blbne počítač

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
skompa
Začátečník
Začátečník

blbne počítač

Příspěvek od skompa »

dobrej večer/den potřeboval bych poradit. asi tak peřd tejdnem mi začal blbnou počítač : něky byl pomalejší a dost často se stano že se zasekne a restartuje (třeba pi náročnějších aplikacích nebo při zpuštěné hře) a někdy ae to sem mi stalo asi dvakrát(za tejden) mi začne blikat obrazovka jako kdyby se přerušoval signál dycky chvilku svít a nachvilku se zasne .. tak to dělá porád doku nerestartuju pc.. nemuže to všechno zpusobovat rozbitá ramka??
pc sestava: intel p4 2.4ghz northwood 1. ram Kingsto 256mh 400mhz 2. ram Kingston 333mhz, graf.karta nvidia nx6200ax. zákl. deska Asus p4p800 se
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

pokud si myslis ze je to pametma tak pouzij memtest nebo gold memory... rozhodne se podivej na teploty... vyfoukej celou case od prachu... pust nejaky 3Dmark nekolikrat za sebou jestli se neco neprojevi... dale zkus zatizit procesor napr. prime95... mas neco taktovane?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

tak sem cpu úprotáhnul prime95 a asi po hodině testu mi naskočila černá obrazovka ale aei jen třičtvrtě plochy náký ikony byli vidět ale prostě zamrznul celej počítač a pomohl jen restart. tak sem to zopáknul ještě jednou a to samí... myslíte že odchází cpu??
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Nemáš to přetaktovaný?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

nemam jede mi to na základních taktech... ale tak už je to starší procák...
Mr.JB
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr.JB »

Ty používáš dvě RAMky s různýma frekvencema a časováním?? Zkus RAMtest a nebo rovnou jednu vytáhnout :roll:
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Mr.JB píše:Ty používáš dvě RAMky s různýma frekvencema a časováním?? Zkus RAMtest a nebo rovnou jednu vytáhnout :roll:
Skompa: Neposlouchej ho, neví o čem mluví. (pokud máš dva pam. moduly s různými frekvencemi, tak ten rychlejší se přizpůsobí tomu pomalejšímu, tzn. že pojede pod svoje možnosti)

\\ Jinak pokud by si měl možnost vyzkoušet na svym PC nějakej jinej procák, kterej je stopro v poho, tak to udělej.
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

jojo díky :-) ty ramky jedou na stejný frakvenci při stejnym časování :-)
zejtra tam zkusim dát jinej porcák estli je to tim... díky za rady :-)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Nahoď teploty a zkus dát BIOS do defaultu
dave1x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave1x »

Mám stejnou desku a dělalo mi to to samé. Pohohla mi nová verze biosu. Od té doby co mám bios verze 1011 se mi to zatím ani jednou nestalo.... Snad to pomůže i tobě.
NB Apple MacBook Pro 14" M1 Pro (2021), 16GB RAM, 1 TB SSD.

Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

"pokud máš dva pam. moduly s různými frekvencemi, tak ten rychlejší se přizpůsobí tomu pomalejšímu, tzn. že pojede pod svoje možnosti"

To platí, pokud nemáš chybu v BIOSu. Kámoš ji měl a paměti se mu nastavily podle té rychlejší RAM a bylo to nestabilní. Musel jsem to vše nastavit ručně podle informací z Everestu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

kocourleo píše:To platí, pokud nemáš chybu v BIOSu. Kámoš ji měl a paměti se mu nastavily podle té rychlejší RAM a bylo to nestabilní. Musel jsem to vše nastavit ručně podle informací z Everestu.
Potom by stálo za rozmyšlenou, jestli by nebylo vhodný zkusit update BIOSu nebo jenom ono ruční nastavení. (skompa: hura do toho :P )
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“