Instalace WXP Pro na onboard Promise SATA TX4
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Ozi
- Nováček

-
Instalace WXP Pro na onboard Promise SATA TX4
Problem: Nelze nainstalovat WXP Pro (W2K) na motherboardu Intel 875WP1-E s integrovanym Promise S150 TX4 (PDC20319) a RAID 0 (2 disky). Doporuceny postup (behem setupu WXP tisknout F6 a posleze podat instalatoru soubory s ovladacem) nefunguje, instalator konci zpravou:
"Soubor \WinXP\Fasttx2k.sys zpusobil neocekavanou chybu (18) na radku 2108 v d:\xpsp1\base\boot\setup\oemdisk.c. " Chybova zprava pri instalaci W2K je obdobna.
Zjisteni: weby Promise a Intel o problemu nereferuji (nebo doporucuji standartni postup pomoci F6), jedina dalsi informace, ktera se mi podarila ziskat je ta, ze neserverove operacni systemy si kopiruji ovladac na
disk coz v tomto pripade neni mozne (nebot je tam sice inicializovane ale nezname pole), doporuceni je 1) instalovat WXP na dalsi disk (PATA) a pote doinstalovat do bezicich WXP ovladac fasttx2k.sys a dokoncit instalaci pole a nechat to bezet v takoveto konfiguraci. 2) instalovat podle 1 a pote pomoci
(napriklad) norton ghost prenest obraz instalace na pole a puvodni disk odstranit.
Otazka: Je to skutecne tak nebo jsem neco prehledl/delam blbe ?
Dik za Odpovedi
"Soubor \WinXP\Fasttx2k.sys zpusobil neocekavanou chybu (18) na radku 2108 v d:\xpsp1\base\boot\setup\oemdisk.c. " Chybova zprava pri instalaci W2K je obdobna.
Zjisteni: weby Promise a Intel o problemu nereferuji (nebo doporucuji standartni postup pomoci F6), jedina dalsi informace, ktera se mi podarila ziskat je ta, ze neserverove operacni systemy si kopiruji ovladac na
disk coz v tomto pripade neni mozne (nebot je tam sice inicializovane ale nezname pole), doporuceni je 1) instalovat WXP na dalsi disk (PATA) a pote doinstalovat do bezicich WXP ovladac fasttx2k.sys a dokoncit instalaci pole a nechat to bezet v takoveto konfiguraci. 2) instalovat podle 1 a pote pomoci
(napriklad) norton ghost prenest obraz instalace na pole a puvodni disk odstranit.
Otazka: Je to skutecne tak nebo jsem neco prehledl/delam blbe ?
Dik za Odpovedi
Ozi
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Ozi
- Nováček

-
Dekuji pekne pane spravce...
1. pred polozenim dotazu jsem toho dost prohrabal(vcetne tohoto fora storage) , nalezena reseni mne prilis neuspokojovala
2. Po vasi odpovedi pane spravce, jsem opetovne prohledl obe vami
uvadena fora az do poloviny roku 2003 a zadny prispevek tykajici se
tohoto tematu jsem nenalezl, ale treba jsem prohlizel spatne...
3.Mohl byste tedy, pane spravce, bud konkretne uvest prispevky k tematu, nebo svoji odpoved odstranit? Treba se mi k problemu nekdo vyjadri.
Dekuji pekne
Ozi
3.Mohl byste tedy, pane spravce, bud konkretne uvest prispevky k tematu, nebo svoji odpoved odstranit? Treba se mi k problemu nekdo vyjadri.
Dekuji pekne
Ozi
Ozi
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

Re: Dekuji pekne pane spravce...
Ozi píše:1. pred polozenim dotazu jsem toho dost prohrabal(vcetne tohoto fora storage) , nalezena reseni mne prilis neuspokojovala
Dekuji pekne
Ozi
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
ještě nejsem tak sklerotickej, abych si nepamatoval, co se tu řešilo a co ne... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ht=oemdisk
takže asi tak...stačilo pouhé použití hledání s dotazem OEMDISK...to nebylo tak těžké, ne ?
takže asi tak...stačilo pouhé použití hledání s dotazem OEMDISK...to nebylo tak těžké, ne ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Ozi
- Nováček

