blbne počítač
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- skompa
- Začátečník

-
blbne počítač
dobrej večer/den potřeboval bych poradit. asi tak peřd tejdnem mi začal blbnou počítač : něky byl pomalejší a dost často se stano že se zasekne a restartuje (třeba pi náročnějších aplikacích nebo při zpuštěné hře) a někdy ae to sem mi stalo asi dvakrát(za tejden) mi začne blikat obrazovka jako kdyby se přerušoval signál dycky chvilku svít a nachvilku se zasne .. tak to dělá porád doku nerestartuju pc.. nemuže to všechno zpusobovat rozbitá ramka??
pc sestava: intel p4 2.4ghz northwood 1. ram Kingsto 256mh 400mhz 2. ram Kingston 333mhz, graf.karta nvidia nx6200ax. zákl. deska Asus p4p800 se
pc sestava: intel p4 2.4ghz northwood 1. ram Kingsto 256mh 400mhz 2. ram Kingston 333mhz, graf.karta nvidia nx6200ax. zákl. deska Asus p4p800 se
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
pokud si myslis ze je to pametma tak pouzij memtest nebo gold memory... rozhodne se podivej na teploty... vyfoukej celou case od prachu... pust nejaky 3Dmark nekolikrat za sebou jestli se neco neprojevi... dale zkus zatizit procesor napr. prime95... mas neco taktovane?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Testy stability: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21622
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- skompa
- Začátečník

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- skompa
- Začátečník

-
- Mr.JB
- Nováček

- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Skompa: Neposlouchej ho, neví o čem mluví. (pokud máš dva pam. moduly s různými frekvencemi, tak ten rychlejší se přizpůsobí tomu pomalejšímu, tzn. že pojede pod svoje možnosti)Mr.JB píše:Ty používáš dvě RAMky s různýma frekvencema a časováním?? Zkus RAMtest a nebo rovnou jednu vytáhnout
\\ Jinak pokud by si měl možnost vyzkoušet na svym PC nějakej jinej procák, kterej je stopro v poho, tak to udělej.
- skompa
- Začátečník

-
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- dave1x
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám stejnou desku a dělalo mi to to samé. Pohohla mi nová verze biosu. Od té doby co mám bios verze 1011 se mi to zatím ani jednou nestalo.... Snad to pomůže i tobě.
NB Apple MacBook Pro 14" M1 Pro (2021), 16GB RAM, 1 TB SSD.
Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
- kocourleo
- Začátečník

"pokud máš dva pam. moduly s různými frekvencemi, tak ten rychlejší se přizpůsobí tomu pomalejšímu, tzn. že pojede pod svoje možnosti"
To platí, pokud nemáš chybu v BIOSu. Kámoš ji měl a paměti se mu nastavily podle té rychlejší RAM a bylo to nestabilní. Musel jsem to vše nastavit ručně podle informací z Everestu.
To platí, pokud nemáš chybu v BIOSu. Kámoš ji měl a paměti se mu nastavily podle té rychlejší RAM a bylo to nestabilní. Musel jsem to vše nastavit ručně podle informací z Everestu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Potom by stálo za rozmyšlenou, jestli by nebylo vhodný zkusit update BIOSu nebo jenom ono ruční nastavení. (skompa: hura do tohokocourleo píše:To platí, pokud nemáš chybu v BIOSu. Kámoš ji měl a paměti se mu nastavily podle té rychlejší RAM a bylo to nestabilní. Musel jsem to vše nastavit ručně podle informací z Everestu.