Nefunkcni PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Nefunkcni PC
Mam problem nefunkcniho kompu a uz jsem z toho dost na prasky ale postupne:
Ze zacatku jsem mel:
Athlon 64 X2 4400+
DFI Infinity nForce4 Ultra
BFG 8800GTS
2GB Corsair XMS DDR 400
Enermax Liberty 500W
toto PC bez problemu fungovalo, az sem jednoho dne dostal BSOD a od toho dne uz PC nenajelo. Vetraky se roztocily a to bylo tak vsechno.
Protoze to byl uz nekolikaty problem, co mne nejelo PC, rozhodl jsem se, ze kompletne prejdu na platformu Intel.
Nakoupil jsem tedy a sestava byla nasledujici:
Celeron D331
Asus P5N32E SLI PLUS
BFG 8800GTS
2GB Corsair XMS2 DDR2 800
Enermax Liberty 500W
jaky byl vsak muj sok, kdyz pocitac ani ted nenajel. Opet se roztocily vetraky a tot vse.
Zacal jsem zkoumat cim to je: BFG 8800GTS jsem odzkousel v jinem PC a tam fungovala. Corsair XMS2 taktez. Deska sla na reklamaci a byla mne vracena s tim, ze v testovacim PC bez problemu fungovala. Zdroj mam nyni zapujceny jiny. Pameti mam pujcene taktez jine. U techto komponent vim, ze funguji.
Takze nyni mam sestavu:
Celeron D331
Asus P5N32E SLI PLUS
BFG 8800GTS
1GB Geil DDR2 800
CoolerMaster 380W
a opet se roztoci vetraky a to je vse.
Mohl by mi nekdo rict, cim to tedy je?
Deska, grafika, RAM, zdroj byly bud v reklamaci anebo zkouseny v jinych PC, kde bez problemu fungovaly. Jsou tedy snad funkcni.
Je tedy spatny procesor?
Diky moc za rady
/edit: este mne snad napada nekompatibilita CPU s deskou, ale vsude, i na strankach asusu pisou, ze Celerony D a FSB 533 podporovane jsou.
Ze zacatku jsem mel:
Athlon 64 X2 4400+
DFI Infinity nForce4 Ultra
BFG 8800GTS
2GB Corsair XMS DDR 400
Enermax Liberty 500W
toto PC bez problemu fungovalo, az sem jednoho dne dostal BSOD a od toho dne uz PC nenajelo. Vetraky se roztocily a to bylo tak vsechno.
Protoze to byl uz nekolikaty problem, co mne nejelo PC, rozhodl jsem se, ze kompletne prejdu na platformu Intel.
Nakoupil jsem tedy a sestava byla nasledujici:
Celeron D331
Asus P5N32E SLI PLUS
BFG 8800GTS
2GB Corsair XMS2 DDR2 800
Enermax Liberty 500W
jaky byl vsak muj sok, kdyz pocitac ani ted nenajel. Opet se roztocily vetraky a tot vse.
Zacal jsem zkoumat cim to je: BFG 8800GTS jsem odzkousel v jinem PC a tam fungovala. Corsair XMS2 taktez. Deska sla na reklamaci a byla mne vracena s tim, ze v testovacim PC bez problemu fungovala. Zdroj mam nyni zapujceny jiny. Pameti mam pujcene taktez jine. U techto komponent vim, ze funguji.
Takze nyni mam sestavu:
Celeron D331
Asus P5N32E SLI PLUS
BFG 8800GTS
1GB Geil DDR2 800
CoolerMaster 380W
a opet se roztoci vetraky a to je vse.
Mohl by mi nekdo rict, cim to tedy je?
Deska, grafika, RAM, zdroj byly bud v reklamaci anebo zkouseny v jinych PC, kde bez problemu fungovaly. Jsou tedy snad funkcni.
Je tedy spatny procesor?
Diky moc za rady
/edit: este mne snad napada nekompatibilita CPU s deskou, ale vsude, i na strankach asusu pisou, ze Celerony D a FSB 533 podporovane jsou.
- kocourleo
- Začátečník

Odpoj vše, co nepotřebuješ ke startu PC (nech jen CPU, RAM) a vyzkoušej (pak ještě s diskem). Zažil jsem jednou problém s vadnou floppy mechanikou a chovalo se to podobně. Odpoj nejen datové, ale i napájecí kabely k nepotřebným mechanikám a zařízením.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze je vse odpojene.
Zapojene bylo jen to, co jsem psal vyse
Zapojene bylo jen to, co jsem psal vyse
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
co to jako s tim ma spolecneho? blby for?Adisisis píše:co monitor?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- aa007
- Začátečník

- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
diky za napad. du to odzkousetaa007 píše:Napda me zkusit jiny kabely ... nejen uvnitr pc ale i vne .. treba kabel k monitoru, napajeci atd...
Pak me napada jeste jedna vec, jestli se ti nekde deska nedotyka casu a to nezpusobi zkrat ... ochrana zapusobi a pc nenajede, zkus ho postavit nekde mimo kejsnu
- Tarwas
- Začátečník

vyhod desku na stul (prohlidni ji jestli neni na ni neco divnyho) a pripoj to bez case... a klidne bez ramek, jestli zacne alespon pipat
C2D 6300@2.8GHz +Arctic Cooling Freezer 7 Pro| Gigabyte 965P-DS3| Sapphire (ATI) Radeon X1950 PRO+Zalman VF900-CU| GEIL DIMM 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)| Fortron 400W| Briza E6097 black| Maxtor 250GB SATAII a Maxtor 80GB PATA| Microsoft Intellimouse Explorer 3.0A + QcK steel...
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Diky moc za rady...
Meli ste pravdu.
Vyhodil sem to z case a JEDE TO
takze to chce novou case a uz nikdy se nepoustet do casemoddingu
Diky vsem, hlavne uzivateli aa007.
Chlape, kdybys bydlel v Brne, tak bych te pozval na pivo
Meli ste pravdu.
Vyhodil sem to z case a JEDE TO
takze to chce novou case a uz nikdy se nepoustet do casemoddingu
Diky vsem, hlavne uzivateli aa007.
Chlape, kdybys bydlel v Brne, tak bych te pozval na pivo
- aa007
- Začátečník

Me je jeste 15
... jinak nemusis porizovat novou case, staci si sehnat takovy vztycny kolicky ( http://www.silverpcs.com/images/screws_mb_mount.jpg ) a mohlo by to behat 
Sem rad, ze sem pomohl
Sem rad, ze sem pomohl
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
- aa007
- Začátečník

- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
rekl bych ze to jsou zakladni veci bez kterych by se uzivatele nemeli ani ptat
viz. stovky threadu s odpovedmi... zkus jiny zdroj, pripoj na desku nejnutnejsi a spust ji sroubovakem na stole, co teploty atd. proste porad dokola
viz. stovky threadu s odpovedmi... zkus jiny zdroj, pripoj na desku nejnutnejsi a spust ji sroubovakem na stole, co teploty atd. proste porad dokola
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
sak jasny, ale uplne sem na to zapomel, ze bych to moh vytahnout z casy na stulDon píše:rekl bych ze to jsou zakladni veci bez kterych by se uzivatele nemeli ani ptat
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
to bylo spis takovy povzdechnuti ze by to asi melo byt velkym cervenym pismem ve FAQ nijak jsem na tvuj problem nenarazel
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- dark_stuff
- Začátečník