Co se tyce otazky defragmentace ale hlavne presunuti SWAPu Windows, X krat zde bylo receno, ze presouvat soubory umi Symantec SpeedDisk.. umi, ale ne swap, protoze je k nemu samozrejme zamitnut pristup.. pouzivam symantec balik 2005 a proste me ted nejak napadlo, ze uz by mozna bylo na case zapremyslet nad zmenou nebo aktualizaci na verzi novejsi..
Vycetl jsem ze starsich prizpevku i to, ze Dikeeper boot-defrag umi a jde tak defragmentovat i swap.. nekteri tvrdili ze je pak na zacatku disku, nekteri tvrdili, ze je uprostred.. ja jsem se dneska konecne rozhodl Diskeeper vyzkouset a zjistil jsem to, ze se swapem se ani pri boot-defragu nehybe, pouze se zkontroluje jestli je vcelku a v pripade odpovedi ANO jej boot-defrag preskoci.. celkove me tenhle soft zklamal i svou mirnou neprehlednosti..
Reknete mi tedy konecne uz nekdo, jestli nejaky nastroj, ktery dovede swap premistit na zacatek disku existuje.. stravil jsem prohledavanim fora na tenhle dotaz spoustu casu a odpovedi jsem se nedobral.. co thread to naprosto jine nazory..
Vyzkousel jsem na pokusnem disku i variantu oddilu C: jen pro swap (umisti se zde i boot rutina Win) a D: na ktery se nainstaluji Windows.. vysledek byl ten, ze na C: byl swap rozdelen do dvou casti.. okna si tak s fragmentaci evidentne nedelaji starosti.. navic se zde ulozi i zminovana boot rutina systemu, takze problem s defragmentaci a presunem techto souboru (hlavne swapu) pretrvava..
Abych pravdu rekl, napr. PageDefrag dela co.. pokud uz umi dat swap dohromady divim se, ze jej neumi i presunovat.. calkove se v tom posledni dobou zase zacinam nejak ztracet..