Problém s DHCP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Dimi3
Nováček
Nováček

Problém s DHCP

Příspěvek od Dimi3 »

Zdravím všechny příznivce i nepříznivce problematiky sítě a chtěl bych se zeptat na radu ze strany odborníků. V síti mám APčko, které automaticky přiřazuje IP adresy prostřednictvím DHCP na to APčko jsem měl připojeného AP clienta od EDIMAXU, celou dobu fungoval, ale najednou přestal EDIMAX přidělovat IP adresy, nevíte čím by to mohlo být? Co je v nepořádku? EDIMAX jako AP client určitě funguje, protože z venku jsem se na něj dostal a zkoušel jsem v něm pracovat, ale počítač, který je na něj připojený, ten se do EDIMAXU vůbec nedostane ani pod adresou vnitřní sítě. Restarty EDIMAXU a takové klasické věci, jako prohlídka nastavení už je za mnou, všechno je nastaveno, tak jak bylo předtím.

Děkuji moc za každou radu.
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

otestovat jestli se dostaneš do toho edimaxe po LAN(ne po bezdrátu) z jinýho PC .. pokud ne, tak je spálený port
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Dimi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dimi3 »

eLzyx píše:otestovat jestli se dostaneš do toho edimaxe po LAN(ne po bezdrátu) z jinýho PC .. pokud ne, tak je spálený port
A nemůže tam být někde chyba spíš v programu? Nebo někde jinde? Mechanická závada se mi zdá spíš jako málo pravděpodobná. Spíš bych to tipoval někde na nějakou chybku v programu. Ale jak říkám, všechno je nastaveno úplně stejně jak bylo před tím.

Ono to prostě všechno funguje, že připojím zařízení, okamžitě to začne pracovat a připojovat, jak by to dělalo i všude jinde, ale prostě připojení dlouho trvá a nakonec to napíše Omezené nebo žádné připojení. Pokud by byl spálený port, tak by to snad ani nepsalo, že se připojuje ne? Všechno se mi zdá normální, jen jak říkám, připojení trvá rázem dlouho a nakonec to nepřidělí ani IPčko.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

zkusil bych ty zařízení restartovat a nastavit znovu.Občas to pomůže.Případně flash firmware.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“