Lenovo C200 vs. Acer Aspire 5102ANWLMi nebo jiný...

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
GeorgeCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lenovo C200 vs. Acer Aspire 5102ANWLMi nebo jiný...

Příspěvek od GeorgeCZ »

Zdarec všem,
chtěl bych si koupit notebook, ale newím kterej si mám vybratr váhám mezi těmito:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46202
http://acer.mironet.cz/acer-aspire-5102 ... t+dp75090/

ten Acer má lepší grafiku, ale Lenovo zase lepší CPU...vůbec newím kterej si vybrat..poraďte

jinak mi můžete doporučit úplně jinej - podmínky: 1GB RAM, WIFI, Cena do 18500,-

//D.M. změna nadpisu
CPU Intel Core 2 Duo E8400, MB ASUS P5K PRO, RAM A-DATA 2x2gb 800Mhz CL 4, HDD Seagate SATA II,7200.11 640GB + Seagate 7200.10 250GB, GPU Gainward Golden Sample HD4850 512MB, Zdroj Fortron Blue Storm II 400W
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Osobně bych Acer Aspire kvůli pepší grafice nekupoval (ale pokud si chceš alespoň trochu rozumně zahrát, tak to chce neintegrovanou grafiku), do 18 000 se mi začíná líbit HP 6715s.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

To Lenovo má jenom XGA displej - do toho bych asi dneska už nešel :oops: ... Aceru moc nevěřím, no takže bych se taky podíval jinde - HP 530 s Core Duo T2050, nebo HP 6715s se Sempronem 3600+ - sice mají slabší procesory, ale (zejména 6715s - to by mělo mít skoro stejný šasi jako 671xb) měly by mít lepší zpracování...

Ale záleží na tom, co chceš na notebooku provozovat :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
GeorgeCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeCZ »

Don Martinez píše:To Lenovo má jenom XGA displej - do toho bych asi dneska už nešel :oops: ... Aceru moc nevěřím, no takže bych se taky podíval jinde - HP 530 s Core Duo T2050, nebo HP 6715s se Sempronem 3600+ - sice mají slabší procesory, ale (zejména 6715s - to by mělo mít skoro stejný šasi jako 671xb) měly by mít lepší zpracování...

chtěl bych ho používat na práci ve škole, tvorba stránek a aby se na tom dala zapařit nějaká old gamesa....a na filmy
CPU Intel Core 2 Duo E8400, MB ASUS P5K PRO, RAM A-DATA 2x2gb 800Mhz CL 4, HDD Seagate SATA II,7200.11 640GB + Seagate 7200.10 250GB, GPU Gainward Golden Sample HD4850 512MB, Zdroj Fortron Blue Storm II 400W
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

GeorgeCZ píše:
Don Martinez píše:To Lenovo má jenom XGA displej - do toho bych asi dneska už nešel :oops: ... Aceru moc nevěřím, no takže bych se taky podíval jinde - HP 530 s Core Duo T2050, nebo HP 6715s se Sempronem 3600+ - sice mají slabší procesory, ale (zejména 6715s - to by mělo mít skoro stejný šasi jako 671xb) měly by mít lepší zpracování...

chtěl bych ho používat na práci ve škole, tvorba stránek a aby se na tom dala zapařit nějaká old gamesa....a na filmy
OLD gamesa typu Warcraft 3, CS 1.6 by na GMA 950 a spol neměl být problém, novější raději moc ne (i když na nízké rozlišení a detaily se ještě něco dá)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Jenom bych chtěl doplnit, že v tom 6715s je Radeon X1250, kterej je prý odvozenej z Radeonu X700, takže výkonově je na tom rozhodně líp než GMA 950 + nemá tak "problematický" ovladače - některý hry (pokud vím tak třeba CS: Source) totiž na GMA grafikách vůbec nejdou spustit, i když hrubej výkon je dostatečnej...

Jinak záleží tím, co myslíš práce ve škole - takový programy třeba na modelování 3D součástek (Catia, Inventor), potřebujou imho trošku lepší grafiku...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Don Martinez píše:Jenom bych chtěl doplnit, že v tom 6715s je Radeon X1250..
Vím, vím... Tu GMA 950 jsem myslel u Lenova... :)
V HP 6715s by měl být tento chipset Jak je ta karta skutečně výkonná, jest otázka v diskusi na CC někdo psal něco o 1 600 bodech v 3D Marku 03, ale pod Windows Vista..., něco se na tom určitě zahrát dá, starý hry by imho měly být OK... :?
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“