-
1.Dekuji obema
2.Prohrabu se tim az bude chvilka, snad se z toho neco ujme, zatim jsem
dokoupil dalsi 3 disky (RAID10) a na instalaci systemu zatim obetoval spare disk
3.A ja trdlo prohledavam fora na vyskyt retezce "Fasttx2k.sys " "Promise TX" a tak...a ejhle, ono se nam to schovalo do sekce "via chipset". Priste budu chytrejsi a s problemy na desce INTEL se podivam i tam :)))
dokoupil dalsi 3 disky (RAID10) a na instalaci systemu zatim obetoval spare disk
3.A ja trdlo prohledavam fora na vyskyt retezce "Fasttx2k.sys " "Promise TX" a tak...a ejhle, ono se nam to schovalo do sekce "via chipset". Priste budu chytrejsi a s problemy na desce INTEL se podivam i tam :)))
Ozi
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
nejlepší je asi vyhledávat pomocí chybové hlášky (nebo její části) spíš než podle názvu produktu...a hlavně ve všech sekcích, ne jen tam, kde by to být "mělo"...Ozi píše:1.Dekuji obema
3.A ja trdlo prohledavam fora na vyskyt retezce "Fasttx2k.sys " "Promise TX" a tak...a ejhle, ono se nam to schovalo do sekce "via chipset". Priste budu chytrejsi a s problemy na desce INTEL se podivam i tam))
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Ozi
- Nováček

-
1. Dekuji vsem za prinosne odpovedi
2. Az bude chvile casu, prohrabu se tim hloubeji a budu zkouset
3. Zatim jsem "obetoval" spare disk pro system
4. Pokud se tyka hledani ve forech, hloupe jsem se zameril na
retezce "Promise TX", "Fasttx2k.sys " a pod. Priste budu hledat
problematiku Intel motherboardu pri instalaci Windows i v sekci "via chipset". Jo, jo, chybama se clovek uci :)))
2. Az bude chvile casu, prohrabu se tim hloubeji a budu zkouset
3. Zatim jsem "obetoval" spare disk pro system
4. Pokud se tyka hledani ve forech, hloupe jsem se zameril na
retezce "Promise TX", "Fasttx2k.sys " a pod. Priste budu hledat
problematiku Intel motherboardu pri instalaci Windows i v sekci "via chipset". Jo, jo, chybama se clovek uci :)))
Ozi
- Ozi
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
to musí být imho chyba prohlížeče, resp. cachování stránek - jinak není možné, abych já ten jeho příspěvek viděla a on neShit píše:S touto chybkou jsem se taky párkrát setkalOzi píše:Sem zmaten, v utery jsem podekoval a odpoved se nezobrazila,
zodpovedne jsem tedy ve stredu podekoval znovu a ted je to tam 2x![]()
- Shit
- Odborník PCT

- Lemra
- Čestný člen

- Ozi
- Nováček

-
Vse jiz pracuje:
1. Intel DODAVA utilitu, ktera VYROBI ten jedine spravny OEM disk,
ktery instalak prijme, jen naivka se domniva, ze staci zkopirovat z dodaneho CD -> bod 3
2. Nezobrazeni prispevku mela "na triku" blbe nakonfigurovana cache, nikoli v prohlizeci ale na proxy serveru -> bod 3
3. Opet se tedy ukazalo, ze nejvetsi problem byva mezi klavesnici a zidli
Jeste jednou dekuji vsem (za trpelivost a ochotu:)
1. Intel DODAVA utilitu, ktera VYROBI ten jedine spravny OEM disk,
ktery instalak prijme, jen naivka se domniva, ze staci zkopirovat z dodaneho CD -> bod 3
2. Nezobrazeni prispevku mela "na triku" blbe nakonfigurovana cache, nikoli v prohlizeci ale na proxy serveru -> bod 3
3. Opet se tedy ukazalo, ze nejvetsi problem byva mezi klavesnici a zidli
Jeste jednou dekuji vsem (za trpelivost a ochotu:)
Ozi