výkon zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Denis
Začátečník
Začátečník

výkon zdroje

Příspěvek od Denis »

Dobrý den,
dokázali by jste mi prosím poradit s výkonem zdroje?
Mám původní case Chieftec s originál zdrojem 360W(ATX-1136H).
Chci udělat upgrade na AMD X2 3800+ EE,2x1024MB RAM,1x SATA disk 250GB,grafika asi nvidia 7600,nebo radeon 1650,1x12cm fan v case,DVD/RW,FDD.
Co myslíte,vystačím si s původním zdrojem,nebo bude potřeba výkonnější?
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

určitě to zvládne, ta tvoje sestava bude mít spotřebu okolo 200W v zátěži
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

Ako pisal James S, nemaj strach....pozri sa aku zostavu v podpise mi taha 350W a uplne v pohode
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Super,díky moc kluci.Nerad bych se toho zdroje zbavoval,protože je spolehlivý a docela tichý.
A nebude pak moc přetížený a přehřívat se?
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Dělal jsem si totiž výpočet podle jedné int.stránky,na kterou je tady spoustu odkazů a tam mě to vycházelo pomalu ke 400W,což se mi moc nezdá.
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Ne... mělo by ti to stačit ten chieftec by ti těch 360w měl dát nad silnějším zdrojem uvažuj až když budeš koupovat další disky
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

A jak poznám,že zdroj přestává stíhat?
Je tam ochrana,která vypne,nebo ho to uvaří?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Denis píše:A jak poznám,že zdroj přestává stíhat?
Je tam ochrana,která vypne,nebo ho to uvaří?
to poznás tak že ti bud zamrzne systém alebo bude padať, restarty v zátaži
uvariť by sa nemal nič, neboj ak to budeš dostatočne chladiť :wink:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Denis píše:Dělal jsem si totiž výpočet podle jedné int.stránky,na kterou je tady spoustu odkazů a tam mě to vycházelo pomalu ke 400W,což se mi moc nezdá.
To je divné, mám na své sestavě spočítánou spotřebu okolo 330W. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

330W na to v popisu??Vážně???
A nezkoušel jsi měřit skutečnost?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Jackal píše:
Denis píše:Dělal jsem si totiž výpočet podle jedné int.stránky,na kterou je tady spoustu odkazů a tam mě to vycházelo pomalu ke 400W,což se mi moc nezdá.
To je divné, mám na své sestavě spočítánou spotřebu okolo 330W. :wink:
Na tie kalkulačky sa vykašlite niektoré sú celkom v pohode ale ak tam hodíte aj OC tak vám to začne počítať nezmysli
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Jo ty kalkulačky jsou fakt děsný. Sestava co tady má jeden člověkl v podpise a tahá mu to značkový 500W, v kalkulajdě vyšla na 650W...a když jsem tam, zadával sestavu GTS 640MB ve SLI, jenž i s přetaktovaným FX-62 měla v testu spotřebu ze síťě (tj. i se ztrátami na zdroji) nějakých 440W a kalkulačka opět měla nějakých 650W...no divný. je fakt že počítá maximální zatížení...ale, kdo pálí při paření a ješte kopíruje z diku na disk.

Pokud by zdroj nestíhal, obecně, ačne být nestablní systém.n bude to dělat lagy a chyby, a erory atd. (a samozřejmě restarty)
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Díky moc za rady.Takže můj zdroj by měl stačit,ale rezervy už mi tam moc asi nezbývá,že?
A asi je lepší,když zdroj jede tzv. na volnoběh a netopí a nehlučí,jako když je vyšponovaná na max,že?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Denis píše:Díky moc za rady.Takže můj zdroj by měl stačit,ale rezervy už mi tam moc asi nezbývá,že?
A asi je lepší,když zdroj jede tzv. na volnoběh a netopí a nehlučí,jako když je vyšponovaná na max,že?
rezerva na čo?
zatiaľ bude stíhať na 100%
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Tak ono se postupem času vždy něco najde,třeba nějaká karta do PCI-e,třeba pro zpracování videa a karty PCI-e prý mají docela velkou spotřebu.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Tak až ta doba nastane a opravdu by to nestačilo tak si za 1800,- vezmeš 500W Fortrona a máš zase po starostech. Ale rezrvu tam zatím máš. Nemáš tam žádného otesánka typu HD2900XT, 88GTX,CF či SLI apod.
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Ještě mám k problematice zdrojů jeden dotaz.
Je nějaké řešení,když si vyberu základní desku,která má napájení ATX 24-pinů a můj zdroj jich má pouze 20?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

když jsme u tych kalkulaček na spočítání spotřeby,jaká kalkulačka na to je nejlepší??
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

existuje nato redukcia, no ja to pouzivam bez redukcie normalne iba 20pin strceny v 24pine.... viem ze to nieje uplne idealne ale v niektorych navodoch od MB je to priamo takto popisane
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Guli píše:existuje nato redukcia, no ja to pouzivam bez redukcie normalne iba 20pin strceny v 24pine.... viem ze to nieje uplne idealne ale v niektorych navodoch od MB je to priamo takto popisane
jj taky tak používám a prozatím bez problémů
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“