Predelaval jsem ted par veci co se IP apod. tyce a vsiml jsem si jednoho zmatku, na ktery jsem zrejme kdysi trochu pozapomel a ted jsem trochu zmaten..
Situace: Router IP **.1 s namapovanyma vsema portama na PC IP **.3 ..po ceste mezi nimi je AP IP **.2 ..PC je spatky ve "smycce" s routerem.. na AP zaple DHCP.. a ted - vsiml jsem si, ze jsem mel zaply DHCP server i na routeru.. v kazdem pripade i na wifi siti pres dane AP jel net bez problemu..
Dotaz: Je zrejme, ze jsem na router a jeho DHCP zapomel a mel jsem ho vypnout uz davno.. nicmene ted resim, pokud mam vsechny porty v routeru namapovane na zminovane PC v siti, pojede net i na pocitacich pripojenych na DHCP APcka..? situace by mela byt takova, ze router bude komplet premapovany na PC v siti a mezi nimi bude AP se zaplym DHCP.. to by bylo cely..
Mikro-dotaz ohledně DHCP
Moderátor: Don
- Maxtor
- Začátečník

-
- Bajgy
- Středně pokročilý

no jednak se malo vidi AP, ktere by melo v sobe DHCP server (teda pokud je to opravdu jen AP a ne router)
druhak, jestli mas na PC zadanou adresu rucne (coz jen dedukuji z tveho poisu) tak muzes mit DHCP serveru trba padesat a pojede to porad.
tretjak, je jedno kde mas zapnuty DHCP server, jedina podminka, kterou musis splnit je aby ti daval spravnou vychozi branu (default gateway) a pak pokud jsi na stejne siti to bude fungovat bez potizi.
druhak, jestli mas na PC zadanou adresu rucne (coz jen dedukuji z tveho poisu) tak muzes mit DHCP serveru trba padesat a pojede to porad.
tretjak, je jedno kde mas zapnuty DHCP server, jedina podminka, kterou musis splnit je aby ti daval spravnou vychozi branu (default gateway) a pak pokud jsi na stejne siti to bude fungovat bez potizi.
Toshiba Tecra A6
- Maxtor
- Začátečník

-
Mam OvisLink WL-5460AP, ve kterem DHCP server je.. no resim to proto, ze to ted nemam na cem vyzkouset..
..jinak samozrejme adresa v PC rucne je.. me jde ale prave o situaci, kdy ma dane PC zadanu IP rucne, smer router a router vsechny porty smeruje na PC.. bude pak pro prichozi napr. notebooky fungovat DHCP v APcku tak jak ma..
..resp takhle.. nemuze smerovani portu z routeru na pevnou stanici v siti delat problem pri pripojovani wifi klientu pres DHCP v APcku..? jinak AP ma samozrejme nastavenu pevnou gateway smer souter a DNS servery..
..jinak samozrejme adresa v PC rucne je.. me jde ale prave o situaci, kdy ma dane PC zadanu IP rucne, smer router a router vsechny porty smeruje na PC.. bude pak pro prichozi napr. notebooky fungovat DHCP v APcku tak jak ma..
..resp takhle.. nemuze smerovani portu z routeru na pevnou stanici v siti delat problem pri pripojovani wifi klientu pres DHCP v APcku..? jinak AP ma samozrejme nastavenu pevnou gateway smer souter a DNS servery..
- Bajgy
- Středně pokročilý

obecne dva DHCP servery v jedne siti jsou blbost protoze se muze stat, ze ti nastavi stejnou IP adresu pro dva ruzne pocitace. Jiny problem tam neni.
furt neverim tomu ze by nekdo byl tak blby (Ovislink) a na obyc AP dal DHCP server.
neni to spis DHCP Relay nebo DHCP Client?
edit: // ted me napadlo, ze jedine v modu Routing client, ale pak bys mel dva routery? = dve ruzne site?
furt neverim tomu ze by nekdo byl tak blby (Ovislink) a na obyc AP dal DHCP server.
neni to spis DHCP Relay nebo DHCP Client?
edit: // ted me napadlo, ze jedine v modu Routing client, ale pak bys mel dva routery? = dve ruzne site?
Toshiba Tecra A6
- Maxtor
- Začátečník

-
No v routeru uz je DHCP samozrejme vyply.. to je to, o cem jsem mluvil.. pri koupi AP a routovani portu jsem na to tenkrat asi zapomel.. na tom Ovisu je normalni server..
..to co me ale zajima je, jestli i pri routovani portu z routeru na dane PC v siti budou moci klienti pripojeni na AP na net.. klienti jedou na AP pres DHCP server APcka..
..to co me ale zajima je, jestli i pri routovani portu z routeru na dane PC v siti budou moci klienti pripojeni na AP na net.. klienti jedou na AP pres DHCP server APcka..