Zdravim,
mam nasledujici problem a nejsem schopen najit reseni: pri hrani jakekoliv fps, at vic ci min narocne nebo i nejake rpg hry v inverznim 2D pohledu se mi velmi casto stane - 15 minut hrani, ze mi vyskoci na monitoru hlaska Unzulass frequenz a vylikosti frekvencí.
Navim zda je problem v agp, graficke karte nebo samotnem monitoru.
Ramky jsem vyloucil, zahrate sice jsou ale prst na nich udrzim, navic jsem zkousel memtest gold memory a nenasel jsem zadnou chybku.
Graficka karta ani procesor ci pameti nejsou taktovane. Chybove hlasky se jeste nekdy prokladaji hlaskou typu: IRQ not less or equal a vypisem bud atiduag.dll ci jine knihovny.. treba od zvukovky.
Graficka karta by se nemela prehrivat nebot se prehrivala pri 65 stupnich pri burnu a poridil jsem proto vetrak, a hodnoty padly z:
idle 60
burn 68
na
idle 40
burn 45
Kazdopadne hra se na chvili kousne, pak shasne monitor s hlaskou o frekvencich, ale ze hry slysim normalni zvuky jak kolem me behaj hraci takze samotna hra neni ko a obraz taky ne. Kazdopadne nez obrazovka zhasne tak se obraz sekne, takze predpoklad je ze by se mohla karta sekat. Jistotu nemam.
sestava
monitor Fujitsu Siemen 15", Deska Asus a7v880, disk 120 GB Seagate baracuda, pameti 1 GB corsair cl 2.5 PC 3200 , grafika ati x1300.
V pripade ze jste zazili podobny problem napiste alespon castecne reseni.
Dekuji
Kde je problem?
Moderátor: maXXmilian
- rip
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- kocourleo
- Začátečník

Grafika pustí do monitoru frekvenci, kterou monitor nezvládá a monitor se vypne (má ochranu proti poškození). Instalovals k monitoru inf soubor (měl bys ho mít na CD k monitoru)? Ten inf doveze parametry monitoru a windows pak ví, co do něj mohou pustit za frekvence. Standardně by měla fungovat komunikace grafárny s monitorem přes DDC (Digital Data Channel), což je jeden pin ve VGA konektoru. Zdá se, že máš monitor zapojený přes kabel s BNC konektory (kde ten pin není zapojen) nebo ten pin nefunguje ve VGA konektoru a windows defaultně tvůj monitor neznají. Taky by to mohla být chyba v ovladačích grafárny, což bys mohl vyzkoušet jinými ovladači.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- rip
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ovladace jsem zkousel, ale jeste jsem udelal par testu a na vine je grafarna. Porad crashuje a haze chyby zejmena pri hrach vyuzivajici opengl. Stahoval jsem nejnovejsi catalisty ale bez effektu.
Ohledne desky a monitoru. Deska rozpozna monitor v pohode pomoci plug and play.
Premyslim o reklamaci, problem je v tom ze reklamaci mi zrejme uz neuznaji pac jsem na grafice menil chladic
Co jsem tak cetl tak modra obrazovka se vyskytuje pomerne casto u atin a zrejme tento problem nevyresim nijak jinak nez koupenim jine grafiky. problem je v tom ze tuhle mam doma ani ne mesic.
Ohledne desky a monitoru. Deska rozpozna monitor v pohode pomoci plug and play.
Premyslim o reklamaci, problem je v tom ze reklamaci mi zrejme uz neuznaji pac jsem na grafice menil chladic
Co jsem tak cetl tak modra obrazovka se vyskytuje pomerne casto u atin a zrejme tento problem nevyresim nijak jinak nez koupenim jine grafiky. problem je v tom ze tuhle mam doma ani ne mesic.
- kocourleo
- Začátečník

Ve správci zařízení nemáš něco se žlutým vykřičníkem? Typicky nenainstalované ovladače k nepoužívanému zařízení? Ovladače chipsetu jsou nainstalované korektně? Taky bys mohl zkusit projet paměť memtestem a ideálně zkusit grafárnu v jiném PC.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- rip
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: