čerpadlo EHEIM Watercool 12V - problem

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Bazzinhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

čerpadlo EHEIM Watercool 12V - problem

Příspěvek od Bazzinhy »

Ahoj, poskládal jsem si vodní chlazení a mám menší problémek. Nevim, či je to normální, ale stává se mi, že se mi čerpadlo samo od sebe na chvilku vypne a zapne v několika intervalech. Zejména při spusštění 3Dmarku 06 a hraní her.

neví někdo?

předem děkuji za odpověď...
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

Sestava? Zdroj? Tipnul bych to na slabý zdroj, když to dělá v zátěži
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jestli je napajeny 3pinem tak muzu zlobit deska...preci jen je rozdil parW fan a dost W cerpadlo :)
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hryzalek »

mno, vypadá to fakt na zdroj, jde z něho hodně teplej vzduch? jestli jo, napájej čerpadlo externě, nebo kup lepší zdroj!!!
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
keraM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od keraM »

mno, napiš sestavu a jaký máš zdor, pokud máš nějaký ec tak je to určítě zdrojem
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Flegy píše:jestli je napajeny 3pinem tak muzu zlobit deska...preci jen je rozdil parW fan a dost W cerpadlo :)
Videl jsi nekdy napajene cerpadlo 3pinem?
Zkus cerpadlo napajet externe jinym zdrojem. Univerzalni adapter ti stacit nebude.
Pripadne vyzkouset cerpadlo mimo okruh. pokud bude stale protestovat je to na reklamaci.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne sem videl na vlastni bulvy eheima 1046 + stridac 12Vdc>230Vac a dotycnymu to napajel 3pin :wink: . jinak spis bych to videl na chybu cerpadla, protoze dalsich i kdyby 15-20W by zdroj nemelo oddelat :wink:
jio2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jio2 »

no ono 15 - 20 W by nemalo ale co ak tam ma nejaky 300 W zdroj noname hmmm zapoj do toho normalnejšiu zostavu a už len od nej ti klakne nie to ešte dalších 20 W ...
...hmmm to čo si napisal je dost diskutabilne
a čo sa týka toho napajania cerpadla z dosky.... hmmm dost pochybujem

tak jak bolo povedane - zapni to solo a uvidíš čo ti to spraví :-D
Bazzinhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazzinhy »

čerpadlo odešlo...zřejme to bude zdrojem a neváhal jsem a hned si jeden objendal - 500W ted mám 350W. Jinak sestava: Intel Duo Core 2 E6400 (2x2,8 GHz - takt), ATI Radeon X1900GT, 1 GB Ram, deska Asus P5B deluxe. 2xDisky SATA. Osobně zastávám návrhu, že je to tím zdrojem, nicméně posílám na reklamačku :-) to čerpadlo a nechám ho vyměnit stejně i tak za lepší, sice neregulovatelné, ale i tak. Díky za rady...
Odpovědět

Zpět na „Voda“