Problem se slabnoucim vykonem PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
rosomak88
Nováček
Nováček

Problem se slabnoucim vykonem PC

Příspěvek od rosomak88 »

Caute vsichni,
Mam mensi problem se slabnoucim vykonem PC. Kamos ma horsi PC nez ja, ale jemu se nesekji hry jako je Hitman Blood money nebo Serious sam 2. Mam CPU Intel Celeron 2,7 GHz, 512 MB RAM a Grafiku GeForce 4 FX 5200 128 MB . PC mam skoro 3 roky, ale tento problem se zacal objevovat tak pred rokem. Kompl jsem dal kamosovi, ktery se v komplech vyzna a ten mi rekl, ze mi odchazi zakladni deska. Tak nevim jestli na slabnuti vykonu muze mit podil odchazejici zakladni deska nebo neco jineho.
Diky predem
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Tak doska keď odchádza tak ti to nebude znižovať výkon (skôr ti prestane ísť pc úplne), možno jedine pretaktovcie možnosti. Skôr by som pozrel či nemáš nejaký sajrajt v systéme ako vírusy, spyware... Poprípade veľa rezidentných programov - pozri koľko máš voľnej pamäte.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Josko píše:...
JJ základní deska neodchází, myslím, že jde o bordel v systému, ale může docházet ke kolizy ovladačů, spíš bych neformátoval HDD (podle situace) ;)

...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem se slabnoucim vykonem PC

Příspěvek od Palec123 »

rosomak88 píše:Kamos ma horsi PC nez ja, ale jemu se nesekji hry jako je Hitman Blood money nebo Serious sam 2.
Co to znamena, slabsi pocitac?
rosomak88 píše:Mam CPU Intel Celeron 2,7 GHz, 512 MB RAM a Grafiku GeForce 4 FX 5200 128 MB . PC mam skoro 3 roky, ale tento problem se zacal objevovat tak pred rokem.
Na dnesni dobu vazne slabota. Procesor, RAM i graficka karta na hrani her svym vykonem nedostacuji. Teda samozrejme zalezi jak velke naroky na nej klades. SS2 ci Hitman BM jsou uz ale celkem narocne hry..

Co to znamena, ze se problem objevil pred rokem? Jak jsi to vypozoroval?
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

sice se v těch starších GeForce nevyznám dobře, ale nemáš tam mít GeForce FX 5200 né GeForce 4 FX 5200?

No tenhle problém jsme měl taky a pomohl antivir, spyware všechno možný a to co našel, mě opravdu udivilo :D Nebo zkusit očistit PC od prachu.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

GF4 FX 5200 opravdu neexistuje :)

Jinak tne problém byl popsán dost nedostatečně. Celkem by mě zajímala konfigurace kámošova PC aby jsme zjistili, v čem má to PC horší.
Goldnoob team proud member!
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Grafika GeForce FX 5200 byla slabá už před 4 rokama co se dostala na trh a na nějaké novější hry už rozhodně moc není a jak už tu padlo tak Hitman Blood money nebo Serious sam 2 nejsou zrovna málo náročné hry.
Pokud pozoruješ ten pokles výkonu tím že tě novější hry běhají stále hůře tak to není žádný div protože novější hry jsou stále náročnější na PC.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“