Silvering&Laping IHS procesorů

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Silvering&Laping IHS procesorů

Příspěvek od Highlander »

Dneska jsem vylapoval svoji testovaci E6600,ktera dava neco pres 4ghz při slusnym napeti 1.55V.Napadlo mě,po tom vylapování, jestli nebude ješte lepší když se ten procesor chemicky "postříbří". Lázen na to mám uz doma,takže jsem zvědavej jak to pujde.....

Zatím fotky obyč vylapované mé E6600...
omluvte fotky jsou z telefonu :oops:
Obrázek

Tady si dovolím hodit fotky vylapované medasové E6600 s chladičí od Thermalrightu,které jsem před několika dny lapoval.
Obrázek

Tedka zní otázka,pomůže to teplotám,když se IHS procesorů ješte po vylapování postříbřejí chemicky??? Má to vubec smysl?Jaá to jdu testnout... :oops:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no jelikoz ta vtstva je tlusta max. 1um, tak ti to ve vodivosti nepomuze, ale mozna se tim zaplni nale ryhy a jeste vice se ti zarovna plocha. chce to zkusit na tomhle zadna teorie nejde vykoumat...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

myom píše:no jelikoz ta vtstva je tlusta max. 1um, tak ti to ve vodivosti nepomuze, ale mozna se tim zaplni nale ryhy a jeste vice se ti zarovna plocha. chce to zkusit na tomhle zadna teorie nejde vykoumat...
Právě no,toho jsem si vědom :)))Ta vrstva má bejt tlustá 10um :-P ...hehe no zejtra zkusím a uvídím jestli to k nečemu bude:)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

10um? to uz ti ztraci smysl ten lamping... ale potom by se asi vyplatilo mit i postribreny blok. v podstate tim ziskaz 2 mechanicky nedotcene plochy...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

myom píše:10um? to uz ti ztraci smysl ten lamping... ale potom by se asi vyplatilo mit i postribreny blok. v podstate tim ziskaz 2 mechanicky nedotcene plochy...
No těch 10um pišou na krabiččce od té lázně,tak tomu věřím....No to máš pravdu no,taky se na to chystám,že postříbřím i bloky,tedka jeden zrovna čistím.....Zejtra seženu skleněnou misku a jdu to testovat :)))
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no ono zalezi jak dlouho to tam mas, ze jo... jakou mas lazen? u nekterych se stribro vylouci i na skle. jsme delali ve skole takovou malou stribrici lazen a to stribro se vyloucilo na zkumavce a bylo to dokonale zrcadlo...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

myom píše:no ono zalezi jak dlouho to tam mas, ze jo... jakou mas lazen? u nekterych se stribro vylouci i na skle. jsme delali ve skole takovou malou stribrici lazen a to stribro se vyloucilo na zkumavce a bylo to dokonale zrcadlo...
no ta co se prodava v GME-AG1....Tedka jsem vycistil jeden blok,tak ho jdu jeste poradne odmastit a pak prsknu do té lazne...jsem zvedavej jak to bude vypadat :-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

podle me to nepomuze :roll:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak tedka se me podařilo postříbřit jeden z bloků na chipset,fotky dodám až ránoo,pac mam vybity baterky :E
Vypadá to docela hnusne,když se to nevyleští, ale jinak to není tak zlý :)
Zejtra se vrhnu na procesor :)
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Preco si zalozil novy thread :?
Uz aj tak je tu dost velky bordel ..
LINK:
IHS lapping ... ("lesteni" IHS) :sleepy:

Pekne fotky :-D
Naposledy upravil(a) sharker dne pon 11. čer 2007, 00:57, celkem upraveno 1 x.
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem to trošku přeleštil a vyfotil :oops: :inlove:
Obrázek

a jeste jednáááá :inlove:

Obrázek

Už to nemůžu vydržet jdu jeste postříbřit ten cpu :oops:
aneon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aneon »

Cau,az budes mit postribrenej ten blok na cpu,tak ho taky vyfot :wink:
jo a Highlander to na tech fotkach to je blok na grafiku?Od koho to je?
Naposledy upravil(a) aneon dne pon 11. čer 2007, 15:39, celkem upraveno 2 x.
asus k50ab
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

aneon píše:Cau,az budes mit prelestenej ten blok na cpu,tak ho taky vyfot :wink:
Tohle je snad blok ne?

//jeje sorry,blbe ctu :oops:
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | HyperX Fury Black 16GB 2666MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To je můj upravenej blok na chipset.(původně ho dělal radek-b),já jsem do něj navrtal navíc diry,on tam měl jenom důlky.
Tědka zjištuju,že s tim postříbřením cpu to bude trošičku problém,budu muset udělat nejakou plytkou lázen,pac celej cpu do toho máčet nechcu.
Až budu mít postřibřenej cpu blok ,tak ho vyfotím neboj... :-)
aneon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aneon »

Kdyz jsem hazis ty fota,tak se pochlub fotkou vnitrku :twisted: .Jo a cim vubec chladis grafiku?furt hledam nejakou inspiraci :roll:.
asus k50ab
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No....ještě te potesim tady je celej blok :razz:
Obrázek
Obrázek

Tědka stříbřím ješte druhej blok na chipset(ten stejnej) a našel jsem malinkaty akvárko ve kterym postříbřím ten CPU.....už vím jak na to :wink:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“