Problém - grafické prostředí

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problém - grafické prostředí

Příspěvek od Smith »

Nainstaloval jsem si Mandrake Linux 9.1, ale když jsem ho spustil (zavádění bylo ještě grafické), tak se rozbrazilo pouze textové rozhraní namísto grafického.
Nevíte někdo co s tím ? potřeboval bych odstranit alespoň ten zavaděč lilo.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

A proč chceš odstranit LILO ? Nakonfiguroval sis při instalaci grafiku ? A máš jí tam vůbec nainstalovanou ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Už to neřeš, s Linuxem končím. Třeba ho zase zkusím nainstalovat - někdy.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To jsi skončil nějak rychle... Vždyť jsi s ním ještě ani nezačal... Vy windowsáci opravdu nic nevydržíte... :roll: :( :razz:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

TomV píše:To jsi skončil nějak rychle... Vždyť jsi s ním ještě ani nezačal... Vy windowsáci opravdu nic nevydržíte... :roll: :( :razz:
Já jsem ten Linux - tu samou verzi, ze stéjného cd, měl naistalovanou asi 10x, vždy bez problému. Ale teď už podruhé to samé.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Smith píše:s Linuxem končím
Nadej umiera posledna :lol: :lol: :lol:
ja uz dneska druhy den lepsie asi tak 4 instalacia tak asi na 5-6 hod ja som to vzdal po 4 :sad: - sa snazim nainstalovat Gentoo a furt sa my to nedari furt skoncim pri /boot/initrd-2.4.24 a to tam proste nieje cize nemozem spustit ani mocou grub zavadzaca ani lila a vidis idem to skusit 5x :roll: :-D :-D :-D
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

JanoF píše:
Smith píše:s Linuxem končím
Nadej umiera posledna :lol: :lol: :lol:
ja uz dneska druhy den lepsie asi tak 4 instalacia tak asi na 5-6 hod ja som to vzdal po 4 :sad: - sa snazim nainstalovat Gentoo a furt sa my to nedari furt skoncim pri /boot/initrd-2.4.24 a to tam proste nieje cize nemozem spustit ani mocou grub zavadzaca ani lila a vidis idem to skusit 5x :roll: :-D :-D :-D
vela stastia, uz sa tesim ked aj mna pochyti gentoo :-D :-D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Smith píše:
TomV píše:To jsi skončil nějak rychle... Vždyť jsi s ním ještě ani nezačal... Vy windowsáci opravdu nic nevydržíte... :roll: :( :razz:
Já jsem ten Linux - tu samou verzi, ze stéjného cd, měl naistalovanou asi 10x, vždy bez problému. Ale teď už podruhé to samé.
No vidíš, aspoň něco. Ale jenom windowsák řeší problémi odinstalací, nebo reinstalací. V Linuxu jdou totiž (na rozdíl od Windows, XP nevyjímaje) problémy najít a odstranit. :wink: Tam byla určitě jenom nějaká prkotina - měl jsi v instalátoru nastavené, aby se ti spouštěl Linux v grafice ? Zkoušel jsi pod rootem spustit "init 5", event. "startx" ?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

TomV píše:
Smith píše: Já jsem ten Linux - tu samou verzi, ze stéjného cd, měl naistalovanou asi 10x, vždy bez problému. Ale teď už podruhé to samé.
No vidíš, aspoň něco. Ale jenom windowsák řeší problémi odinstalací, nebo reinstalací. V Linuxu jdou totiž (na rozdíl od Windows, XP nevyjímaje) problémy najít a odstranit. :wink: Tam byla určitě jenom nějaká prkotina - měl jsi v instalátoru nastavené, aby se ti spouštěl Linux v grafice ? Zkoušel jsi pod rootem spustit "init 5", event. "startx" ?
Jo startx jsem zkoušel, napsalo to jen nějaké chyby (něco jako execve fuild for /etc/x11/x (errno 2)). Pak mi kamarád poradil zkusit xf86config, tak jsem nastavitl dokonce rozlišení 640*480, ale ani to nepomohlo.
aiRWoLF
Nováček
Nováček

Příspěvek od aiRWoLF »

