Tak jsem se probiral spoustou informaci ohledne orientace heatpipe a jestli jsem to dobre pochopil pokud konkretne u tohoto chladice smeruji trubicky vertikalne ucinnost chlazeni je nejvyssi, coz me vzhledem k principu i prijde logicke, ale jak k certu muze pracovat pri umisteni vodorovnem?
U tohoto chladice kdy heatpipe ma tvar "U" kdy dole ma desku pro odvod tepla z CPU, se da v moji (a asi i vetsine skrini) umistit POUZE kdy jeden konec trubicky je dole druhy nahore takze "kapalina" podle me neni v kontaktu se stredem deskou pro procesor a jak to cele funguje?! Dejme tomu ze co se zacne ze spodni trubicky nahrivat (jen od trubicky a ne hlavni casti) pokud se trubicka nestaci ochladit pres zebra, se snazi stoupat nahoru do druhe horni pulky ucka. Tam se para zkondenzuje a chce stekat dolu, kde ale narazi na rozpaleny stred a opet se odpari do vodorovne horni casti... Takze pokud to vubec nejak funguje a nechladi to pouze odvodem tepla pres kov a naslednym predanim do hlinikoveho zebrovani ucinost je polovicni jestli vubec???
A jak se cely system bude chovat kdy ucko bude vodorovne? Tedy oba konce ve stejne vysce. O teto poloze totiz uvazuji protoze bych chtel udelat okruh pro chladic cpu, takove "potrubi ci tunel" jen nasat z venku (ne ze skrine) a vyfouknout ven (ne do skrine) a vzhledem k rozmerum bedny se tam neco takoveho jinak umistit neda nez ze dva protilehle otvory na chladici pro pruchod vzduchu (umisteni ventilatoru) budou horizontalne.
Omlouvam se za nesrozumitelnost dotazu, ale ono to snad ani srozumitelne napsat nejde
Predem diky za Vase postrehy, zkusenosti a napady!