Paralelní tiskárna do serial portu

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Fantomas
Nováček
Nováček

Paralelní tiskárna do serial portu

Příspěvek od Fantomas »

Máte zkušenost se zapojením paralelní tiskárny do serial portu?
Já to zkusil přes redukci 25/9 pin a tiskárnu jsem nerozchodil. Sice jako připojené zařízení existuje, ale tisk nefunguje.
Tiskárna je obstarožní HP 690C a zapojuji ji do com portu na Asus P5B deluxe.
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Zkoušet redukci DSUB 9/25 pro připojení paralelní tiskárny je neotřelý způsob, jak zničit port COM, nebo tiskárnu, nebo obojí. Nechápu, jak tě to vůbec mohlo napadnout a jak jsi to vlastně dokázal. Redukce je obvykle udělaná tak, aby se to nějakým nedopatřením nestalo. Koukám, že jsi šikovný.
Fantomas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fantomas »

Já ale nic nepsal o redukci DSUB. Použil jsem standartní redukci LPT 25pin/COM 9pin.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jeslti máš na počítači USB, tak pořiď redukci LPT ->USB. U sestry funguje skvěle a dokonce to zvládla sama nainstalovat :?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Tak to řeknu jinak, žádná standardní redukce LPT 25pin/COM 9pin nikdy neexistovala. Dřívější specifikace RS232 počítala s konektorem 25pin. Ten se časem ukázal příliš rozměrný, tak se přešlo na 9pin. Redukce 25pin/9pin vznikla s ohledem na slučitelnost s dřívějšími zařízaními. Nemá tedy s LPT nic společného. Nevěřím, že máš nějakou redukci LPT/COM.
To je jenom tvoje představa. Pokud si myslíš, že ano, tak ji specifikuj, viděl jsem už opravdu hodně, ale tohle ještě ne, rád se poučím.
Fantomas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fantomas »

Moje představa vypadá takhle: http://www.abaka.cz/fotocache/bigorig/00042935.jpg
s tím, že ten 9pin je Fem.
Samozřejmě existuje taky laplink kabel, což je totéž jenom mezi koncovkam je kus drátu.
Fantomas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fantomas »

karf píše:jeslti máš na počítači USB, tak pořiď redukci LPT ->USB. U sestry funguje skvěle a dokonce to zvládla sama nainstalovat :?
Vím o ní, jenom jsem chtěl napřed vyzkoušet ten sériový port.
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

To je obrázek redukce z COM-25pin/COM-9pin. Znovu opakuji, že s LPT nemá nic společného a riskuješ poškození zařízení.
Existují univerzální laplink kabely, ale ty lze připojit buď na LPT nebo na COM, ale nikdy ne na obojí současně.
Fantomas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fantomas »

Beru na vědomí. Sice nechápu jak se tiskárna mohla nadetekovat, ale budiž.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“