Smith píše:
TomV píše: No vidíš, aspoň něco. Ale jenom windowsák řeší problémi odinstalací, nebo reinstalací. V Linuxu jdou totiž (na rozdíl od Windows, XP nevyjímaje) problémy najít a odstranit. :wink: Tam byla určitě jenom nějaká prkotina - měl jsi v instalátoru nastavené, aby se ti spouštěl Linux v grafice ? Zkoušel jsi pod rootem spustit "init 5", event. "startx" ?
Jo startx jsem zkoušel, napsalo to jen nějaké chyby (něco jako execve fuild for /etc/x11/x (errno 2)). Pak mi kamarád poradil zkusit xf86config, tak jsem nastavitl dokonce rozlišení 640*480, ale ani to nepomohlo.
Pokial to zabalis pri prvom probleme tak linux asi nebude asi nic pre teba.
Linux z teba nerobi az tak nesvojpravneho dementa ze vsetko spravi za teba bez ohladu ci to tak chces,alebo nie.
Co si nastavis to mas, linux chce investovat zo zaciatku dost casu, ale na oplatku ziskas urcite viac ako u widli.
Mam linuze ako primarny system uz tak 6ty rok a nedokazem si predstavit ako admin efektivnu pracu pod win.
P4 2,4@3 GHz+Zalman CNPS5700D-Cu ,Asus P4C800 Deluxe(fsb 250), 2x 512MB DDR500 A-DATA,Asus R9600XT 500/600@570/660,Seagate 80GB, Maxtor 40GB, Teac DVD, Teac CD-RW 52x24x52,SB Life! 5+1,Pinnacle PCTV Pro,3COM 3c940 ,Dlink 550TX, Samsung SyncMaster 957MB
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

aiRWoLF píše:Pokial to zabalis pri prvom probleme tak linux asi nebude asi nic pre teba.
Linux z teba nerobi az tak nesvojpravneho dementa ze vsetko spravi za teba bez ohladu ci to tak chces,alebo nie.
Co si nastavis to mas, linux chce investovat zo zaciatku dost casu, ale na oplatku ziskas urcite viac ako u widli.
Mam linuze ako primarny system uz tak 6ty rok a nedokazem si predstavit ako admin efektivnu pracu pod win.
Jj, moje řeč. :-) Teď jsem si konečně koupil druhej disk, takže už je připravenej na Gentoo :-) a hned jak bude trocha času, hodím to tam.
aiRWoLF
Nováček
Nováček

Příspěvek od aiRWoLF »

TomV píše:
aiRWoLF píše:Pokial to zabalis pri prvom probleme tak linux asi nebude asi nic pre teba.
Jj, moje řeč. :-) Teď jsem si konečně koupil druhej disk, takže už je připravenej na Gentoo :-) a hned jak bude trocha času, hodím to tam.
Nikto po nikom nechce aby mal na disku LEN linux.
O mne uz dakto povedal ze som linuxovy extremista a to mam na disku AJ windoze (aj ked len doma).
Staci si len dobre rozdelit disk, komu nestaci lilo (grub) tak moze pouzit nieco namakanejsie ako napr. system commander a aky problem.
Chcem si dobre pogejmit ? neni problem, bootnem widle a zadrvim si, nemam zas tolko casu aby som sa pokusal rozbiehat nasilu daco pod linuxami v emulatore. Aj ked na niektore veci staci aj vmware, nativne widle su na hry to najlepsie, teda pokial to neni portovane na linux.
Mimochodom, osobne som to pred rokmi tiez na prvy krat zabalil, ale len z dovodu ze som nevedel prejst cez fw s SOCKS5 (Win NT).
P4 2,4@3 GHz+Zalman CNPS5700D-Cu ,Asus P4C800 Deluxe(fsb 250), 2x 512MB DDR500 A-DATA,Asus R9600XT 500/600@570/660,Seagate 80GB, Maxtor 40GB, Teac DVD, Teac CD-RW 52x24x52,SB Life! 5+1,Pinnacle PCTV Pro,3COM 3c940 ,Dlink 550TX, Samsung SyncMaster 957MB
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“