Mam svoj web... Prave ho pisem, ale neviem ako vyriesit jednu vec - web mam rozdeleny na lavu stranu (menu), stred (obsah) a pravu stranu (bloky)... Lavu stranu som uz dokoncil, a teraz by som chcel prejst na stred, ale neviem ako ....
pridavam foto:
lava strana dokoncena a stred (tie obrazky NEWS a pod. mi hodilo az pod tu lavu stranu, a ja ten stred chcem mat normalne vedla lavej strany....
Hod sem link na stranky, potrebuju cumnout do zdrojaku, obrazek nic nerekne.
Imho reseni "jak udelat napis vedle" pres absolutni pozice mi prijde dost nestastne...
to praveze aj mne, a nakolko s CSS vela nepracujenm by som to chcel riesit cez html.... ten web mam na svojom serveri (pc - apache) .... hodim ho tu, len este nieco skusim... dik za rady
lol jasne ze pouzivam CSS ale este nie teraz to budem dorabat nakoniec pouzivam jeden subot style.css a na zaciatku stranky mam nastavene v ktorej tabulke bude ake pismo podla <style> a potom v tabulke mam este tagy <table id="tb1" ....> a pod.
Jj. Taky si pamatuju <font size="6" color="red">bla</font>. Vždycky si vzpomenu na hodinu IVT v 7.třídě na ZŠ. Já mám na svým webu podobnou strukturu a nesmíš zapomenout zrušit odřádkování divů. Implicitně je totiž nastaveno, že za každým divem se odřádkuje. Jak ti tu radili použít absolutní pozicování, tak na to se vykašli! Já bych tam dal 3 hlavní divy (levý menu, střed, pravý menu) a nechal bych je relativně pozicovaný a nastavit obtejkání a máš to vyřešený (CSS).
kybrex píše:Jak ti tu radili použít absolutní pozicování, tak na to se vykašli! Já bych tam dal 3 hlavní divy (levý menu, střed, pravý menu) a nechal bych je relativně pozicovaný a nastavit obtejkání a máš to vyřešený (CSS).
No to mi řekni, co je na relativních výhodnější? Jednodušejc si naboříš design stránky.
Já tam mám kombinaci absolutního i relativního pozicování a nestěžuju si. A nesejde na tom, jestli tam budou 2 nebo 5 sloupců.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Mám dojem, že absolutní pozicování v některých starších verzích prohlížečů nešlapalo (jen domněnka ), tak jsem se ho radši odnaučil používat. Taky je pravda, že udělat to absolutně je jednodušší (já se to tak taky učil). Člověk se nemusí patlat s tím, že se mu někde nějakej objekt natáhne o pixel a pak se mu rozsype celá stránka. Já jsem absolutní pozicování taky na svým projektu použil, ale teď jsem to radši udělal relativně, třeba kvůli centrování a obtékání objektů, který umisťuju pod stránku a tak. Měl jsem totiž problémy s tím, že jsem si dal odzhora ty 3 hlavní sloupce absolutně a pak když jsem dal něco pod to relativně, tak se to zobrazilo hned nahoře (překrytý) a musel jsem to pak řešit docela prasácky. Ono totiž objekty pod těma sloupcema absolutně pozicovat nejdou pokud se počítá s tím, že nemají pevnou výšku a nemáš je pak jak umístit na konec stránky (nějak elegantně). Jde o to si to pak přizpůsobit jednomu nebo druhýmu. Řekněme, že je to věc názoru. Ani jedno není špatně, ale mě to prostě přijde hezčí relativně a občas se to i hodí (jak jsem psal výš). Jinak nic proti tobě. Jestli jsi to vzal nějak osobně, tak jsem to tak nemyslel, jen jsem chtěl poradit jinou možnost.
CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250
Absolutni pozicovani je naopak kompatibilnejsi, ale je tu jinej problem - kdyz do hotovyho layoutu chces neco pridat, tak musis prepozicovat cely CSS, ale u relativniho se to prizpusobi, protoze se to vztahuje k sousednimu prvku.
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA ::ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Jo to máš recht. Mě se prostě víc líbilo udělat to relativně. A taky po předchozích zkušenostech, kdy jsem přepisoval styly kvůli změně pozice jednoho prvku, nebo jsem měl vůbec problém něco přidat jsem si řekl dost.
CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250