CPU vs. MOTHERBOARD
Moderátor: Eddward
- spirt
- Nováček
-
CPU vs. MOTHERBOARD
Prosim o radu, vcera sem si chtel vycistit procesor, ale on se nejak nechtel odlepit od chladice, tam sem to sundal i snim, nechtel sem ho trhat silou, tak sem ho na nem u nechal (jen sem profoukal pasiv), ale kdyz sem ho vratil zpet, asi sem ho nejak blbe nasadil, po zapnuti mi trochu zapraskal a vypnul, kdyz sem ho opetovne vyndal, tak mi vypadli dve nozicky ...
nicmene otazka ... nechcipla mi taky deska, protoze kdyz ji zapnu bez procesoru, tak mi pracuje asi tak 10 sekund a pak vypne, nerad bych do ni dal novy procesor, ktery by mi predvedl to same ...
nicmene otazka ... nechcipla mi taky deska, protoze kdyz ji zapnu bez procesoru, tak mi pracuje asi tak 10 sekund a pak vypne, nerad bych do ni dal novy procesor, ktery by mi predvedl to same ...
- Beefeater-64
- Začátečník
-
nejspis jo!
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
- Johny_g
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jak se ti proboha povedlo zpátky nasadit chladič i s procesorem? Myslím hlavně jak jsi nasadil ten chladič přes páčku otevřenýho socketu a pak ho zamknul?
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
- blaxo
- Začátečník
- palda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
proste to narval do zavrenyho socketu... par nozicek se mozna ohlo (od toho to nasledny praskani pri zapnuti) a pak je vyndal uz vylomeny
... samozrejme to i ze zavrenyho socketu vyndal... no nejspis si znicil CPU, protoze jestli to tedka nejede, tak si vytrh dulezitejsi piny (hodne z nich totiz slouzi jako zem nebo napajeni, u tech se zemi to pak vetsinou pri jejich ulomeni chodi), pokud je mas a neztratil si je, tak to odnes treba ke zlatnikovy, obcas ti to tam za nejakej peniz pridelaj.
Deska by mrtva bejt nemela.

Deska by mrtva bejt nemela.
- Johny_g
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spirt
- Nováček
-
- Johny_g
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No tak to klidně zkus, sundej ho z pasivu (zkus nahřát fénem a pak ho ukroutit), vyčisti (technickým benzínem třeba, ne acetonem, ředidlem apod) a mrkni který nožičky si urval. Podle datasheetu to poznáš, a pokud je to třeba jen ta zem, tak to půjde i bez nich. A hlavně, příště ho dávej do otevřeného socketu, jemně, bez násilí, jako s ženou ...spirt píše:samozrejme ze ten socket byl zavrenysem se bal, ze ten procesor rozflakam, kdyz ho budu pacit od toho pasivu

Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
- spirt
- Nováček
-
Johny_g píše:No tak to klidně zkus, sundej ho z pasivu (zkus nahřát fénem a pak ho ukroutit), vyčisti (technickým benzínem třeba, ne acetonem, ředidlem apod) a mrkni který nožičky si urval. Podle datasheetu to poznáš, a pokud je to třeba jen ta zem, tak to půjde i bez nich. A hlavně, příště ho dávej do otevřeného socketu, jemně, bez násilí, jako s ženou ...spirt píše:samozrejme ze ten socket byl zavrenysem se bal, ze ten procesor rozflakam, kdyz ho budu pacit od toho pasivu
no ted uz vim jak na to

- pc blazen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Arm0r!
- Začátečník
-
Re: CPU vs. MOTHERBOARD
Záleží které piny se ulomily, ale zřejmě je procesor v tahu.spirt píše:Prosim o radu, vcera sem si chtel vycistit procesor, ale on se nejak nechtel odlepit od chladice, tam sem to sundal i snim, nechtel sem ho trhat silou, tak sem ho na nem u nechal (jen sem profoukal pasiv), ale kdyz sem ho vratil zpet, asi sem ho nejak blbe nasadil, po zapnuti mi trochu zapraskal a vypnul, kdyz sem ho opetovne vyndal, tak mi vypadli dve nozicky ...