porozumet a precti si dukaldne ty "elaboraty" ... kdyz chces taktovat musis vedet o co jde a co delas ne jen dementne nekde neco "okoukat" ...
Sám jsem si 6600 na podzim koupil, ale právě proto abych nemusel taktovat. Dal jsem přednost chladu a tichu.
Jinak GigabyteDQ6, GF7900GTX, 2GB,320HDD, 6600CPU,atd atd
- MikEdge
- Začátečník

-
- Bobek
- Nováček

-
Tak jsem si procital onen link a je to tam skutečně Step by Step.
Stačí jít opravdu přesně podle toho elaborátu. Je navíc dosti krátkej, takže neotravuje netechniky. Vřele ale doporučuji dobře si prostudovat bios toho Gigabajtu. Tak jak jsem ho viděl já, tak nic moc (ale i to je možná dobře pro netechnika, prostě těch hejblátek je méň). To DQ6 je jiný kafe, ale za jiný prachy. Začal bych nenápadným zvyšováním FSB, to opravdu pro začátek může stačit. Kdysi jsem taky taktoval a to tak že sportovně až závodně. Dnes nemám moc důvodu. Ale na kraji je zmíněna potřeba brtutálního výkonu na nějaké výpočty. Já bych dal přednost přesnosti před rychlostí. Není zaručena přesnost (stabilita) výpočtů po oc.
Zkusil bych ještě hledat tady na fóru, ale obávám se, že vynaložená práce předčí časovou úsporu. Ostatní na PM.
HOWG
Stačí jít opravdu přesně podle toho elaborátu. Je navíc dosti krátkej, takže neotravuje netechniky. Vřele ale doporučuji dobře si prostudovat bios toho Gigabajtu. Tak jak jsem ho viděl já, tak nic moc (ale i to je možná dobře pro netechnika, prostě těch hejblátek je méň). To DQ6 je jiný kafe, ale za jiný prachy. Začal bych nenápadným zvyšováním FSB, to opravdu pro začátek může stačit. Kdysi jsem taky taktoval a to tak že sportovně až závodně. Dnes nemám moc důvodu. Ale na kraji je zmíněna potřeba brtutálního výkonu na nějaké výpočty. Já bych dal přednost přesnosti před rychlostí. Není zaručena přesnost (stabilita) výpočtů po oc.
Zkusil bych ještě hledat tady na fóru, ale obávám se, že vynaložená práce předčí časovou úsporu. Ostatní na PM.
HOWG
- Jackal2002
- Nováček

-
Zdravím. Desky od Gigabyte mají takový automatický mód na přetaktování. Naleznete ho v BIOSu jako C.I.A.2.
Stačí si ve Win nainstalovat z CD program Easy Tune a pak můžete v BIOSu v C.I.A.2 nastavit automatické přetaktování. Má to sice jen rozsah od 5 do 19 %, ale pro Vás jako laika by to mohla být ideální možnost. Při automatickém přetaktování o 19% by jste se dostal někam okolo 2,8GHz. Na recenzích z PCtuningu se sice dočtete, že tento systém nefunguje správně, ale doma mám dosti starší model od Gigabyte a přetaktování přes C.I.A.2 mi funguje tak jak má. Třeba to u Vás bude podobné.
Stačí si ve Win nainstalovat z CD program Easy Tune a pak můžete v BIOSu v C.I.A.2 nastavit automatické přetaktování. Má to sice jen rozsah od 5 do 19 %, ale pro Vás jako laika by to mohla být ideální možnost. Při automatickém přetaktování o 19% by jste se dostal někam okolo 2,8GHz. Na recenzích z PCtuningu se sice dočtete, že tento systém nefunguje správně, ale doma mám dosti starší model od Gigabyte a přetaktování přes C.I.A.2 mi funguje tak jak má. Třeba to u Vás bude podobné.