WINDTUNNELÁŘI - Co prach ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

WINDTUNNELÁŘI - Co prach ?

Příspěvek od Slezman »

WT je parádní řešení, nicméně mě trochu zarazilo, že můj AC Super Silent 4 Pro mi vysaje vzduch z celýho pokoje za cca 42 minut (populistické přirovnání), co tedy s tím prachem, který je ve vzduchu?
Bude celý ten bordel na pasivu?

Jak se chráníte proti zvýšenému přídělu prachu?
Pozorujete zanešení skříně (vaše zkušenosti)?

Díky a WT zdar !

P.S. I když je fakt že prachový efekt WT = prachový efekt 1 ks přídavného větráku pod zdrojem...
Naposledy upravil(a) Slezman dne pon 12. dub 2004, 12:53, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja nechavam prach lezet tagze se nemuze dostat do kompu :lol: 8) Ale prach se zacne usazovat az pri naky maly rychlosti proudeni tagze jestli tam ten vetrak fouka tak na chladici nebyde byde az tam gde tan zvduch ztrati rychlost
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Dovolil bych si nesouhlasit. Prach se ti neusadi jenom tehdy, kdyz vzduch vane rovnou, dokonale hladkou trubkou. Jak uz mas spoje, tak v nich se ti usadi prach. Kdyz mas i nejakou prekazku (mrizka), tak prinejmensim na ni se ti usadi. A usazuje se tam, kde je turbulentni proudeni,
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Prach a tunelem? To snad ne!! U mě jde prach do case jedině spodním nasávacím větrákem - mam PC na zemi s kobercem, tak se taky nemůžu divit. Jinak case se mi celkem zanáší - nedávno jsem jí asi půl hodiny luksoval :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

karf píše:Prach a tunelem? :lol:
To si piš, že jo! Já mám pC na stoličce, přičemž spodní nasávací otvor čumí na koberec z výšky asi 40 cm, na zem prostě počítač nepatří !!!
Z boku to nasaje sajrajt spíš než zdola, stačí hejbnout s monitorem, uvolní se ta troška prachu a WT to hnedka zchlamstne, viděl jsem na vlastní oči, teď běhám sprachovkou a vysávám, donedávna nevídaná věc !! :cry:
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

tosuja píše:Dovolil bych si nesouhlasit. Prach se ti neusadi jenom tehdy, kdyz vzduch vane rovnou, dokonale hladkou trubkou. Jak uz mas spoje, tak v nich se ti usadi prach. Kdyz mas i nejakou prekazku (mrizka), tak prinejmensim na ni se ti usadi. A usazuje se tam, kde je turbulentni proudeni,
Tam gde je turbulentni proudeni (za mrozkkou a v zahybech) se spomaluje proudeni vzhuchu a proto se tam usazuje :wink:
Mima
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mima »

Já mám WT asi měsíc a právě jsem přijel z Lan párty, kde moje PC běželo 16 hodin v kuse každej den. Po příjezdu jsem zjistil, že můj pasiv dost krutě zanesenej prachem a to nemluvím o lopatkách větráku. Doma mám compa ve stole takže to s tím prachem není tak hrozné....ale všem vřele doporučuji vysávat compa s WT alespoň jednou do měsíce(minimum), jinak by jste se mohli po čase divit.....proč mám tak vysokou teplotu na CPU.... :) :)
MB Biostar M7VIT Pro Via KT400A, AMD Duron 1,8Ghz(Burn-39 stupňů s WindTunelem), A-Data DDR400 512MB, Ati Radeon 9600Pro 128MB, HDD WesternDigital 40GB 7200ot., SB Live!...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

hmm ... prach? co to je?? PC mám hned na koberci a nechávám ho tam ležet do tý doby než vyměním case... tj. tak jednou do roka. .. ale zas je pravda že nemám WT
Francie ... sladká Francie
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja mam WC a prach mi je negde :lol: a na grafice a chipsetu mega pasiv
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

jednou týdně to vysaju a je po problému
Mima
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mima »

Docela makačka co?!.....ale na druhou stranu, co bych pro svoje PC neudělal :-D :-D :-D
MB Biostar M7VIT Pro Via KT400A, AMD Duron 1,8Ghz(Burn-39 stupňů s WindTunelem), A-Data DDR400 512MB, Ati Radeon 9600Pro 128MB, HDD WesternDigital 40GB 7200ot., SB Live!...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Mima píše:Docela makačka co?!.....ale na druhou stranu, co bych pro svoje PC neudělal :-D :-D :-D
Nebo to muzes voplachnout varici vodou z chladice ja to delam bezne ale je z toho vodni kamen ci co 8)
k
Nováček
Nováček

Prach

Příspěvek od k »

Prach dost problém.Zanáší se žebrování chladiče,musím jednou měsíčně profukovat.Wintunel jsem kvůli tomu zrušil. :(
Athlon 2800@3200+ EPOX 8rda3+ Vodník domácí Hercules Prophet 9800 nonpro Fortron 350 DDR 512dual OCZ cl2 Hitachi Deskstar7k250 2x80 raid DVD Lite-on 811s Case 3R System Air
http://vodnichlazeni.wz.cz
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Prach

Příspěvek od TomV »

k píše:Prach dost problém.Zanáší se žebrování chladiče,musím jednou měsíčně profukovat.Wintunel jsem kvůli tomu zrušil. :(
Život je otázka priorit... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Mám otevřenou case a prach = 0 :-D Ale včera jsem ji zavřel a teplota šla o 10°C nahoru. Zajímalo by mne jestli a jak by mi tunel pomohl??? :?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

de Albi píše:Mám otevřenou case a prach = 0 :-D Ale včera jsem ji zavřel a teplota šla o 10°C nahoru. Zajímalo by mne jestli a jak by mi tunel pomohl??? :?
Tak o 15C dolu (proti ty zavreny) :)
WC homemade rulez 8)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

de Albi píše:Mám otevřenou case a prach = 0 :-D Ale včera jsem ji zavřel a teplota šla o 10°C nahoru. Zajímalo by mne jestli a jak by mi tunel pomohl??? :?
Jestlis jí zavřel a teplota šla až takhle nahoru, tak to znamená, že jí máš blbě odvětrávanou a WT pomůže hodně.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Prach

Příspěvek od Slezman »

k píše:Prach dost problém.Zanáší se žebrování chladiče,musím jednou měsíčně profukovat.Wintunel jsem kvůli tomu zrušil. :(
a měl jsi nějaký "filtr"?
včera jsem přidal další vrstvu záclony :oops: větrák to furt bere, nelapá po dechu, uvidím až se to trochu zanese.
BTW dnes jsem se probudil a podíval se proti slunku směrem k oknu a všude v luftu PRACH, vznášel se tam jakoby nic. A to mám uklizeno !!!
Mima
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mima »

Ten WT pomáhá opravdu hodně.....mám ho sám v compu a když otevřu case a sundám bočnici tak mi jde teplota o 2-3 stupně nahoru :o :o
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Prach se dostane do PC i bez wind tunnelu, takže to neřešim a občas to vyfoukám.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“